Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2007, 03:01 PM   #11
cAAc
Banned

Default Re: brazilski drum end bes

E da i posto reche da volis break poslusaj shazalakazoo ,takav narodnjak meni prija
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 03:19 PM   #12
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
E da i posto reche da volis break poslusaj shazalakazoo ,takav narodnjak meni prija
chuh za njih , ali nikad ne pozeleh da poslusham...ali ako nije DJ Shadow,Amon,Bonobo,Cut Chemist (i verovatno josh mnogi drugi) break beat ,
onda dzabe...
a sigurno nije...ne verujem da neko od nashih moze to da uradi...
-neshapesha- is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 04:02 PM   #13
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
to sam i mislio da ti kazzem, ali sam kapirao da ti se sa "produkcijske strane" neshto ne svidja..
'de JA da imam primedbe za produkciju!
nisam tome ja josh dorastao...
nisam bash na slushke slushao pa da obracam detaljno paznju na one sitnice kao balans ili one puc-ove (onaj "puc! " shto se chuje) kad se ukljuchi ili iskljuchi neki efekat ...ili bypass (morao sam da upalim reason da vidim kako se zove)
to me na primer mnogo jebe , posebno kad je mirniji deo pesme ... ukljuchim neki efekat a on obavezno pukne ...i probam da pomerim u automatizaciji (valja se tako zove) za mili,mili,milisekund , ali i ako nekako nadjem pravo mesto, onda taj efekat preko instrumenta ne zvuchi onako kako je zvuch'o
kad je ukljuchen na samom pochetku takta ili chega vec...

Poslushajte Tiga - Sunglasses at night ...lik je uradio kolko vec kanala elektro beat-ova i melodija i basa i samo radio ON i OFF , nije se ni potrudio da mishem malo sredi te puc! zvukice pri ON-u ili da pomeri malo na sam pochetak takta , a ne da se chuje delic kraja prethodnog takta tog kanala
ili recimo Air (a ima i drugih primera sigurno) ...slushah ne znam tachno koju pesmu i neki delay-ovani zvukici koji su mnogo slatki i imaju lepu boju i sve kad se slushaju preko zvuchnika... ali kad sam stavio slushalice taj zvuk je bio tachno tu u mojoj glavi i nisam mogao da razaznam melodiju (iako znam napamet normalno) i skroz drugachiju boju je imao...
zato se ja trudim da nijedan zvuk ne bude suv , pa stavim mali,mali reverb
(ala zvuchim profesionalno...pa dobro, i nisam)
i time se na slushkama dobije proshiren zvuk i bolje se razaznaje i boja i melodija...
Chemical Brothers-Piku ...jebe kevu breakbeat ritam ,slusham godinama i ne moze da mi dosadi...i rek'o ajde da chujem na velikim slushalicama - bice mocnije...
malo sutra...na slushalicama zvuchi tako isprekidano i suvo...mnogo nervira...i smeta ushima...
ali opet najchesce se muzika slusha preko zvuchnika , tako da je kul ...
Old 11-06-2007, 04:30 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

kako bi i mogao kad je to myspace..?

interesuje me shta ti se ne svidja u pesmi, da bih probao da je priblizzim josh shiroj publici..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 05:53 PM   #15
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

jooj brate... (stavljam ruku preko usta, gledam levo desno i gledam shta da kazem)
jedino opet da te podsetim da nije vazo shta samo ja mislim...
ali saam izbor zvukova se meni lichno ne svidja ...i melodije me ne privlache...
ajde recimo "Omega" ima lepu dramatichnu melodiju , chuje se...
"Rock Fumes" je fina pesma , zasigurno
(josh da kazesh da si ti svirao gitaru = kool)
ali ne bih mogao da je slusham zbog drugachijeg ukusa i eto nekih izbora zvukova , posebno bubnjeva ...znam ja da si ti hteo zhestinu kad udje gitara , ali MENI se ne svidja drum zvuk...
eto ja recimo od kad sam bio mali patim od toga da kad chujem neku kool molediju i udju mi neki meni shtrokavi bubnjevi ja se iznerviram...a taman se ponadao novoj kul pesmi...
ako je neka bolesna melodija i zvuchi kao da ce da pochne neki old school hiphop onda ochekujem i chvrste bubnjeve , uradjene od semplova pravih bubnjeva koji su se i koristili u old school-u...
drum loop-ovi iz 60-ih i 70-ih su najachi...
ali brate , kazem ti , ja idem recimo na neki sajt 'de se upload-uju Reason fajlovi i komentarishu su pesme , normalno...vidjam na dnevnoj bazi gomilu detaljnih komentara sa rejtingom 10 za jednu pesmu...i shto da ne poslusham kad hvale neku pesmu...ali moja reakcija je mnogo puta bila da samo zatvorim taj hvaljeni rns. i istog trenutka ga bacim u kantu...
tako da ti kazem choveche , reci sebi "boli me pisha shta nesha pesha misli"
jer ce uvek biti mnoogo mnogo vishe onih kojima ce se to svideti...
Old 11-06-2007, 06:08 PM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da, ali kad je neko normalan kao, recimo, ti.. i nije "hejter" stalo mi je do njegovog mishljenja..

nadam se da kapirash to?

ima josh pjesama.. dodao sam, ako nisi video..
Old 11-06-2007, 07:38 PM   #17
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

kapiram normalno ...i chuo sam sve ti pesme (ti, ne tri) , ali spomenuh samo Omegu i Rock Fjumze , a ove ostale nisam spomenuo shta mislish shto ...
stvar ukusa jebiga ...
i da kazem da sam u prethodnim postovima chesto spominjao rech "shtrokavo",
pa samo da naglasim da ne mislim da syu tvoje pesme shtrokave...
Old 12-06-2007, 12:39 AM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^a ja sam se sav snuzzdio...

Old 12-06-2007, 12:57 PM   #19
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
^a ja sam se sav snuzzdio...

Nema razloga
Mozda bash zbog toga sto previse razmisljas o tome kako da se priblizis publici ovome onome .Nekako su ti stvari 'fine' i zategnute .Josh si mlad ,znaci imas pravo da budesh i malo lud .
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2007, 04:49 PM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^pazi, iskreno.. do sada nisam imao potrebe da razmishljam o tome na taj nachin.. ali kada se pojavilo tih nekoliko ljudi kojima se ne svidja, jbg, zzelim da znam u chemu je problem..

ako me kapirash..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules