Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2007, 10:29 AM   #41
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

meni se cini da je ovde daleko veci problem sto mnogo pricamo, a jako malo sta konkretno kazemo i resimo...

bilo kakvo pitanje da se postavi ili misljenje koje se da, jako retko sam video obrazlozenje toga. Uglavnom su postovi tipa "u ovo je do jaja, ovo je smece", a obrazlozenja naravno nema... Gde je iskustvo, radi li neko nesto ovde? Gde su radovi ljudi koji stoje 100% iza istih? Valjda tako treba da procenim da li cu i sam uvazavati necije misljenje ili ne, zar ne?

Jel neko sam radio uporedni test izmedju ITB i OTB (toliko to vec spominjete)? Ja odgovorno tvrdim da razlike ima! Cuo sam kako zvuci ITB mix i cuo sam kako taj isti mix zvuci kad ga samo provuces kroz analogni (iskalibrisan) sto sa sve faders na 0... No nije poenta u tome, poenta je u tome sto ljudi ne cene ono sto imaju i stalno traze krivca u sopstvenom neznanju (milion puta vec ovde receno)... No cak iako sam cuo tu razliku i dalje nemam problem da uradim sve ITB i budem potpuno zadovoljan sa soundom. Znam da moze da bude malkice bolje, a i ne mora.. nema potrebe, nije mi izazvao Trevor Horn ili Timbaland pa ko ce sad da napravi bolji, prezentniji, zajebaniji mix... gluposti...

kolko vec postoji ovaj forum, a u promociji radova ne videh makar jedan post tipa "e ljudi, ovo je moj trenutni maximum, znam da moze bolje.. dajte savete i misljenja". Toga na stranim forumima ima koliko hoces.

naravno kao i uvek.. izuzetaka ima, ali su u kriticnoj manjini... zato je ovaj forum i takav
kVu is offline  
Old 11-08-2007, 11:22 AM   #42
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Temu SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa... (koja je vjerovatno inicirala ovu Arthurovu ideju) pratim od pocetka i stvarno ne vidim nista sto bi trebalo obrisati niti zakljucati. Ne shvacam je kao svadju vec kao iskustveno iznosenje misljenja najnaj autoriteta Rumskog i meni je pomogla da konacno formiram svoje misljenje.
Pocetnik sam (imam studio, tek nesto vise od godinu dana, krenulo se u home varijanti prije tri godine, iskljucivo plug-ovima (vodenim i slicn), danas imam bolje monitore, jaci komp, mikrofone, UAD1 (skoro svi plugovi) TC PoCo, TC Finalizer, da ne nabrajam, a sto je najvaznije ima avansiranog posla za najmanje 6 mjeseci... Malo je skromno ali za godinu dana nije lose i smatram to velikim napretkom za koji zahvalnost dugujem iskljucivo ovom forumu i nepoznatim nesebicnim ljudima. Vjerujem da ima jos puno ljudi poput mene koji iz prikrajka gutaju svaku recenicu na forumu i ne ucestvuju mnogo u raspravama da ne bi ispali jadni pred velikim facama. Ne brisite i ne zakljucavajte diskusije. Apelujem. Mi cemo vec znati da izvucemo ono sto je bitno. Sve dok jednog dana ne osjetimo da smo i mi ''zreli'' za ozbiljne price. Ako tada SSL-ovi ne budu jeftiniji a plug-ovi mocniji...
Pozdrav.
Gmile is offline  
Old 11-08-2007, 12:44 PM   #43
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
daj se skuliraj jerbo chesh u protivnom dobit besplatnu psihoanalizu

Sjeti se Zaratruste, kultiviraj probleme i izbjegavaj sazhaljenje i alkohol... a shta te ne ubije uchini te jachim

Sto alkohol?
SumAnuT is offline  
Old 11-08-2007, 03:13 PM   #44
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ja na ovaj forum gledam kao na klub ljudi koji su zbog svojih interesovanja tu (sto to u principu i jeste) i drago mi je da postoji jer u svom rodnom Prijedoru nikada ne bih mogao da skupim makar 15% ovakvih ljudi, mada mislim da bih taj procenat bio veci ako bi se organizovala neka rostiljada elem, koliko mi se cini Artur je respektabilan clan rumskog i tu je vjerovatno od doba kada je na rumskom bilo 200 a ne 2838 ljudi... u toj razlici koja se u medjuvremenu javila doslo je svakakvih... jasno je, vise off-topic-a s jedne i vise info-a sa druge. forum je brucao!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  
Old 12-08-2007, 02:00 AM   #45
idekius
Mason

idekius's Avatar

Tema je otkljucana , uz poverenje u sve nas da se nece opet pretvoriti u svadju i raspravu... nadam se, tacnije verujem...

O.K.... mozemo valjda da nastavimo normalnim tonom?
Old 12-08-2007, 08:27 AM   #46
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Moram javno da izrazim zadovoljstvo sto si/ste otkljucao temu.
Zaista mislim da je to pravi potez i da treba pustiti sve da kazu sta imaju, da se to ne bi razvlacilo posle po drugim temama ili po celom forumu kao sto je trenutno slucaj.

Naravno, problem je sto neki ljudi, u koje racunam i sebe, ne mogu uvek mirnim tonom da kazu sta imaju, pa onda modovi prosto moraju negde da preseku ...

Ja sam za sebe nasao lek. Ukoliko vidim da me neka tema pogadja, sacekam malo, nekada i ceo dan, pa onda kada mogu racionalno da prosudim o necemu i da kazem sta imam, to i uradim.
Nece forum nigde pobeci, samo opusteno

Last edited by SumAnuT; 12-08-2007 at 08:43 AM.
SumAnuT is offline  
Old 12-08-2007, 10:01 AM   #47
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Da li su se nekada ljudi sa foruma okupili negde, cisto da se upoznaju i razmene koju pametnu?
disco violence is offline  
Old 12-08-2007, 10:56 AM   #48
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Da li su se nekada ljudi sa foruma okupili negde, cisto da se upoznaju i razmene koju pametnu?
Naravno! Samo sto to najcesce nisu klasicna forumska okupljanja, vec se mnooogoo ljudi sa foruma licno poznaje. Bio bi iznenadjen kada bi video da izvesni ljudi koji na forumu imaju suprostavljene stavove privatno dobro stoje, druze se i saradjuju. Palo mi je na pamet da napisem sa kim se ja sa foruma znam licno, vidjam, nekada i saradjujem, ali... necu to uraditi jer sam siguran da bih nekoga zaboravio i na taj nacin verovatno uvredio... sto znaci da je na forumu veliki broj licnih poznanstava, pa i vidjanja.
Old 12-08-2007, 11:38 AM   #49
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Sto ne bi napravili klasicno forumsko okupljanje?
disco violence is offline  
Old 12-08-2007, 11:49 AM   #50
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Sto ne bi napravili klasicno forumsko okupljanje?
Ja licno nemam nista protiv, zaista bi lepo bilo. Na zalost, to je nemoguce u punom obliku iz vise razloga. Neki od nas zive u Srbiji, neki u Bosni, neki u Hrvatskoj, a mnogi i po belom svetu. Vec vidim Vracha i Manley-a kako, u duhu kompromisa, na ovamo putuju cevnom dilizansom
A i oni koji su ovde... cesto su to ljudi zatrpani poslovima koji su ograniceni datumima, pa je malo tesko sklopiti tako nesto. Ipak, verujem da je neko "nepotpuno" okupljanje je moguce organizovati i naterati i starce da za jedno veche napuste svoje mixere, racunare... itd...
Za takvu akciju bi bilo lepo za to jedno vece zakupiti neki lokal (sa cevapima ) , ali i angazovati obezbedjenje da se tamo ne potuku u pravom smislu

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules