Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2007, 11:03 AM   #11
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Statistika za 2006 u Americi !!!!!

Quote:
U poslu ne mo?e da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje d?aba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale tro?kove. Nikad se ni?ta ne dobija d?abe!
Apsolutno netacno! Licitiras pojmovima i zakonom, a nisi ga procitala u zivotu! Ne postoji ogranicenje na odredjeni broj kopija bilo cega, pa ni paklica cigareta ili cigara koje ce se deliti u propagandne svrhe! To sto ti tetka ima radnju, pa pricas o troskovima, to nema veze sa ovim! Telekom je finansirao Colin album, ili ga je otkupio od nosilaca prava, a CD, iako besplatan, bio je deo paketa koji vredi 200 dinara! Nema tu troskova, to je odluka kompanije da besplatno da nesto sto nije bilo besplatno za njih. Dakle, logikom bi mogli da kazemo da Telekom vode retardi, ali nije tako! Porez je placen na pakete od 200 dinara, a to sto su troskovi izrade celog paketa mozda veci od 200 dinara je njihova stvar. Racunaj da je bar 35% ljudi koji su dobili karticu nastavili regularno da je koriste, tj. dopunjuju, a tu je Telekom napravio POSAO! Jebes Colu i cenu CD-a, kad na dopunama obrnes stotinak miliona evra za nepunih godinu dana!

Quote:
Isto se desilo kada je pre nekoliko godina grupa DND (dve Karićeve) imala najprodavanije izdanje. Zapravo je Mobtel kupio nekoliko stotina hiljada diskova od BK Sound, a onda je Mobtel delio po disk uz svaki kupljeni broj.
Ista prica, samo daleko neatraktivnija i neinventivnija. Objasnio sam gore da je sve regularno! Par kompanija unutar GRUPE/GRUPACIJE i sluze da se delatnosti razdvoje i da se medjusobno vade iz govana! Nema kriminala, a ako se nekome to ne svidja, ok... Nek' predje u Telekom!

I da... Bitno je za krajnjeg potrosaca samo jedno... Koliko je dobro prosao, tj. koliko je ustedeo!!!

Pozdrav... Ne zalecite se bez veze.

P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja!
perun is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:11 AM   #12
perun
Pro Member

perun's Avatar

P.S. Ne zameri sto sam malo ostrije "startovao", ali nervira me kad gledam kvazi argumente, izrecene kao apsolutnu istinu, sa 97% samopouzdanja onih koji isto pisu! Dakle, toliko.

I da... za cigarete sam dao virtuelan primer, jer za njih postoje jasna ogranicenja, u smislu da se uopste, tj. ni na kakav nacin ne smeju reklamirati. Dakle, nikakvo besplatno deljenje niti promocija nisu moguci od 2005.

Pozdrav.
Old 04-06-2007, 11:19 AM   #13
sgracanin
Banned

Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.

Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene.

O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud.

Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor.
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:20 AM   #14
Sandy
Banned

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Apsolutno netacno! Licitiras pojmovima i zakonom, a nisi ga procitala u zivotu! Ne postoji ogranicenje na odredjeni broj kopija bilo cega, pa ni paklica cigareta ili cigara koje ce se deliti u propagandne svrhe! To sto ti tetka ima radnju, pa pricas o troskovima, to nema veze sa ovim!
Prvo, nemoj da se ?esti?.
A drugo, pročitaj ?ta sam pisala, pa mi onda kontriraj, jer ovako ispada glupo.

Quote:
Telekom je finansirao Colin album, ili ga je otkupio od nosilaca prava, a CD, iako besplatan, bio je deo paketa koji vredi 200 dinara! Nema tu troskova, to je odluka kompanije da besplatno da nesto sto nije bilo besplatno za njih.
Kako nema tro?kova, ako i sam ka?e? da to nije bilo besplatno za njih? Malo si skočio sam sebi u usta.

