|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
pogresno sam se izrazio, upravo me najvise i interesuje taj aranzmanski dio. Mislim da se upravo ti aranzmani isticu, razliciti ali ipak imaju nesto svoje, nesto prepoznatljivo. Zahvaljujem se unapred za javljanje i rado ocekujem komentare na aranzmane i utiske opcenito. Obecava da bude zanimljivo! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Posto nisam bas neki fan Djoganija i nisam ga se previse naslusao interesuje me dok si radio muziku za njega da li ti je ikada palo na pamet da mu uradis neku ozbiljniju pesmu, mislim ne tako jako komercijalnu i neku sa iole ''normalnim'' tekstom. Ne pocenjujem tvoj rad nego me to stvarno interesuje. Da li bi to upste imalo prodju kod nas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ok, ne znas njegov opus, ali bilo je na prvom albumu sa Vesnom i na pretposlednjem... par pesama, tj. dve koje su za to vreme bile jako zanimljive, generalno, cak i zvucno... "prekinimo ovaj film" i extended verzija... I "nevidljiva", na ovom drugopomenutom gde je "na silu" itd. To su dve jajko dobre stvari, dobro rade... E sad, Vesna je tu, kao i uglavnom, polovicna, nista novo. Bilo je par jako dobrih BALADA koje smo radili sa njima, ali nikada nisu ugledale svetlost dana, iako u fulu snimljene i uradjene, jer su po Djoganijevoj proceni bile nedovoljno komercijalne! Eto, nadam se da sam ti odgovorio na o0ba pitanja!? Pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
P.S. za Disco Violence-a... Imaj u vidu da Djogani (sem albuma "Na silu", gde smo mi sve radili), ceo posao deli uglavnom na "nas" i Kobca i Kona. Dakle, uglavnom 50-50 ili malo jace u nasu korist na poslednjem.
Mi nismo radili "Cekaj me kod kolima" i ovo "Tata...". Toliko! Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
jasno mi je (a tako bih se i sam ponio) da ne mozes da kudis svoje klijente javno ali da li bi mogao da se ukljucis u raspravu na temu: strana muzika kod nas (Luna, Djogani, Twins, Feminem...) pa cak je i "U tvojim kolima" (jasno mi je da je hit pa imam oci!) PRESLIKANA pjesma koju sam slucajno cuo u originalu i to na francuskom jeziku...
hajde ljudi da malo pretresemo to, neko napravi extra pjesmu na zapadu i onda se nadje neko nas koji ce je PREPJEVATI doslovice postavljajuci nash tekst na tacne slogove i recice da je to njegova pjesma! iskreno, da li je on u pravu i da li je njegova pjesma (tekst,muzika,aranzman) ili je njegov samo TEKST? raditi aranzman preslikan ili na zadatu temu je opet momenat koji se ne smije podcjeniti jer to i nije toliko lako (preferiram aranziranje) ali skinuti muziku i nashtrikati nash tekst koji se NE MOZE pohvaliti kvalitetom mislim da je poprilichno lagan posao... zanima me vase misljenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Odluka je klijenata, jer je njihov i novac sta se kako raditi. Mi imamo jasne stavove i bezbroj puta im se poseremo po ideji, ali ako i kada dodje do OBRADE, kradje ili kako vec... Dajemo maximum da aranzmanski to napravimo totalno drukcije! Priznajem, bilo je momenata kada se insistiralo da nesto i "preslikamo", ali retko, na srecu! Tu me je vec sramota, jer nikakav pecat ne postoji... A prica o obradama je siroka tema, zahteva diskusiju i bolje je i lakse o svemu uzivo pricati... Mnogo se krade, opet... mnogo se i licencno obradjuje, sve zavisi ko je koliki moron, tj. koga koliko mrzi da se cima oko "papira", tj. dozvola. Ajd' nastavicemo nacetu pricu sutra! Poz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne znam ko je radio rmx Funky Dz obradu one Grcke pesme, u prevodu ''Zao mi je zao'' u drum & bass fazonu, ali ono mi je definitivno jedna od najbolje odradjenih stvari koju sam cuo sto se tice domaceg dance-a.Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Zao mi je zao", u tada jos nepostojecem 2step tripu (remix), radili smo Nebojsa (moj kompanjon, druga polovina ateljea trag) i ja na pocetku karijere! Imali smo po dvadeset godina (on par vise) i bili smo maximalno nalozeni... Mada, jebes ga... Ni sad nismo nista bolji, samo nam se ne pruza uvek prilika da budemo MI MI vise od 30%! Hahaha... Hvala za pohvalu, i meni je to jedan od omiljenijih aranzmana, pogotovo sto datira iz 99. godine, a tada je to bilo i pre-extravagantno. Pozdrav.
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tekstovi aranzmani za pesme | STUDIOTON | Pricaonica | 6 | 30-10-2009 08:19 AM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Reprezentativna HC produkcija | OFF | Razno | 42 | 23-01-2007 07:18 PM |
-=Aranzmani=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 2 | 25-02-2005 06:40 PM |