![]() |
Cs-15
Stigla bomba! :bounce2::bounce2::bounce2:
Molim se bogu da radi. Sad prvo idem kupit trafo, po?to je synth trenutno za japanskih 100V. Potro?nja je 15W, tako da trafo mogu lagano naći. Jedino nisam siguran dali se mo?e unutra staviti trafo bilo kakve kvalitete, ili mora biti ba? za hi-fi uređaje (zbog bruma). Sljedi standardna zamjena kondova (29 godina stari uređaj!). Zatim full kalibracija: naponi, filteri, oscilatori. Znači negdje za tjedan dana javim dal radi i stavim prve demoe online. http://www.rolandsynthesis.com/tmp/cs15.jpg Kasnije ću napraviti dvije modifikacije koje su mi pale na pamet. Opcija za filtere u seriju (sada su u paraleli) i ring modulator sa potenciometrom. Zapravo tu se jo? brdo toga mo?e modificirati. Srećom leđa su mu visoka oko 15cm, ?to znači da ima dovoljno mjesta za hrpu potenciometara. :rotfl: Feedback več ima (preko external input) ali ide na filter 1 - to ću modificirati da ide na filter 2 (koji je na neki način glavni, po?to u njega idu VCO1 i 2 dok u filter 1 ide samo VCO1). A switch će iči iz filtera 2 u filter 1. Ja volim da je ruting ?to kompleksniji, da mi obuhvati oba filtera. Evo sjedi synth pored mene. Ne mogu skinut oči s njega. Nevjerovatno kako lijep design (na slikama izgleda bezveze), synth inače u gotovo praktički novom stanju (u Japanu kupljeno). Trebam jo? vidit kolki mu je CV. Prema Mooreovom zakonu vjerovatno neće raditi na onom MIDI/CV konverteru koji imam doma. |
Re: Stigo CS-15 !!!!
:beer:
|
svaka cast i mast ! :]
|
Don,konacno si osvezio kolekciju sa pravom analogijom :D ;)
Cestitamo :cool: :hyper: |
Quote:
|
Digitalije odlaze. Prodao sam ih preko pola (imao sam oko 30 synthesizera prije par meseci) ali od sve te digitalije ostavljam samo čistu klasiku koja se ne mo?e zamjeniti: D-50, D-70, JD-990, SQ-80, CZ-1 to su sve redom jebene sprave. CZ-1 sam skoro prodao prije mjesec dana, ali odlučio sam jedan dan sjesti i ići raditi bassove. Od onda mi vi?e ne pada na pamet to prodavati!!! Sljedeće planiram uzet OB-8, od istog čoveka i naravno Jupiter (zna se koji).
@rogina (ako nisi na moru, a sigurno jesi): Pitao si me za opremu. Ovo je moja trenutna postava nakon "či?čenja" vi?ka digitalija: Roland: D-50, D-70, JD-990 + vintage, JP-8080, XP-30 + world + sfx, Juno 60 + midi, MKS-50, MKS-70 + PG800 Oberheim: Matrix 6R Yamaha: VL1-m V2, CS-15, AN1-x, YS-200, TG-33 Korg: Polysix, Wavestation A/D, N1-R Spectral Audio: Neptune 2 Casio: CZ-1 Ensoniq: TS-10, SQ-80, SQR+ Analog efx: Boss PH-3, CE-300, DE-200, Dynacord VRS-23 x 2 Prodano: Yamaha SY-35, Yamaha SY-77, Yamaha SY-85, Korg DW-8000, Wavestation A/D (pre?ao na soft), Kurzweil K-2500R, Roland XV-5080, Korg Delta, Roland HPD-15 Handsonic. |
Quote:
Sada jo? samo ostaje vidjet koliko volti po oktavi ima CS-15. Ako nije 1V (a sigurno nije), mogu puvat u vetar. :banghead: <---- stavljam unapred, jer znam da neće radit. :( |
kako god okrenes nema zime za tebe :] sto se tice sinteva ... a tako bi zeleo da probam cs-80
|
Uhhhh-uhhhh:o Pa ti ostade bez icega.:rotfl:
|
Prodao XV 5080?
Jednu od NAJBOLJIH masina ikada izaslu, kralja bread&butter soundova... Blago onom ko je kupio, ja imam, a voleo bih jos jedan, naravno ako je povoljan.. Izgleda da je ta "analogomanija" opaka i teska bolest, dobro je da sam te sprave imao kad im je bilo vreme... |
All times are GMT +1. The time now is 11:33 PM. |