Quote:
Dakle, logikom bi mogli da kazemo da Telekom vode retardi, ali nije tako! Porez je placen na pakete od 200 dinara, a to sto su troskovi izrade celog paketa mozda veci od 200 dinara je njihova stvar. Racunaj da je bar 35% ljudi koji su dobili karticu nastavili regularno da je koriste, tj. dopunjuju, a tu je Telekom napravio POSAO! Jebes Colu i cenu CD-a, kad na dopunama obrnes stotinak miliona evra za nepunih godinu dana!
Nisam nigde rekla da u MTS rade debili, a ako pa?ljivije pogleda?, upravo sam napisala da je poneko i kupio 064 broj zbog Čolinog diska (mo?da i mnogi) i jasno sam odvojila ekonomsku opravdanost deljenja Čolinog diska od ekonomske opravdanosti deljenja diska DND.

Quote:
... P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja!
Nisam rekla da je radnja nezakonita, samo sam htela da naglasim da je neko nekad morao te diskove da plati. Da li je MTS platio unapred, pre snimanja, ili je publika platila kupujući disk uz kartu za koncert, ili je kupljeno uz Politiku, ili dobijeno uz mobilni... nebitno je. Neko je nekada morao da plati!
I onda se to gleda kao tira? od nekoliko stotina hiljada koji mo?da ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama.
Sandy is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:23 AM   #15
Sandy
Banned

Pozzz Perun. Malo ?ustro reaguje? iako nam stavovi uop?te nisu potpuno suprotni.

Old 04-06-2007, 11:32 AM   #16
perun
Pro Member

perun's Avatar

Ok, ovako... I ti ponovo procitaj svoj post! Bez obzira, kapirali se mi ili ne, sustina se menja. Posao je posao i nebitno je gde se radi, a vidm da imamo jos jednu svetsku facu- Sgracanina ovde, koji zna sve o biznisu u Zimbabveu i Americi, a tek ponesto o poslu u Srbiji... Ali ljudi, mi pricamo o poslu u SRBIJI! Nacin na koji se on radi/pravi je daleko od ukusnog, ali je opet takav kakav je i mozemo samo u hodu da se trudimo da ponesto promenimo u buducnosti, tj. zbog buducnosti!

Quote:
Nisam rekla da je radnja nezakonita, samo sam htela da naglasim da je neko nekad morao te diskove da plati. Da li je MTS platio unapred, pre snimanja, ili je publika platila kupujući disk uz kartu za koncert, ili je kupljeno uz Politiku, ili dobijeno uz mobilni... nebitno je. Neko je nekada morao da plati!
I onda se to gleda kao tiraž od nekoliko stotina hiljada koji možda ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama.

To koliko je Telekomu trosak proizvodnje jednog Colinog "remek dela" skup je pasurdno razmatrati... To im je verovatno dnevni pazar u Hosiminovoj ulici!

Naravno, sto se mene tice, Cola nije prodao nijedan primerak, jer CD nije bio u regularnoj prodaji. Kao sto ni Bajagin tiraz od 40000 po 160,00 dindzi nije nikakav tiraz, a on se palio... jer da je CD kostao normalno, citaj 550,00 dindzi tada, ne bi prodao ni 15000! O Joksimovicu i da ne pricam.

Elem, Cola je neko ko moze da proda ozbiljan tiraz, na bilo koji nacin, znam koliko je dobro "Carolija" prodata, a cela ova polemika je izazvana samo predrasudama i nepravilnim tumacenjem realnosti, tj. tog konkretnog posla nekoga ciji sam post procitao!

Svakako... Pozdrav!

I dobrodosla!

Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:42 AM.
Old 04-06-2007, 11:38 AM   #17
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.

Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene.

O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud.

Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor.
Slusaj prijatelju... Procitao sam par tvojih nadobudnih postova od kako si smogao hrabrosti da se registrujes ovde. A ne sumnjam da si godinu dana citao postove i spremao se za to! Napravio si strategiju "svetskog baje" iz senke, cija dela ne postoje i koji se ne predstavlja, pa samim tim stavljas svoje sagovornike u los polozaj! Ko si ti? U najmanju ruku si mi iritantan sa svojim elitistickim pristupom i GLOBALNIM biznis pricama.

Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen!

Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba.

Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes!

Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:41 AM.
Old 04-06-2007, 11:40 AM   #18
Sandy
Banned

i dalje mi nije jasno o kakvim predrasudama priča?,
ali OK
u cilju boljeg razumevanja pozdrav!
Old 04-06-2007, 11:44 AM   #19
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
U poslu ne može da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje džaba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale troškove. Nikad se ništa ne dobija džabe!
O ovim... cak boldovanim! NE MOZE je je nesto striktno, opravdano zakonom ili uredbom. A u ovom slucaju nije tako!

Ljubim te, ne mogu vise da kucam! Odoh u studio. Opusteno...

Pozdrav!
Old 04-06-2007, 11:58 AM   #20
sgracanin
Banned

Quote:
Slusaj prijatelju... Procitao sam par tvojih nadobudnih postova od kako si smogao hrabrosti da se registrujes ovde. A ne sumnjam da si godinu dana citao postove i spremao se za to! Napravio si strategiju "svetskog baje" iz senke, cija dela ne postoje i koji se ne predstavlja, pa samim tim stavljas svoje sagovornike u los polozaj! Ko si ti? U najmanju ruku si mi iritantan sa svojim elitistickim pristupom i GLOBALNIM biznis pricama.

Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen!

Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba.

Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes!
Da ti se obratim, po?to si se meni obratio. Ti mi nisi prijatelj.

Ti ni ne zna? ko sam. Ne zna? ?ta sam radio, gde i koliko. Po onome ?to priča?, verujem da i da ti ka?em ti ne bi razumeo.

Ja ne moram da se pravim va?an da bih muvao ribe. Nemoj da projektuje? tvoje ideale i ?elje na druge.

Činjenice koje navodim, donosim iz prve ruke. Godinama sam se vukao po sudovima ba? na tom zapadu da bih ostvario neka svoja prava koja su mi uskratili, jer i na zapadu ima lopova, Srbi nisu izmislili lopovluk i pirateriju.

A ?to se skrivanja i hrabrosti za registrovanje tiče: Nisam ni znao da postoji ovaj forum, kad sam saznao, onda sam se i prijavio. Hrabrost sa time nema veze. Ako ne zna? ?ta "hrabrost" znači, pa ti otvori "Vujakliju". Ti si se toliko naduvao da misli? da si faca? Sakrio si se iza nick-a i glumi? tajanstvenog sveznalicu? Lako je to. Ja se ne krijem. Ja sam čak i svoje pravo ime stavio, jer me ba? briga ?ta o meni i mom radu misle nikogovići kao ?to si ti. Ima ovde ozbiljinih, talentovanih ljudi, koji su ?edni istinitih informacija od nekoga ko je bio "tamo" i video svojim očima. Oni bi da ne?to poku?aju u ?ivotu i trude se i ja bih da im pomognem, ako mogu. ?ta to onda tebe briga? Ti si mrtvo puvalo koje prodaje mudrosti drugih koje je čuo uz cigarete i pivo. Ja sam bio "tamo" i radio "tamo", zarađivao i jo? zarađujem na mom radu, za razliku od tebe, i poznajem muzički biznis, jer sam ga lično na svojoj ko?i iskusio, za razliku od tebe. Ti sa tvojom plitkom spoznajom sitnog lopovluka koji se praktikuje u Srbiji ne mo?e? da pomogne? nekome ko ?eli da uspe sa svojom muzikom i umetno?ću.

Da te je interesovalo ko sam, mogao si da me pita?, na PM bi ti mo?da i rekao. Ovako, vrati se u tvoju anonimnost i pravi se pametan, jer to je sve ?to ima?.
sgracanin is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules