| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  24-08-2007, 04:04 AM | #1 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 
				 |  Re: dithering 

bili bi odsecheni (kolko sam ja nauchen) u oba sluchaja.. a dithering je tu da nanese 'pametan shum' i 'digne' te tihe delove na (-96 db  pozdrav | 
|   |   | 
|  24-08-2007, 05:26 AM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2005 

Nije mi bas jasno sta si hteo da kazes pa ako moze pojasni malo.
		 | 
|   |   | 
|  24-08-2007, 05:35 AM | #3 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 

ja?    | 
|   |   | 
|  24-08-2007, 12:58 PM | #4 | 
| MAO Join Date: Feb 2004 Location: Shenzhen, China 

evo ja da pojasnim svoje : ako iz programa (nuendo) u kojem radim projekat u visem bit depthu exportujem u manji (24 u 16), kazu zlobnici da dolazi do kvantizacije i shuma kvantizacije jerbo on samo odsece matematicki tih zadnjih 8 bita iliti 48dB dinamike.  Pitanje prvo - Sta se desava kad iz 32bitnog floating pointa exportujem u 24bita? Pitanje drugo - da li bi zdravije bilo da umesto klasicnog exporta, koji se bavi matematikom, uradim re-recording mixa na konverter sam za sebe - tipa upalim snimanje u wavelabu i pustim da se mix iz nuenda snimi u WL.. Jer ondak, po mom nekom kontanju, nema odsecanja, vec samo prepakovanje zvuka na 24 bita... i da li je ovo bolji metod od ditheringa? | 
|   |   | 
|  24-08-2007, 02:27 PM | #5 | ||
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: dithering    Quote: 
 Quote: 
 Drugo, wavelab, nuendo, ili sta vec, ne rade samo matematiku prilkom exporta, vec sve sto inace rade je (neka) matematika... Ne. pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | ||
|   |   | 
|  25-08-2007, 04:10 PM | #6 | 
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 

Arthure, oces da ti izditherujem pesmu na Lynx L22 karti, hardverski, a ti sam proceni da li ima znacajnih razlika....  pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | 
|   |   | 
|  01-09-2007, 02:22 PM | #7 | 
| Member Join Date: Aug 2005 Location: Novi Sad 

Imam sledeci problem: U pitnju je protools le 6.7, kada koristim dithering pri konverziji sa 24 na 16 bit-a, u finalnom mix-u(eksportovan wave fajl-44.1kHz/16 bit) cujem ponekad pikove i pucketanja koje u opste nisam cuo u samom sekvenceru! Da li je proces dithering-a uspeo da pojaca pojedine frekvencije ili je nesto drugo u pitanju? pozdrav! | 
|   |   | 
|  24-08-2007, 01:01 PM | #8 | 
| Member Join Date: Feb 2005 Location: Tenerife 

a zasto jednostavno ne uradis sve varijante koje ti padaju na pamet sa istim fajlom i uporedis rezultate, opticki i zvucno ? Ako ne cujes razliku , koga briga a ako je cujes izaberi onu koja ti najbolje zvuci. To, ako sam dobro razumeo tvoju dilemu... | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Pitanje za Boggy-a - (dithering) | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 17-05-2006 05:23 PM | 
| dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi) | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 12-12-2005 03:16 AM |