|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Drugo, covek ne voli taj zvuk koji mu ti preporucujes, i hoce da radi na onome sto voli... i sto mu se vise svidja... ne vidim nikakav problem u tome... A ustede? Pa ustedama nikad kraja... taman mislis ne moze jeftinije... a ono naopako... uvidis da moze... itd... ali kuda to vodi? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#22 |
MCI Master
|
![]()
ja u ZG...radim doma!!!!!
![]() ![]() ![]() evo sto sam jos ucinio.... -dovukao cijeli frame iz FLORIDE -recapirao i upgradao PSU -e 3 komada koji hrane pult -recapirao PSU railove u pultu...prelemio sve knontakte na MBu u pultu i -uklonio staru Automatizaciju -ocistio Patch Bay...kompletan i dodao jos jedan PB -napravio 20 Di Boxova i stavio u pult-- -od blank kanala napravio ULTIMATE G SSL compressore s DBX 202c kao sto su u orginalnome SSLu 4048E -kompletno rastavio stri VU meter i prebacio sve iz novoga u ovaj + recapirao VU Module EVO PAR FOTKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MCI Master
|
![]()
@ Sumanut
..sto mislis koliko sam potrosio na ovaj sport.... 500 sati rada minimum i jos uvijek sam u dobitku jer imam pult i par somova eura od njega u lisnici..... nije me kostao NISTA i jos sam profitirao...za jedno mjesec dana ce na mom webu biti sve lijepo objasnjeno... Da mozda sam idiot i trebo odustati od mozda najboljeg pulta u analognoj domeni...nije on natrpan kompresorima, automatizacijom i ostalo ali ima ono sto svi sanjamo SOUND moj san se ostvario... inace koliko vrijedi moj pult...zadnji je prodan u Irskoj za 22900 eura.....a nije bio sredjivan 20 godina mene moj nis ne kosta osim vremena , rada , i zivaca kojih svi danas imamo malo... oprosti ali me iritiraju usporedbe....... ja imam para da kupim sto god hocu...ali odlucio sam na ovaj pult....i prvi puta u zivotu mogu reci da si mogu priustit sto volim BTW imam ponudu da sada svog MCI zamjenim u njemackoj za 64 kanala Euphonixa CTS2000 ...NEDAM MCInebih ga dao ni za niva ni za SSLa ni u ludilu!!!!! Last edited by roginator; 29-07-2007 at 10:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
MCI Master
|
![]()
e da ako netko zeli napraviti bargraph VU meter neka mi se javi...imam VU viska modula i bargrapha....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]()
pa nista, kad budes pravio svecano otvaranje, zovi, pa cemo se valjda nekako organizovati... voleo bih da vidim sta to sve radis/pravis/majstorises
![]() Quote:
E da... videh na slikama... koristio si plastiku za lepljenje... trafoa valjda... nisam siguran... Ne znam koliko ti se ta sprava greje... ali se cuvaj da ti se plastika ne rastopi od grejanja... ne treba njoj puno... desilo mi se... ne ponovilo se... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
sa LM39xx ili?
![]() |
#27 |
MCI Master
|
![]()
ne sa MCI 2050
![]() ![]() ![]() ![]() imam scheme i sve ..evo ako zelis Dam ti set od dva....onako frendovski kad se najdemo u BG na kavi ili kad dojdes do studija...ako ih zelis ranije poslat cu ti postom...tvoji savjeti vrijede minimalno toliko!!! a oni trafoi su tako tvornicki fixirani ...ne smeta im temperatura!!!! ne griju se |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() a na kafi ili kako god cemo se sigurno videti... Vrteo sam jedno vreme ideju da to (VU/PEAK/trueRMS...) uradim sa DSP (vise standarda, ukljucena frekventna karakteristika osetljivosti uha, itd)... ali sam odustao... nikom to ne treba... Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Danas su svi nesto na krivoj nozi ...
Ne znam odakle ste zakljucili da ja imam nesto protiv toga sto ti radis. Ja sam bas i rekao da je to sto radis upravo dokaz da je neke stvari bolje nabudziti nego kupiti fabricke. Nabudziti, u ovom slucaju znaci napraviti bolje nego sto jeste, a ne znaci sklepati sta bilo. Isto kao sto roginator voli da sklopi svoj mikser, nego da kupi mnogo skuplji mikser koji bi na kraju verovatno zvucao gore od ovog nabudzenog, tako i neki od nas vole da nabudze svoj komp i za iste pare dobiju mnogo vise. Hteo sam samo da povucem paralelu izmedju ove dve stvari ne bi li roginator koji obicno zastupa MAC, a i mnogi ostali shvatili zasto mi to radimo. Izvinjavam se sto sam ti upao na topic i povlacim paralele koje ne volis, ne volim ni ja da svako malo neko ulece u topice o racunarim i prica kako svi treba da kupe MAC, pa se to ipak desava ...
![]() |
#30 |
MCI Master
|
![]()
@ boggy
daj mi reci jos nesto....mozda bedasto pitanje.. citao sam da Bypass blokovi na master sekciji ( na op ampima) utjecu na ukupan headroom i da bi bilo dobro keramicke stare 30 godina bilo dobro zamjenit s novim folijskim??????? Last edited by roginator; 29-07-2007 at 10:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |