|
|||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
MCI Master
|
@ Don
OK no frks ali to nije ni priblizno MS 20..Imao ih je moj frend tu u ZG prije cca 10 godina i vise....igrali smo se s time danima i JX i JP 4 i 808 i sh i stosta drugo.... kad kupis MS 20 sve ti bu jasnije....da je to MS 20 ili malo losiji nebi bio u pola cijene...to ti dojde kao da kazes da je JUNO6 kao Jupiter 8 samo osminu cijene...-mislim,,,,,,,,,, ![]() IMAM i MS 20 i voyagera i minija i Sh2 i SH 101 i Monopoly ( a smrdi mi i jedan SH 5) pa mislim da znam kaj imam .... imao sam priliku kupit sve CS osim 60 i 80 pa nisam.... pitaj babica kakav je bio SY 2 a cs 15 mu je do pola....pa sam i sy 2 prodao...inace preporucam ga svima.....HEBELA PILA!!!!!! ja ti nisam mjerodavan za neke stvari...ja znam sto je pila i tocka .... i radije bih dao 3000 eura za MINIMOOGA nego 6 dobrih digitalaca.... mislim da se to vidi po listi mojih sinteva trenutno najlosiji sint koji imam je JUNO 60!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Sjajan demo, vidi se da volis Pink Floyd
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Psiho
|
@ don: nemoj me krivo shvatit, ali stvarno bi mi bilo zhao tolikog truda za obichan sound koi se mogao dobiti u bilo kojem boljem soft modularu. Veselim se nekom impresivnijem demu, a neovisno i o tome svaka chast na trudu, znanju i predanosti
|
|
|
#4 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Nego jesi probao softversku verziju MS-20? Zanimljivo su ga uredili. Interesantan zvuk, ali sterilno do besvjesti. Staviš oscilator na neku poziciju i on vječno bude na toj frekvenciji - uopče nema plivanja kao na analognom synthu. Filter neću ni komentirati... @SHIVA: Sve ok. Ali vjeruj mi fakat nikakvog truda tu nije bilo. Podešavao sam White Noise na synthu (u dB) i koristio onaj level meter na kompu. Jedino što sam napraio je da sam stisnuo Rec i nastavio raditi svoj posao kalibracije syntha. Potom sam poslje izrezao 3 djela i stavio ih u mp3. Znači 10-15 sekundi posla. Nešto krače od čitanja ovog posta. ![]() Da mi netko to prezentira kao "zvuk CS-15" prije kupovine, okrenuo bih se i otišao. @silicon: imam skoro sve od njih. Definitivno najjači mi je "Exploding in your mind". To je u originalu snimano na neku potrganu traku koja je malo zavijala. Potom je prebačeno na ploču koja je dodala crackle šum / pucketanje. Rezultat - pre j*beni zvuk!!!! Da stvar bude bolja, snimano je live tako da cjelo vrijeme čuješ (pretpostavljam ušlagiranu) ekipu kako višti - znaš ono kada ih pere - ne svi, ali neki pojedinci poprilično. Ma zakon snimka. Probaj to nabavit negdje na torrentu. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
Osobno sam imao priliku isprobati cs-5 i mogu reci, da mi zvuk vrlo dopadao. Mogu zamisliti, da ima sad tvoja 15 puno bolji sound zbog kalibracije, mjenjanja kapacitora etc.+ brdo novih modulacijskih mogucnosti. A sta se tice MS20: Da shvatis MS-20 ti treba vise neko par sata. Ja ga imam 12 godina i moze se jos dogoditi, da pronadzem nesto novo... Ja ga puno upotrebljavam za obradu zvuka drugih sinteva (kroz external input) - ne samo filter nego potpunu modulaciju etc. Nemoj hardware ms20 usporedivati sa MS20 Korg Legacy jer osim osnovnog karaktera nema nista isto sa originalom (svejedno mislim,da je soft MS20 dobar softsint) Kad vidim sta si podesio na yamahi ja osobno mislim, da mozes sad sa tvojom modificiranom cs-15, da se priblizis nekim mogucnostim MS-20. Ajde, brzo napravi neki solidni demo, da vidimo sta sad moze ovaj monstrum.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Pro Member
|
Quote:
![]() Na raznom softwareu, kada stavi? pitch od dva oscilatora da budu isti, oni su doslovno isti i zvuk je tanak kao papir i sterilan. Na CS-15 koliko kod se trudio okretati onaj tune potenciometar za drugi oscilator, nema ?ansi da dođem na poziciju da su mi oba pitcha ista. Uvjek ima plivanje signala i ?irinu. To je prva razlika u odnosu na softwerske synthove. Druga bitna razlika je filter. Do sada nisam čuo niti jedan softwerski "analog" synth koji bi se uopče mogao pribli?iti analognom filteru. Uspoređivao sam svoj Polysix sa Legacy softwareom - ma to nema veze jedno s drugim! Quote:
Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Cestitam, Don. Zbilja imas volje. Ovoliko se potruditi oko cs15, treba biti manijak...
Ja sam posustao nakon sto sam prodao onog MS20, nekak sam izgubio volju, ne zelim nist novoga. A ti samo punis sobu analogijom. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Što se analogije tiče - točno. Od sada samo analogiju kupujem Sve digitalne synthove sam prodao (osim nekih legendarnih) jer to gotovo sve mogu riješit sa softwareom - Digital Legacy je odličan za te stvari, plus Absynth koji sam počeo programirati i ona Zebra je luda. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Vibrator
|
Quote:
trebao bi da pliva
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Još gora stvar je kada LFO-u daš da mjenja pitch ili cutoff, ubrzaš ga na nešto veće brzine i dobiješ mutno blato - doslovno. Probaj na analognom synthu to isto napraviti pa da vidiš kako ga modulira bez greške, nema zamućivanja, preskakanja, več je čist i precizan zvuk. Filtere nećemo ni spominjati.... Last edited by Dragan Jovanovic; 31-07-2007 at 07:28 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|