Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2007, 02:10 PM   #1
gorjan
Senior Member

Default Dilema:PT HD1, MAC ili Lavry Blue, PC,Nuendo

Zanima me vase misljenje, postoji li prednost u smislu "pakovanja"fajlova i sveukupnog kvaliteta dobijenog snimka na sistemu PT HD1,MAC u odnosu na PC varijantu sa Lavry konvertorima i Nuendom?Ne bi voleo da se ovo pretvori u standardnu MAC vs PC raspravu, nego bi da cujem misljenje onih koji su zaista isprobavali i koristili sprave ovog ranga na razlicitim platformama.Ta razlika u nijansama, vredi li?
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 02:16 PM   #2
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Dilema:PT HD1, MAC ili Lavry Blue, PC,Nuendo

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
Zanima me vase misljenje, postoji li prednost u smislu "pakovanja"fajlova i sveukupnog kvaliteta dobijenog snimka na sistemu PT HD1,MAC u odnosu na PC varijantu sa Lavry konvertorima i Nuendom?Ne bi voleo da se ovo pretvori u standardnu MAC vs PC raspravu, nego bi da cujem misljenje onih koji su zaista isprobavali i koristili sprave ovog ranga na razlicitim platformama.Ta razlika u nijansama, vredi li?
PT HD sa lynx aurora 16 i hd kartom....odlicna stvar....ostalo stvar ukusa
Manley is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 03:06 PM   #3
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Manley View Post
PT HD sa lynx aurora 16 i hd kartom....odlicna stvar....ostalo stvar ukusa
Hvala ti na odgovoru, al moram da te pitam da mi pojasnis:
Da li stvar ukusa u smislu radnog okruzenja ili u smislu dobijenog kvaliteta snimaka?
Ovu kombinaciju PC/Nuendo/Lavry sam imao prilike da cujem i to zaista zvuci fenomenalno.Ono sto mene zanima je da li bi se dobio pomak u kvaliteti snimka, ukupnog mixa, itd ako bi se preslo na PT/MAC sistem? Bas me zanima tvoj licni utisak...
Old 10-06-2007, 03:10 PM   #4
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
Hvala ti na odgovoru, al moram da te pitam da mi pojasnis:
Da li stvar ukusa u smislu radnog okruzenja ili u smislu dobijenog kvaliteta snimaka?
Ovu kombinaciju PC/Nuendo/Lavry sam imao prilike da cujem i to zaista zvuci fenomenalno.Ono sto mene zanima je da li bi se dobio pomak u kvaliteti snimka, ukupnog mixa, itd ako bi se preslo na PT/MAC sistem? Bas me zanima tvoj licni utisak...
moj licni utisak je DA, pored kvaliteta dobijas i na fleksibilnosti sequencera i na brzini rada(editovanja, ruting...itd)...ja bih se uvek odlucio pre za powermac g5 i protools nego na windows i nuendo...

kao sto rekoh u postu pre ovog....sve je stvar ukusa, javice se neko ko ne misli kao ja i ima drugojacija iskustva i ne mora da znaci da nije u pravu i obrnuto
Manley is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 03:55 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ova Manleyeva kombinacija u koju je ukljucena Aurora 16 mi se svidja mada u kombinaciji sa PT HD1 je to skup sport ...
Mozda Lynx Aurora 16 + Lynx AES 16 + Mac Pro(uzmes basic konfiguraciju a sam dokupi dodatne hardove i memoriju)+Logic Pro 7(ili se strpi jos mesec,dva do izlaska osmice )
Mnogo jeftinije resenje za kvalitetno usnimavanje
milos is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 05:03 PM   #6
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Ova Manleyeva kombinacija u koju je ukljucena Aurora 16 mi se svidja mada u kombinaciji sa PT HD1 je to skup sport ...
Mozda Lynx Aurora 16 + Lynx AES 16 + Mac Pro(uzmes basic konfiguraciju a sam dokupi dodatne hardove i memoriju)+Logic Pro 7(ili se strpi jos mesec,dva do izlaska osmice )
Mnogo jeftinije resenje za kvalitetno usnimavanje
Nije sustina u novcu, zanima me bas ono sto sam vec napisao:PT HD1/MAC u odnosu na vec postojeci PC/Nuendo/Lavry sistem.Licni utisci ljudi koji su radili na ovakvim ili slicnim spravama
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules