Quote:
Mozhda ja bash ne razumijem najbolje shto time zhelish rechi, pa me ti ispravi ako grijeshim, ali po ovome shto si rekao ispada da se ipak ljudska ruka najvishe osjeti na rezultatu, a oprema je manje bitna.
|
Oprema jeste bitna, ali postoji "to nesto" jos bitnije! Na srecu...
Quote:
No zashto onda test nema smisla?
|
1. Jer je radjem u reklamne svrhe!
2. Jer se svaki EQ ponasa vrlo slicno u sitnim intervencijama! U extremnim plug in ne moze prici astalu! Tj. hardveru. Prvenstveno na umu imam SSL... A kao vlasnik i korisnik SSL stola i sam sam vise puta radio testiranja i poredjenja sa Wavesom, sto EQ-om sto kompresorom, to nema veze s mozgom! Ne Waves, vec rezultati poredjenja! Plug je sam za sebe solidan. Ali u trci nema sta da trazi.
3. Jer je sve snimljeno vrhunski, ili bar skoro vrhunski, tako da ni ne znamo sta je, koliko i kako obradjivano na uredjajima/plagovima! Mozda nista nisu ni radili... Za test nam fali jos jedan, najbitniji parametar... Trackovi koji su suvi, tj. neobradjivani!
4. Jer ste uglavnom svi korisnici softvera i jedva cekate da cujete, cak i debilan test, po kom, recimo plug inovi (citaj vase jedino oruzje) zvuci mozda cak i bolje od onoga cija je kopija!!! A da pritom ne ulazite u detalje tipa... kako je sta snimljeno, kako zvuci bez ekvilizacije itd.
Quote:
Test nedvojbeno pokazuje da vrhunska "soft" oprema vech daje jednako dobre rezultate kao vishestruko skuplja "hard" oprema. Smisao testa je da ti ushtedi razliku izmedju cijene Waves SSL paketa i analognog SSL stola (i dosta mjesta u studiu) jer che rezultati po pitanju zvuka biti isti a digitalni procesi su josh i "noise free" pa te ne jebe susjedova kosilica dok mixash stvar na analognom pultu.
|
Procitaj stavku 4. iznad jos jednom! P.S. Mene ne jebe susjedova kosilica, nece ni tebe ako kupis sto i solidnu "struju" pre njega!
Pozdrav.