Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 01:52 AM   #71
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

Quote:
Originally Posted by paki
Pa o.k. Ja sam mislio na samo par ljudi koji bi bili stalno prisutni.Neki ljudi ovde dosta drsko nastupaju sa svojim aksiomima a to mogu da budu(bez uvrede) i zidari iz Krusedola.
OK, slazem se skroz... BTW, i ja rekoh da se takve stvari trebaju znati, ali ne i poturati pod nos, prirodnije je ovako...
Old 16-08-2007, 06:23 AM   #72
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
OK, slazem se skroz... BTW, i ja rekoh da se takve stvari trebaju znati, ali ne i poturati pod nos, prirodnije je ovako...
Hm... da... Forum je dostupan svima, ali bas svima koji koriste Internet, i svaki korisnik moze biti anoniman ako to zeli i koliko zeli...

Realno bi bio potpuni fijasko ako bi uprava Foruma trazila broj licne karte i preciznu biografiju svakog korisnika... znaci... nece ici tako...

Ono sto bi mozda moglo, je da se formira pod-forum "Predstavite se" (recimo)... jer je bilo korisnika koji su, kada prvi put dodju na forum, pozdravili stare clanove, i predstavili se, u pricaonici... ili gde su vec stigli... kako je ko hteo i zeleo...

To bi mozda iniciralo ostale da ucine to isto... opet, po volji i zelji... ne znam,... nagadjam...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 16-08-2007, 11:07 AM   #73
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Nisam dugogodisnji clan Rumskog foruma, ali na osnovu vremena provedenog ovde, jednostavno se da zakljuciti da se i ovde, kao i u svakodnevnom zivotu srecu razni ljudi, a na svakom je od nas da proceni sa kim moze da saradjuje i cije misljenje moze, a cije ne moze da ceni.

Najvaznije je da svi, koliko je to u moci svakog od nas, pomognemo nekom od forumasa da resi neki, za njega u tom trenutku, nepremostivi problem. Ukoliko ne mozemo da mu pomognemo, bolje je da se uzdrzimo od nesuvislih komentara, jer je i to neki vid pomoci.

Opste diskusije sta je i koliko bolje su zanimljive samo kao verbalni karate, jer nijedna od, uslovno receno, sukobljenih strana nece promeniti svoje misljenje. Dakle, podrzavama verbalni karate, samo kada je rec o opstim temama, naravno ukoliko je sve u granicama dobrog ukusa, bez omalovazavanja i vredjanja.

Pozdrav i prijatan boravak na forumu!
spidermusic is offline  
Old 16-08-2007, 01:18 PM   #74
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Hm... da... Forum je dostupan svima, ali bas svima koji koriste Internet, i svaki korisnik moze biti anoniman ako to zeli i koliko zeli...

Realno bi bio potpuni fijasko ako bi uprava Foruma trazila broj licne karte i preciznu biografiju svakog korisnika... znaci... nece ici tako...

Ono sto bi mozda moglo, je da se formira pod-forum "Predstavite se" (recimo)... jer je bilo korisnika koji su, kada prvi put dodju na forum, pozdravili stare clanove, i predstavili se, u pricaonici... ili gde su vec stigli... kako je ko hteo i zeleo...

To bi mozda iniciralo ostale da ucine to isto... opet, po volji i zelji... ne znam,... nagadjam...

pozdrav

bogi
Ja bih rekao da si u pravu... jedino bih dodao ovo http://www.rumski.com/forum/showthre...=10853&page=13 ...

DAkle, svako ko zeli da iznese detalje o sebi moze to da uradi u temi "Ko je ko na Rumskom", naravno, niko ne moze to da trazi od nekoga... to je stvar dobre volje i procene pojedinca... na ovom i na svakom drugom forumu...
Old 16-08-2007, 01:43 PM   #75
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Opste diskusije sta je i koliko bolje su zanimljive samo kao verbalni karate, jer nijedna od, uslovno receno, sukobljenih strana nece promeniti svoje misljenje.
Ovo je samo djelomichno tochno. Puno puta jedna od sukobljenih strana neche PRIZNATI da je u krivu ali mishljenje che promjeniti ako je diskusija bila argumentirana. U ljudskoj je naravi da nerado priznajemo krivnju, ali kad se "prashina slegne" samo apsolutni kreten ostane pri svom prvobitnom uvjerenju unatoch kvalitetnim argumentima.

Pored toga, osim "sukobljenih" strana rasprave chita josh stotine chlanova koi ne participiraju direktno u raspravi. Oni su objektivniji od onih koi raspravljaju i chesto puta iz takvih rasprava mogu puno nauchiti. Uz kvalitetne argumente osobe "sa strane" vrlo rado uzmu u obzir nove informacije i (ja ne bih rekao promjene) update-aju svoje mishljenje. Svaki dan chujemo neshto novo a svaka nova informacija mjenja dosadashnji pogled na odredjenu temu. Mishljenje se i treba mjenjati svakodnevno... u protivnom je to simptom koji znachi da neshto nie u redu. Sve se konstantno mjenja, samo je promjena stalna.

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
...naravno ukoliko je sve u granicama dobrog ukusa, bez omalovazavanja i vredjanja.
S ovim se slazhem. Bilo bi idealno da nikad ne dolazi do osobnih vrijedjanja i da sve ostaje u granicama dobrog ukusa. No granica dobrog ukusa je relativan pojam, a kultura komuniciranja je dio lingvistichke evolucije chovjeka. Gaus je davno otkrio krivulju koja vrlo tochno opisuje koliko ljudi che biti na nivou gorila, koliko che biti kulturnih (vechina) i koliko che ih biti "ispred svog vremena". Svaki pokushaj da izbjegnemo gorile i vizionare je uzaludan, a sve da nam to i uspije napravili bi sranje jer bi nestalo referentnih tochaka.
Old 16-08-2007, 02:05 PM   #76
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Meni je forum super! To sto nekada dodje do carki,prepucavanja i mlacenja prazne slame pa i to je deo zivota. Ja sam ovde upoznao za godinu dana 10-tak ljudi, koji su meni pomogli a i ja njima. Neki su mi prebacivali da ja nisam nikome dao valjan savet! One koje je nesto stvarno interesovalo ( o cemu bih mogao nesto da kazem) su dobili mnogo puta savete i misljenje. Izvinjavam se ali ja ne mogu da odgovaram na postove tipa: dali je bolji Rme ili Emu? Jer to nisam ni probao ni poredio, a isto tako nemogu da slusam tudje radove i komentarisem sta mislim o tome javno. Malo mi je to neukusno.
Isto tako ako se forum pretvori samo u prirucnik za pocetnike, sta cemo dobiti?
LACKY is offline  
Old 16-08-2007, 02:54 PM   #77
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ja bih rekao da si u pravu... jedino bih dodao ovo http://www.rumski.com/forum/showthre...=10853&page=13 ...

DAkle, svako ko zeli da iznese detalje o sebi moze to da uradi u temi "Ko je ko na Rumskom", naravno, niko ne moze to da trazi od nekoga... to je stvar dobre volje i procene pojedinca... na ovom i na svakom drugom forumu...
Mislio sam na jedan clan - jedan thread, ovo sto si naveo je prilicno nepregledno.... mada nije bitno.... svako kome treba nesto blize o korisniku... moze procitati njegove postove... i to mu najcesce moze biti dovoljno....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 16-08-2007, 04:57 PM   #78
paki
Banned

Ljudi,nekada mi se cini kao da pisem na staroherbejskom.Niko nije rekao da SVI treba da se identifikuju.Jel niste videli da na stranim forumima postoje DR.taj i taj,profesor taj i taj,ING.taj i taj koji priskacu u pomoc i ljudi im veruju jer imaju AUTORITET kao sto su ga na ovom forumu imali Vlado,Slowstar itd kada su se pretstavili punim imenom i prezimenom i sve je islo u principu lepo i lako.Clanovi skloni bockanju su imali postovanja,filozofi su slusali pazljivo a oni zeljni znanja upijali svaku rec od nekoga kome zaista veruju.Takvu situaciju bi imali mnogo cesce kada bi identitet bar tri strucna coveka ovde bio otkriven,to je poenta.Ja sam vremenom skontao ko su neki ljudi ovde i neke sam imao cast i da upoznam tako da njihove postove rado citam i verujem im na rec ali sta da rade novi clanovi,da li u cestim raspravama da veruju SIMI ili PERI?Ne,oni se uglavnom ukljuce u raspravu(neki sa veoma skromnim iskustvom)i onda coveku koji je npm. trideset godina u poslu trljaju nos kojecime,da li je to za ikoga konstruktivno?
paki is offline  
Old 16-08-2007, 07:18 PM   #79
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

@paki

Ja sam te u potpunosti razumeo, samo sam naglasio onaj drugi deo... Citajuci ovaj tvoj post dodjoh na ideju da oni koji zele od poznatih ovde na forumu stave svoje ime i prezime i prefix kao custom user tittle (tekst ispod nadimka). Sta mislite o tome?
Old 17-08-2007, 01:50 AM   #80
paki
Banned

To bi otprilike bilo to SAMO,izgleda da ove nase face vise vole da se zovu DJokica ili slicno.Ako se vec neko hvali svojim za nas vitrualnim uspesima,neka ih konacno ucini materijalnim(svaka cast izuzetcima) pa da znamo od koga sta ucimo..Da preslusamo te albume(mozda po jos koji put).Vidim da ce to tesko da ide,uglavnom je ovde presudan broj postova pa neki zvrljaju kojesta ne bi li dosli do PRO member itd i onda na miru mogu da napu?avaju nove clanove.
paki is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules