Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 18-08-2007, 06:20 PM   #151
google
Banned

Default Re: Test Sabiranja

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Ono shto me deprimira je to shto sam odmah (u roku od 3-4 preslushavanja) odabrao opciju E kao najubjedljiviju a sad vidim da se radi o PT HD3 od skoro 14.000,00 $
Takodje, ako se dobro secam. Cak sam bio ubedjen da je analogna.

Bio sam isto tako ubedjen da je prva takodje analogna. Prva i poslednja mi zvuce ubedljivo najgore.

Ima 2-3 neubedljive u sredini, mislio sam da je jedna od njih Nuendo. Ostalo sam promasio.
google is offline  
Old 18-08-2007, 06:21 PM   #152
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post

Tip 1

Mozda su analogne sume C E i H, zbog slicnosti sa reverbima, ali brum na B me navodi da je to neka analogna suma
zbog toga tip2:

C - Neve (meni se uz E najvise svidja)
E i B - SPl ili Kovinic (kao da je limiter malo pipkao)
D i F - su mi skoro identicni, nekako uzani, sa manjom dinamikom od ostalih - Kom Cubase kom PT LE
H - dobar, fin...neka bude PT HD (mada mi je malo limitiraniji......)
A- dedukciom ostao za Logic, mada ne znm sto je ovako presushen
G onaj r....., kontam da je Buzge nov u njemu pa zagubio kanale....

Hrabroo.....aj' sad vi

Umalo da sve pogodim

Salu, na stranu, sad kad vidim rezultate, moram da kazem jos koju impresiju....

Za mene je definitivno pobednik testa PT HD..... kada sam slusao, izdvojile su mi se 3 sabirnice, (ispostavilo se - NEve, SPL i PT HD), ali je B morala biti analogna suma.....

zato sam pretpostavio da je H - pt a E - SPL, jer sam ocekivao da je SPL bolji (ma sta to znacilo)...

Sad, ovo nikako ne shvatam jednoznacno, tj. da PT HD bolje sumira od SPLa, uvek, kao sto ne treba shvatiti da je Nuendo govno, iako se dalo prepoznati (naravno, posle dubljeg i pazljivijeg slusanja) sta su Nuendo i PT LE . Mislim da je PT HD najbolje ispao (u odnosu na ocekivanja) bas zato sto se mixalo (zapravo, pesme su se snimale i editovale u njemu), pa je bio, kako da se izrazim, najspremniji za test..... Odnosno, radjeno je 'po njemu'....Da je radjeno u Nuendu, verovatno bi se dodalo reverba, ili sta znam vec, uglavnom covek bi se u startu prilagodio Nuendovom zvuku i izvukao bi puno bolji rezultat, nego sto je samo sumiranje u Nuendu, 'tudjeg' projekta (ako je neko skontao sta sam hteo reci, blago njemu )..... a to nas opet nadovezuje na Max-ov test

Definitivno, hvala obojici na trudu i odlicnim primerima, ushtedeli ste mi 6000,7000 e (aurora+neve)

@Bitch

300g sa mesom, molicu
Old 18-08-2007, 08:03 PM   #153
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

@ Max: imam jedno pitanje. Je li na onom ITB mixu mozhda korishten PSP Mix Treble?
Old 18-08-2007, 08:14 PM   #154
idekius
Mason

idekius's Avatar

Buzge... vazi isto sto i za Maxa...!!!
Svaka cast i veliko hvala

Ne secam se da su se na forumu desile ovako dobre akcije...
Old 18-08-2007, 08:16 PM   #155
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Evo jednog pitanja:
poredio sam d: (Nuendo) i e: (HD3) jer sam to i ranije kad sam slusao cuo...
...poslusajte deonicu od 1:00 do 1:05, znaci na tih pet sekundi se najbolje cuje...
... ja bih se kladio da u primeru d (Nuendo) ne postoji reverb na glasu, jer ako nije tako ... onda je Nuendo smece, i kako je moguce da pojede doticni reverb toliko da zvuci kao da ga uopste nema

Pozz
Old 18-08-2007, 09:24 PM   #156
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Evo jednog pitanja:
poredio sam d: (Nuendo) i e: (HD3) jer sam to i ranije kad sam slusao cuo...
...poslusajte deonicu od 1:00 do 1:05, znaci na tih pet sekundi se najbolje cuje...
... ja bih se kladio da u primeru d (Nuendo) ne postoji reverb na glasu, jer ako nije tako ... onda je Nuendo smece, i kako je moguce da pojede doticni reverb toliko da zvuci kao da ga uopste nema

Pozz
Ja to tako ne bi kontao......da je 'malo' drugaciji, jeste....ali sta mislis kad bi uradio obrnut test..... mixas stvar u Nuendu dovedes do nivoa kad ti je OK, i onda saberes exporte grupa u PT HD3... da li bi bila takva razlika i u kom smeru bi je bilo....?

Smece je krupna rec
Old 18-08-2007, 09:47 PM   #157
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
....i onda saberes exporte grupa u PT HD3... da li bi bila takva razlika i u kom smeru bi je bilo....?
Hm... morao bi da mixas sve ispocetka? Ili gresim?
Quote:
Smece je krupna rec
relativna i subjektivna pre svega u ovom slucaju

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 18-08-2007, 10:30 PM   #158
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Buzge... vazi isto sto i za Maxa...!!!
Svaka cast i veliko hvala

Ne secam se da su se na forumu desile ovako dobre akcije...
Jos jednom da citiram dekija ...

diviner is offline  
Old 19-08-2007, 07:35 AM   #159
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Pa dobro, malo sam se zaneo , jeste smece teska rec, ali sam to rekao jer sam ubedjen da gresku nije napravio Nuendo vec da tu reverba nema. Znam da je Bitch rekao da ga svuda ima... ali da ga tako pojede za dorucak...

@Diviner
Ovo nije bila kritika na njegov trud i Bitch-u svaka cast za akciju i za vreme koje je utrosio da bi nama neke stvari bile jasnije... nisam to pomenuo u prvom postu, a stvarno mislim tako... nego sam samo primetio nesto sto mi je nejasno, pa pitao, kao sto su ljudi primetili za levi kanal klavira na jednom fajlu ili da je onaj zadnji napucan...

Pozz
Old 19-08-2007, 09:14 AM   #160
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
.....Znam da je Bitch rekao da ga svuda ima... ali da ga tako pojede za dorucak...
....
"7",

Nijedna sabirnica koja "sabira" kanale u cilju miksanja koje se radi u audio produkciji nije idealno sabiranje, ono koje vi, u najvecem broju, podrazumevate (matematika)

S jedne strane ITB sabirnice imaju svoje probleme (najcesce shum kvantizacije, preterano mali sampling rate da bi uopste mogla da radi, itd.)
S druge strane OTB sabirnice imaju svoje anomalije.. od kojih mi prvo padne na pamet cross-talk... koji postoji u svim visekanalnim analognim spravama... i frekventno nije konstantan, nego obicno crosstalk raste sa porastom frekvencije...

Ono sto vi na kraju cujete moze biti da ima reverba vise ili manje, recimo... ali se, na zalost, ne moze "prstom pokazati" ni na jedan konkretan i usamljen problem koji to moze da izazove... ja barem ne znam.

Zato mi je HD3 zanimljiv... te se pitam da li su na toj, definitivno, digitalnoj sabirnici... nesto odradili, da je bar malo priblize navikama ljudi koji su radili na analognim mikserima... recimo simuliranje analognog cross-talk... koji kada se SAMO softverski sabira NE POSTOJI, ako ga ne "napravimo" vestacki da "lici" na analogni. (ne sme se zaboraviti da bi tako nesto dodatno gnjavilo procesor.... pogotovo ako bi se sa tim modelovanjem teralo "mak na konac")

Uzmi u obzir da nagadjam, i pravo da ti kazem, ne bi se nesto ni posebno gnjavio sa ovim pitanjem, posto nije uopste jednostavno, niti je posao malen, da se realno ustanovi gde su osnovni razlozi ovih i drugih razlika... a neku sliku o kompleksnosti problematike, mozes zakljuciti iz cene PT HD3 paketa... gde su nesto definitivno uradili da smanje razlike.

Naravno, ovo o cemu pricam su grube razlike.. koje se mogu srediti dodavanjem reverba tamo gde je "pojeden"... i to se obicno tako i uradi... i s obzirom da se miksa na ushi.... ti problemi se rese prema ukusu onoga koji miksa... zato su mozda ove razlike toliko iznenadjujuce i neocekivane...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules