Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-07-2007, 05:11 PM   #25
PA800Korg
Junior Member

Default Re: Plava Ciganko

Hvala na dobrodoslicama.

Ljudi treba malo i vrijeme pratiti, a ne uvjek ici unazad. Sada je ovaj stil muzike u trendu i treba ga pratiti dok ne izadje neki novi stil.

Mislim da je najveci problem to sto pojedinici nisu u stanju sa znanjem da prate ovaj novi stil, a ne zbog toga sto im se muzika ne svidja.

Ako svirate u zivo kao ja, znate da turbo folk (orijentalna), kako god hocete da je zovete, nije ni malo lagana za svirati. Treba sjesti i stolicu dobro zagrijati da bi skinuo pjesmu, naucio nove skale i izvjezbao tehniku.
Ako svirate aranzer kao ja, znate da treba i po cijelu sedmicu dana provesti praveci jedan ritam za taj aranzer. Nekada je sve bilo u ritmu Rumba, Dvojka, Sedam Osmina, Devet Osmina, SaSaSa i UDRI (dovoljno 10 ritmova). Danas nije uopste tako. Potrebno je najmanje 10 razlicitih vrsta Rumbe da bi mogao da pokrijes repertoar. Ako cemo vec pricati o tezini, danas je mnogo teze muzicaru svirati nego sto je nekada bilo (to jeste ako ces odraditi svoj posao kako treba). Danasnja muzika je raznovrsna i nije dosadna!!!

A NAJVECI problem je taj sto pojedinici su lijeni da vjezbaju, sredjuju materijal i onda se bune i govore ovo ne valja ono je valjalo i guraju svoje staro. A i oni su svjestni svega ovoga sto sam napisao. Pratite vrijeme i ne ubijajte nove ideje!
PA800Korg is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules