|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 | |
Banned
|
![]() Quote:
Bio sam isto tako ubedjen da je prva takodje analogna. Prva i poslednja mi zvuce ubedljivo najgore. Ima 2-3 neubedljive u sredini, mislio sam da je jedna od njih Nuendo. Ostalo sam promasio. |
|
![]() |
![]() |
#152 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Umalo da sve pogodim ![]() Salu, na stranu, sad kad vidim rezultate, moram da kazem jos koju impresiju.... Za mene je definitivno pobednik testa PT HD..... kada sam slusao, izdvojile su mi se 3 sabirnice, (ispostavilo se - NEve, SPL i PT HD), ali je B morala biti analogna suma..... zato sam pretpostavio da je H - pt a E - SPL, jer sam ocekivao da je SPL bolji (ma sta to znacilo)... Sad, ovo nikako ne shvatam jednoznacno, tj. da PT HD bolje sumira od SPLa, uvek, kao sto ne treba shvatiti da je Nuendo govno, iako se dalo prepoznati (naravno, posle dubljeg i pazljivijeg slusanja) sta su Nuendo i PT LE . Mislim da je PT HD najbolje ispao (u odnosu na ocekivanja) bas zato sto se mixalo (zapravo, pesme su se snimale i editovale u njemu), pa je bio, kako da se izrazim, najspremniji za test..... Odnosno, radjeno je 'po njemu'....Da je radjeno u Nuendu, verovatno bi se dodalo reverba, ili sta znam vec, uglavnom covek bi se u startu prilagodio Nuendovom zvuku i izvukao bi puno bolji rezultat, nego sto je samo sumiranje u Nuendu, 'tudjeg' projekta (ako je neko skontao sta sam hteo reci, blago njemu ![]() Definitivno, hvala obojici na trudu i odlicnim primerima, ushtedeli ste mi 6000,7000 e (aurora+neve) ![]() ![]() @Bitch 300g sa mesom, molicu ![]()
![]() |
#153 |
Psiho
|
![]()
@ Max: imam jedno pitanje. Je li na onom ITB mixu mozhda korishten PSP Mix Treble?
#154 |
Mason
|
![]()
Buzge... vazi isto sto i za Maxa...!!!
Svaka cast i veliko hvala ![]() ![]() Ne secam se da su se na forumu desile ovako dobre akcije...
#155 |
Pro Member
|
![]()
Evo jednog pitanja:
poredio sam d: (Nuendo) i e: (HD3) jer sam to i ranije kad sam slusao cuo... ...poslusajte deonicu od 1:00 do 1:05, znaci na tih pet sekundi se najbolje cuje... ... ja bih se kladio da u primeru d (Nuendo) ne postoji reverb na glasu, jer ako nije tako ![]() ![]() Pozz
#156 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Smece je krupna rec ![]()
![]() |
#157 | |
Moderator
|
![]() Quote:
relativna i subjektivna pre svega u ovom slucaju ![]() pozdrav bogi
![]() |
#158 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#159 |
Pro Member
|
![]()
Pa dobro, malo sam se zaneo
![]() ![]() @Diviner Ovo nije bila kritika na njegov trud i Bitch-u svaka cast za akciju i za vreme koje je utrosio da bi nama neke stvari bile jasnije... nisam to pomenuo u prvom postu, a stvarno mislim tako... nego sam samo primetio nesto sto mi je nejasno, pa pitao, kao sto su ljudi primetili za levi kanal klavira na jednom fajlu ili da je onaj zadnji napucan... Pozz
#160 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Nijedna sabirnica koja "sabira" kanale u cilju miksanja koje se radi u audio produkciji nije idealno sabiranje, ono koje vi, u najvecem broju, podrazumevate (matematika) S jedne strane ITB sabirnice imaju svoje probleme (najcesce shum kvantizacije, preterano mali sampling rate da bi uopste mogla da radi, itd.) S druge strane OTB sabirnice imaju svoje anomalije.. od kojih mi prvo padne na pamet cross-talk... koji postoji u svim visekanalnim analognim spravama... i frekventno nije konstantan, nego obicno crosstalk raste sa porastom frekvencije... Ono sto vi na kraju cujete moze biti da ima reverba vise ili manje, recimo... ali se, na zalost, ne moze "prstom pokazati" ni na jedan konkretan i usamljen problem koji to moze da izazove... ja barem ne znam. Zato mi je HD3 zanimljiv... te se pitam da li su na toj, definitivno, digitalnoj sabirnici... nesto odradili, da je bar malo priblize navikama ljudi koji su radili na analognim mikserima... recimo simuliranje analognog cross-talk... koji kada se SAMO softverski sabira NE POSTOJI, ako ga ne "napravimo" vestacki da "lici" na analogni. (ne sme se zaboraviti da bi tako nesto dodatno gnjavilo procesor.... pogotovo ako bi se sa tim modelovanjem teralo "mak na konac") Uzmi u obzir da nagadjam, i pravo da ti kazem, ne bi se nesto ni posebno gnjavio sa ovim pitanjem, posto nije uopste jednostavno, niti je posao malen, da se realno ustanovi gde su osnovni razlozi ovih i drugih razlika... a neku sliku o kompleksnosti problematike, mozes zakljuciti iz cene PT HD3 paketa... gde su nesto definitivno uradili da smanje razlike. Naravno, ovo o cemu pricam su grube razlike.. koje se mogu srediti dodavanjem reverba tamo gde je "pojeden"... i to se obicno tako i uradi... i s obzirom da se miksa na ushi.... ti problemi se rese prema ukusu onoga koji miksa... zato su mozda ove razlike toliko iznenadjujuce i neocekivane... pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |