Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2007, 08:09 AM   #21
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Alesis MK2 vs. AR (Don Solaris/Boggy thread)

Ja se još uvijek ne mogu načuditi kako samo uopće ikad mogla raditi na Alesisima... ali kad ne znaš za bolje, dobro je.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 02:29 AM   #22
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
EDIT: Ma kakva prehlada. Obično začepljenje. Svakom glazbeniku preporučam da ode kod lječnika i tra?i ispiranje u?iju. Razlika nevjerovatna! Sada će mi prvo trebati neko vreme da se prilagodim na novo stanje. Ljudi odite obavite to - traje 10 minuta.

Samo da razjasnim, ovo nije či?čenje u?iju kao ?to kući čistite sa ?tapićima. Ovo je komplet či?ćenje sranja koja se tamo zavuku tokom godina i koja ne mo?ete očistiti ničim drugim do ispiranjem. Ja kada sam pogledao ?ta je sve iza?lo van, nisam mogao vjerovat. Trebalo bi svakih 5 godina ići obaviti taj "servis", tim vi?e ako se bavite glazbom.
vidis, meni jedan ORL specijalist rece da za usi nema gore stvari od tog ambulantnog ispiranja i onih tuljaca za ciscenje.
po njemu ona smola u usima nije tamo bez veze....kontam, covjek je specijalista, valjda zna o cemu prica
Old 19-08-2007, 08:39 PM   #23
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ta smola te cuva da bube ne udju unutra, jer ima za njih odbojan miris ... za drugu korist od te smole na nisam cuo?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2007, 09:00 PM   #24
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
vidis, meni jedan ORL specijalist rece da za usi nema gore stvari od tog ambulantnog ispiranja i onih tuljaca za ciscenje.
po njemu ona smola u usima nije tamo bez veze....kontam, covjek je specijalista, valjda zna o cemu prica
Ma taj verovatno ima sto godina... isto kao sto kazu da se treba kupati jednom nedeljno:o ili cak mesecno :o :o :o jer se koza ne znam... ljusti... *ebem li ga ... pa onda ne treba ni zube da peremo, jer mozda hrana i treba da ostaje tu , i posle wc-a... samo se navuces i gotovo... sta tu da se trosi neki toalet papir... a i nije zdravo... celuloza i sl.
Old 20-08-2007, 12:13 AM   #25
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
Tacno...ali vremenom te smole nastane previse pa smeta i mora da se cisti...inace sve na telu covekovom je tu iz nekog razloga (obrve,dlake u nosu,slepo crevo,...,itd.) ali jbga,kada dlaka izadje 2 cm iz nosa,naravno da ces je skratiti... isto je i sa smolom u usima...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 02:25 AM   #26
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Ma taj verovatno ima sto godina...
dapace, srednje tridesete...

@sumanut
covjek je ORL specijalist, valjda zna malo vise od mene i tebe...
Old 20-08-2007, 03:42 AM   #27
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
uvukla ti se "prasnjava kapa" odnosno dust cap?
to moze spenadlom pazljivo da se izvuce... mada bolje nemoj nista da diras
ne smeta mu to, jedino estetika.
Na tweeteru to mozes usisivacem za prasinu...

VIdeo sam jednom davno kod jednog matorog servisera foru kako je izvukao tu "kapicu".Komad najlona za pecanje,na jedan kraj se kapne kap super lepka i dotaknes "kapicu sa njim.Kad lepak "uhvati" povuses lagano i eto ga "kao nov"....
Old 20-08-2007, 09:39 AM   #28
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
VIdeo sam jednom davno kod jednog matorog servisera foru kako je izvukao tu "kapicu".Komad najlona za pecanje,na jedan kraj se kapne kap super lepka i dotaknes "kapicu sa njim.Kad lepak "uhvati" povuses lagano i eto ga "kao nov"....
jes vala... moze i tako...

A ako si trapav , u jednom slucaju ces dobiti rupu na dustcap, a u drugom (preveliki) komad lepka koga ne mozes (ne smes) skinuti...

Sta god... samo pazljivo...

hvala alen!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 12:03 PM   #29
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Ma taj verovatno ima sto godina... isto kao sto kazu da se treba kupati jednom nedeljno:o ili cak mesecno :o :o :o jer se koza ne znam... ljusti... *ebem li ga ... pa onda ne treba ni zube da peremo, jer mozda hrana i treba da ostaje tu , i posle wc-a... samo se navuces i gotovo... sta tu da se trosi neki toalet papir... a i nije zdravo... celuloza i sl.
Zapravo,ovo za tushiranje sam i ja cuo.Mislim da nije imalo veze sa kozom.Koliko se secam,ja sam gledao u nekoj emisiji naucnog karaktera i rekli su da nije preporucljivo cesto tusiranje (npr. 2 puta na dan tokom leta jer retko ko ce zimi da toliko tusira ) jer kao ona vrela para lose utice na mozak.Sad,meni je to delovalo smesno,u fazonu:"Ljudi,ne kupajte se.Lepse je sa smradom." ali ko ce ga znati,mozda i ima nekog smisla.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 12:59 PM   #30
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Zapravo,ovo za tushiranje sam i ja cuo.Mislim da nije imalo veze sa kozom.Koliko se secam,ja sam gledao u nekoj emisiji naucnog karaktera i rekli su da nije preporucljivo cesto tusiranje ......
Da,ali jedini nacin da se isteraju "Dzinovi" je kupanje cistom vodom..Tako barem kazu u SHUTKI....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules