|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Vibrator
|
![]()
ok, pricao sam i o buducnosti audio tehnike u nasem "poslu", ne samo kod krajnjih slusalaca..
|
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Zak,
Najverovatnije si totalno u pravu za DVD audio a mozda i za SACD (multichannel) ali ne verujem da ce Blue Ray da propadne, iz prostog razloga sto je smisljen kao "storage media", dakle ne samo za muziku ili video, HD ili obican, nego za pamcenje (storage) ogromne kolicine podataka, za cin postoji veoma velika potreba, pogotovo ako cena medija, i hardwarea za upis podataka padne, a to je sigurno da ce se desiti, i to veoma brzo...Seto se koliko je kostao prazan CD, a sada ga maltene dele besplatno (jedna kutija boljih cigareta = najmanje 7 CDac ili 5 DVDa, a snimaci su stigli do 20 eura... Mada Plextor ostaje Plextor, jel' tako?
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
dvd je toliko pustio koren (kao i svojevremeno VHS)..vrlo je pristupacan. da vidite kad ljudi udju u Virgin ili HMV sa korpom (kao u samoposluzi)..i trpaju. Cesto ima 5 novih DVD-a za ?30!! Sve samposluge takodje prodaju DVD-je i CDs...kilo krompira, hleb mleko i jedan DVD za veceras da se pogleda.. ![]() Blue Ray je skup..diskovi su ?25-30, playeri oko ?1000 (naravno, prva generacija - koja mora da se proda dobro da bi poceli da prave jeftinije!) CD i DVD osatju sa nama jos dugo..pogotovo sto su sad dual layer rezaci dzaba! |
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ali stvarno moram da se ne slozzim sa boldovanim delom.. ![]() ![]() iako se slazzem da je drsko uproshcavanje muzike postalo veoma popularno (ceo Crunck/MTV/808/Saw/ili samo sempl i ritam fazon) moram napomenuti da je do toga moralo da dodje i da nije to toliko losha stvar.. bar vishe nije TOLIKO popularan domace grupno prdenje u ushi.. realno, onaj ko je odrastao uz loshu muziku, teshko da ce slushati ishta bolju kada poraste.. ![]() e sad... da se nije uprostio rad na kompjuterima, i da se nisu spustile cene hardvera i softvera, ne bi bilo dosta muzichara koji su aktuelni danas.. a sigurno slushate neshto novije.. nije vishe ono vreme tita i vreme kada je svako mogao uz malo truda da uradi neshto od sebe.. nije vishe ono vreme kada je svaka otmena ili jednostavno GRADSKA (urbana. kako god) porodica imala po dvoje dece i upisala jedno na balet a drugo u muzichku shkolu.. Novokomponovane takve porodice shalju decu u internate, kupuju im igrice i kompjutere, teraju ih na fudbal (jer mnogo jedu pa da se troshe deca) ili neki slichni zatupljuci sport, i na kraju im kupuju kola da bi se lakshe osakatili.. trude se da zaglupe decu.. verujte mi, bio sam u okruzzenju takvih likova previshe puta.. i mogu vam reci da nije nimalo prijatno.. CHAST IZUZETCIMA.. a one srednje kotirane radnichke porodice jednostavno teraju decu da uche uche i uche.. ili bar da zavrshe srednju pa da rade u nekoj firmi.. jedan kompjuter na troje dece.. i to je to.. ja sam iz jedne takve porodice (raspale dodushe) i mogu vam reci da nije bilo free programa i H2O-a ![]() ![]() sebe navodim kao poslednji primer (jedini o kom mogu prichati sa potpunom sigurnoshcu), ali tu su mnogi drugi koji ne bi bez te promene u trzzishnim cenama uspeli da urade bilo shta.. a kamoli da dodju u kontakt sa muzichkom produkcijom.. da je danas isto kao i pre 20 godina, i da se ovako brzo zzivi (od danas do vecheras), ne bi imali ovu tonu loshe muzike i tih 10 kilograma dobre godishnje.. imali bismo opet Mainstream i dobru muziku. s' tim shto slobodno mogu reci da cenim da bi te dobre muzike bilo daleko manje nego ove danas.. na kraju krajeva, kako bi mogli da procenite nechiji kvalitet i predanost radu kada bi mu pruzzili jednu shansu u studiju (chak i ako to dobije, poshto nema novca)? recicu vam samo da je Kornelije Kovach odbijen na prijemnom muzichke akademije u Beogradu.. ako ne shvatate na shta zzelim da aludiram, da pojasnim: u eri masovnih medija, i shirokih anusa, uvek ima mesta za josh nekog iz komshiluka.. zashto od njega ne napraviti zvezdu? a jednog Kornelija nove ere ostaviti po strani za kasnije (dok on ne izgubi volju i pochne da shvercuje cigarete) ![]() naravno, DJevi su ti koji su upropastili elektronsku muziku, ali esencija iste jeste da uvek mozze i uvek mora dublje da se kopa da bi dobili ono shto trazzimo.. a toga najverovatnije ima.. Pozdrav P.S. Thee who uses loops in music production shall burn in hell. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
ma covece shvati da su dj-evi jeftiniji nego neki live act tj band bilo koje muzicke orijentacije , a i sami bendovi su relativno krivi sto drze neku cenu , razumem ja vreme kvalitet i sve ali posto je trziste postalo zagusujuce , mora se napraviti "kompromis" izmedju svoje zelje na pocetku karijere za probijanjem i zelje konzumenata pogotovu sad kad je i u svetu sve poseljaceno , mainstream je sad fantazija (mislim na yu mainstream scenu 80-ih tj sam taj duh ) bilo gde a ne kod nas gde zivimo u rupi ...
|
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
^pa pazi, nema shta da se ne slozzim.. to sam i sam rekao u postu.. oni su ti koji su sjebali celu prichu sa tim "put ur handz up" / "move ur body" / "ive just fucked the DJ" sranjima.. ali da nije toga shto se desilo, ne bi bilo gomile dobre muzike.. a meni, iskreno, nije bitno da li ta muzika mozze da se izvede na sceni (da li kompozitori mogu da je odsviraju ili ce je samo pustiti iz Ableton Live!-a), vec da li je ta muzika dobra ili losha.. a ovo shto se pushtanja iz Seq-a tiche, jbg.. kompromis.. ako vec nemash za muzichare i dobru opremu (iliti orkestraciju i dirigenta u ono vreme) shta fali da se na ovaj nachin predstavish? ionako si ti to sve sam smislio.. bitan je osecaj.. doshla je buducnost, jbg.. i vintage producenti bi trebalo da se pomire sa time..
shta ne valja? ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
ne nisi me skapirao , nemam ja nista protiv dj kulture , nego su postali precenjeni i tamo ima svakavih budala pa se jos istripuju da mogu da prave muziku , ja i dan danas ne mogu da objasnim jednom drugaru da znaciti biti dobar dj ne znaci automatski biti i dobar producent , retki su (garnier,sister bliss , miss djax,umek,adam beyer,dave clarke mada je vise odlican remixer ali ne sme se zaboraviti red 1 2 3 , sven vath , itd ... ) ti ljudi su sada stari imaju 40 i preko godina , ja ne vidim u danasnjoj elektro/tehno/klupskoj sceni generalno nekog novog koji me inspirise, e sad kontra primer evo dj hell je super dj ali nije neki producent tj osrednji ali je odlican remixer (p. diddy & kelis - let's get il !!!!! ) ... znaci nema pravila ali ti mtv mash upovi su uzeli danak ... sad se liebing pravda sto koristi ableton i sl. , nemam nista protiv tehnologije posto je i sam izuzetno koristim nego je ljudi shvataju zdravo za gotovo i tu lezi taj problem buducnosti audio tehnike i cele muzicke industrije generalno ...
|
![]() |
![]() |
#28 |
VIP Member
|
![]()
totalno besmislena konverzacija.....
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Buducnost muzike? | disco violence | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 18-04-2009 11:27 AM |
Buducnost muzike | Danny Lou | Razno | 132 | 12-12-2008 09:02 PM |
Buducnost 5.1 formata | OFF | Zoran Vračević - Vrač | 29 | 27-10-2006 11:20 PM |