Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-07-2007, 11:42 AM   #23
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Default Re: Plava Ciganko

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
zasto ima toliko izfrustriranog naroda koji jedva ceka da krene u neko napadanje, pluvanje, pametovanje i filozofiranje????

Mesta ima za sve - ionako je vrlo mali procenat ljudi koje zanima muzika i koji kupuju muziku, tako da definitivno ima mesta za sve i jos za toliko drugih novih boljih itd,itd...

Ako niste shvatili - muzika je biznis. Music Biznis!!! Sve se vrti oko prodaje i neko zaradjuje na tome...
na muzickim casopisima koji rade intervjue sa poznatim muzicarima / producentima, koji reklamiraju razne sprave - koje opet mi kupujemo (misleci da ce nam bolja biti muzika zbog toga)...gde su Mac i PC kompjuter i kartice i diskovi..opet sve za muziku. Niko nece u tim casoopisima da spomene da vam dzabe taj i taj plug in ili CD ROM, jer tu nema vise mnogo para za mnogo ljudi (nego manje para za vrlo malo ljudi!!), jer ce onda opasti reklame i tiraz itd...
A gde su ostali u lancu koji imaju veze sa muzikom - studiji? Stamparije ploca / CDa, izdavaci...svi rade za pare!! Roba mora da se proda, da bi se okretali tockici sistema..turbo / soul / rap / heavy..bilo sta - samo da se prodaje.

A na treba zaboraviti da skoro sve velike disko kuce imaju i hardware kompanije. Sony na pr...izbacuje muziku, da bi masa mogla da kopira istu na njihove blank CD ili DVD diskove, hard drives , mp3 playere itd...slusa na njihovim pojacalima, gleda filmove (kopirane) na njihovim plejerima itd..

sve ima svoje zato i zasto!! Jedno bez drugog ne bi postojalo..

Da , na pr. PGP ne izda nekog turbo lika koji proda 10.000 ili 100.000 komada cd-a, ne bi NIKAD izdali neki mladi novi bend (jer se nema para za to)..

zato, manite se pametovanja i filozofije i usmerite tu energiju na pravljenje bilo kakve muzike. Dobre, lose...nije vazno, vazno je da se radi i ko nesto nauci, jednog dana ce (mozda) i nesto da zaradi od toga, ko ne nauci, shavtice to kao prolaznu (hobby) fazu i svima lepo..

ajd' sad razlaz!!
Ljudi, poslusajte ponekad i nekoga ko ima i zivotnog iskustva (a ne samo producentskog, poslovnog ili uopste muzickog), kao sto su npr DaBear, ili Sgracanin, itd. Ja sam odavno provalio da na ovom forumu ima najmanje onih koji stvarno zive od muzike kojom se bave (cast izuzecima) pa se i ne mesam preterano u ovakve rasprave. Ovaj put zamo zelim da zastitim pravo novog clana foruma (svi smo to mi jednom bili). Licno smatram da je mnogo lakse komentarisati tudji rad nego nego stvarno napraviti nesto sto ce ostali da primete (ovde ne mislim ni na koga posebno)

Ne volim da slusam zalopojke tipa: nema para za aternativu, sve su uzeli seljaci, postoji monopol nad medijima i monopol medija nad publikom, itd, itd...

Poruka za svu gospodu koja se osecaju ugrozenim od Mileta Kitica i kompanije: promenite kanal!!! Niko vas ne tera da to gledate-evo ja npr. imam jedan od boljih bendova u gradu, sviramo svasta i cesto, pa nam se ipak do sada nikada nije desilo da nam neko trazi npr plavu ciganku! Niti ga slusam, niti sam obozavatelj, pa ipak moram da priznam da je covek pre i posle svega sto se o njemu napise ipak zvezda... I da to sto peva, stvarno tacno peva... I da ima svoje fanove (kolika si zvezda najbolje se meri brojem ljudi koji dodju npr. na koncert, ili kupe cd, ili...) I to mi nimalo ne smeta. Ko zeli moze da se bavi kakvom god hoce muzikom, e sad, dal` ce da se hrani u Hyattu i zivi na visokoj nozi, ili ce da zicka cigare na ulici i da zivi od vazduha stalno kukajuci kako ne moze da dodje do izrazaja zbog Granda, ili City-ja itd - ne zavisi to toliko od vrste muzike kojom se bavi, vec od toga KAKO to radi.

Recenicu iz mog prethodnog posta je svojevremeno rekao gosp. Ljubisa Jovanovic Luis, ucestvujuci u slicnoj raspravi i ja je stalno ponavljam, vec sam se i sebi smucio

Za naseg novog kolegu PA800Korg: ovde ima jako puno skroz pozitivnih i dobronamernih likova, kroz boravak na Rumskom i sam ces videti koliko su korisne i ovakve zucne rasprave, pre svega zelim ti da dosta naucis (kao sto smi i svi mi) i da nadjes sto vise pravih odgovora na svoja pitanja. Dobrodosao!!!

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules