Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 05:38 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Procesor za gitaru za indoor korishcenje

^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..

shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 07:13 PM   #22
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..

shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme..

pozdrav
Ha,ha,ha,e ovo je vrhMada sto se tice Behringer V-Amp2 nisam dosad cuo da ima explozivna svojstva
Eto,prvo sam ti preporucio PODxt a posle Duletovog posta ti preporucujem Line6 Toneport koji i sam imam ako ti treba sprava koju ne bi vucarao po zivim svirkama.Njega isto mozes da upgradujes modelima kao i PODxt,isti im je sound jer je isti i soft a mozes i da dokupis paket njegovih simulacija kao VST plugove i onda da se zezas sa zvukom "suve" gitare kao sa ostalim VST software-om.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 07:25 PM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?

hvala

pozdrav

edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. gde ste bili?

Last edited by HeatMan; 16-08-2007 at 07:30 PM.
Old 16-08-2007, 07:54 PM   #24
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?

hvala

pozdrav

edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. gde ste bili?
Ako ti treba samo za snimanje gitare i bas gitare onda ti je dovoljan Toneport UX1 koji kao kozmetiku ima mikrofonski preamp ali bez fantoma ali tebi su bitne gitare,zar ne.VST pluginovi se dodatno kupuju a koliko treba da puknes za vst pluginove,ne znam,pogledaj na Line6 site-u.

Last edited by LAMPASH; 16-08-2007 at 10:07 PM.
Old 16-08-2007, 08:20 PM   #25
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je..

edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.

?

Last edited by HeatMan; 16-08-2007 at 08:22 PM.
Old 16-08-2007, 08:23 PM   #26
stigma
Member

stigma's Avatar

Sa PODxt mozes radit re-amping (preko usb-a)...
Attached Images

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 04:09 AM   #27
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je..

edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.

?
Malo je to konfuzno kod njih na sajtu. Otprilike ovako: Pod XT ima neki svoj zbir modela koliko ih već ima. Mo?e? ga pro?iriti sa nekoliko različitih pack-ova. On je standalone hardware sprava, i ima DSP čipove U SEBI. Znači snima? piči? nosi?, i mo?e? da radi? naknadno reamping kroz njega, ali ne mo?ep naravno slu?ati vi?e kanala kroz njega.
Toneport je u stvari zvučna kartica sa svojim ASIO driverom, nema nikakve DSP čipove, već Gearbox software u stvari predstavlja te iste simulacije iz POD-a samo koristi native CPU, tj procesor tvog kompa. Nema? nikakvu specijalnu latenciju jer gearbox radi mimo driver-a koji koristi DAW za snimanje. Sam po sebi jer je jeftiniji toneport ima ne?to manje modela nego POD XT, a njemu mo?e? dokupiti pack koji mu da sve modele od POD-a XT i naravno sve one dodatne packove koji rade na POD-u
E sad onda su se pojavile VST varijante koje rade tako ?to dokupi? VST pro?irenje i onda mo?e? koristiti SAMO one modele koje ima? instalirane na Toneport-u ili POD-u takođe i kao VST plugin. Ako si kupio i pro?irenja onda mo?e? i njih. I naravno postoji sad i varijanta da kupi? Line6-ov DI+preamp uz koji idu odmah pluginovi koji su VST.

Elem pročačkaj im sajt ali fabula je otprilike da ako hoće? samo na kompu da radi?, a ne da nosa? svoj simulator unaokolo, ne treba ti POD XT, a mo?da ti radi da kupi? najjeftiniji Toneport i VST pro?irenje ili odmah VST varijantu sa DI-om.

Ajd, nadam se da sam ti i?ta razjasnio.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 10:07 AM   #28
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

POD xt takodje ima ASIO driver i funkcionise kao externa USB karta.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 01:50 PM   #29
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^kako sad to?

ma ljudi vi mene ubijate ovde..

idem sada da probam podxt pro.. pa cu valjda znati neshto vishe.. damn..
Old 17-08-2007, 06:25 PM   #30
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Pa jesi li ga probao

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules