|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
ooooo, evo i jednog glasa razuma ![]() zato ne volim one varijante blind testa - kao sta je analog mix, sta digital, nego sedi, uradi SAM mix i na jednom i na drugom, pa ces da vidis.nema tu puno price ![]() ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Zaboravljate da PUNO zavisi od zvukova, od instrumenata koji su (i ako su) odsvirani. Ako je svirao neko ko zna, on je namestio dobar zvuk u startu, nije odsvirao preko k***a na nekoj gitari od 10Eura ili slicno....beats su odradjeni da udaraju vec sa samih izlaza, itd... nije dovoljno staviti neki loop (koji dobro zvuci na PC zvucnicima) i posle peglati sa plugovima... Ako je dobar source, moze i ITB sve da se odradi!! 100%!! Meni su najbolje od svih mikseva / dodatne produkcije, ispale 3 stvari koje su u startu bile dobro snimljene...super vokal, gitare, pametan aranzman, super izbor zvukova... nije sve u mikseti ili plugovima!! sve moze! Evo Fergie, solo album...ima i ITB mikseva i OTB mikseva (na ludackim spravama u ludackim studijima) i kad slusam CD u studiju...nista mi ne odskace!! A radila je top americka ekipa !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() sve za digital utilities se slazem sa tobom, i naravno da je poenta da sve sto moze bude digitalno. zaboravljas samo da je tvoje uvo "Analogno" tj da nema samplinga, sample rate-a i slicnih stvari. Analogija je taj trip - ne dodaje ona nista (osim blage saturacije i niz drugih sitnih smetnji zbog kolicine el.opreme na malom prostoru) - fora je sto je digitalija sve bolja i da je sve bliza analognom - ne moze biti bolja, moze samo da tezi da bude ista kao i ona - sto je vrlo blizu - meni sessioni na PTHD u 24bit 192 kHZ zvuce potpuno prirodno. A analogni summing...pa ima i to svoje... ljudi su navikli koji su dugo u poslu i sa dobrim uvetom da to vise prija, opet zato sto je ANALOGNO - tj, nema Digititisa tj boljki kvantizacionih gresaka algoritama, pa prosto je skroz i mozes to da razumes, zar ne? ...opet u pravu si - nije industrija duzna da ugadja meni i jos nekima koji cuju da to nije isto, nego mass medijama, ionako sve to zavrsi na MP3, i to se slusa na Geniusima, Neo, Jazz, i tako to po kuci... nije vredno tih para slazem se... ali sta kad budemo kuci imali perverzija zvucnike? trziste raste, stizu plasma hdtv, dsd, dvd-a... sve to kontas i sam nije predvidjeno za Genius za 10eura nego za bolje. Koliko je isplativa analogija - NIJE! to je droga za ljubitelje dobrog sounda i propagatore kvaliteta zvuka. you get the picture... isplativo ne - dobro zvuci - da! ![]() pozzzz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
...ionako malo njih cuje razliku - who cares (osim nas par frikova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sve sto ja mogu da zakljucim iz tvojih postova je da je sa hardverom mnogo lakse dobiti dobar zvuk, ne i da je nemoguce dobiti isti sa softverom. Ti cujes razliku u akusticki obradjenom studiju, sa monitoringom od par K evra. Da li si siguran da ces istu razliku cuti i na zvucnicima od laptopa ili mp3 plejera? "Magija", o kojoj se ovde prica, verpvatno nastaje iz nesavrsenosti hardvera, medjutim to nije nista sto se sa malo distorzije i suma ne moze dobiti i u digitaliji ... Zasto bi se na kraju krajeva zavrsilo na pricama drugih producenata? Imate koliko primetih poziv od maksa da smiksate sta hocete OTB da ce on odraditi isto ITB, pa posto vas ima toliko koji se kunete u hardver, izvolite ...
![]() |
![]() |
#26 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Da svaki alat ima svoje drazhi i specifichnosti... sigurno ima. Sve dok je to stvar osobnog izbora analogija mi je sasvim u redu. I ja se nalozhim kad vidim analog synth sa patch poljem i brdo kablova... vech u samom konceptu ima drazhi u odnosu na software. No nekako se te stvari pokushavaju nametnuti kao najkvalitetnije, najbolje i jedine prave, a to je IMO totalna debilana!
![]() |
![]() |
#27 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ![]() naravno da se na laptopu ne cuje neka razlika, citaj malo bolje prethodne postove. ...digitalno da zvuci isto kao i analog, sa malo distortion i noise pluginova?? ![]() ![]() ![]() mani me ..., ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Iz prve sam uboo 69 posto na "Hard Rock Continuous" testu (ne, nisam samo lupao nasumice) i ne čini mi se da je tih par posto analogno/ digitalne razlike presudno za dobar miks, ako i samo ako:
1) Isti rezultati kao u ponuđenim testovima mogu da se postignu i sa uključenom automatizacijom miksa (DigiDesignovci su naglasili kako su izbegavali automatizaciju, i sad me to kopka) 2) Neko izabere da uvek radi na SSLovom stolu/ Wavesovom SSL "stolu". Da mogu da biram, izabrao bih Neve konzolu, lepo reče neko da SSL nije nikada bio "the best of the best", nego samo "najpriuštiviji od the best". Waves su u Mercuryju "skinuli" par Neve sprava, i one me više zanimaju (avaj, Mercury paket je van domašaja). A ako čovek ne želi da uvek radi na SSLovom stolu/ pluginovima, onda razlika analogno/ digitalno može (ne mora) da bude veća i presudna. Ipak je Waves SSL još uvek više izuzetak među pluginovima po svom "šarmu".
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Bicu kratak!
Ja ne mogu da postignem relativno priblizan zvuk sa ITB! Tacka. Ko moze, RESPECT!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |