|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() I da... Bitno je za krajnjeg potrosaca samo jedno... Koliko je dobro prosao, tj. koliko je ustedeo!!! Pozdrav... Ne zalecite se bez veze. P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
P.S. Ne zameri sto sam malo ostrije "startovao", ali nervira me kad gledam kvazi argumente, izrecene kao apsolutnu istinu, sa 97% samopouzdanja onih koji isto pisu! Dakle, toliko.
I da... za cigarete sam dao virtuelan primer, jer za njih postoje jasna ogranicenja, u smislu da se uopste, tj. ni na kakav nacin ne smeju reklamirati. Dakle, nikakvo besplatno deljenje niti promocija nisu moguci od 2005. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.
Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene. O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud. Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Banned
|
![]() Quote:
A drugo, pročitaj ?ta sam pisala, pa mi onda kontriraj, jer ovako ispada glupo. Quote:
Quote:
Quote:
I onda se to gleda kao tira? od nekoliko stotina hiljada koji mo?da ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Pozzz Perun. Malo ?ustro reaguje? iako nam stavovi uop?te nisu potpuno suprotni.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]()
Ok, ovako... I ti ponovo procitaj svoj post! Bez obzira, kapirali se mi ili ne, sustina se menja. Posao je posao i nebitno je gde se radi, a vidm da imamo jos jednu svetsku facu- Sgracanina ovde, koji zna sve o biznisu u Zimbabveu i Americi, a tek ponesto o poslu u Srbiji... Ali ljudi, mi pricamo o poslu u SRBIJI! Nacin na koji se on radi/pravi je daleko od ukusnog, ali je opet takav kakav je i mozemo samo u hodu da se trudimo da ponesto promenimo u buducnosti, tj. zbog buducnosti!
Quote:
To koliko je Telekomu trosak proizvodnje jednog Colinog "remek dela" skup je pasurdno razmatrati... To im je verovatno dnevni pazar u Hosiminovoj ulici! Naravno, sto se mene tice, Cola nije prodao nijedan primerak, jer CD nije bio u regularnoj prodaji. Kao sto ni Bajagin tiraz od 40000 po 160,00 dindzi nije nikakav tiraz, a on se palio... jer da je CD kostao normalno, citaj 550,00 dindzi tada, ne bi prodao ni 15000! O Joksimovicu i da ne pricam. Elem, Cola je neko ko moze da proda ozbiljan tiraz, na bilo koji nacin, znam koliko je dobro "Carolija" prodata, a cela ova polemika je izazvana samo predrasudama i nepravilnim tumacenjem realnosti, tj. tog konkretnog posla nekoga ciji sam post procitao! Svakako... Pozdrav! I dobrodosla! ![]()
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:42 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen! Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba. Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes! ![]()
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:41 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
i dalje mi nije jasno o kakvim predrasudama priča?,
ali OK u cilju boljeg razumevanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ljubim te, ne mogu vise da kucam! Odoh u studio. Opusteno... Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ti ni ne zna? ko sam. Ne zna? ?ta sam radio, gde i koliko. Po onome ?to priča?, verujem da i da ti ka?em ti ne bi razumeo. Ja ne moram da se pravim va?an da bih muvao ribe. Nemoj da projektuje? tvoje ideale i ?elje na druge. Činjenice koje navodim, donosim iz prve ruke. Godinama sam se vukao po sudovima ba? na tom zapadu da bih ostvario neka svoja prava koja su mi uskratili, jer i na zapadu ima lopova, Srbi nisu izmislili lopovluk i pirateriju. A ?to se skrivanja i hrabrosti za registrovanje tiče: Nisam ni znao da postoji ovaj forum, kad sam saznao, onda sam se i prijavio. Hrabrost sa time nema veze. Ako ne zna? ?ta "hrabrost" znači, pa ti otvori "Vujakliju". Ti si se toliko naduvao da misli? da si faca? Sakrio si se iza nick-a i glumi? tajanstvenog sveznalicu? Lako je to. Ja se ne krijem. Ja sam čak i svoje pravo ime stavio, jer me ba? briga ?ta o meni i mom radu misle nikogovići kao ?to si ti. Ima ovde ozbiljinih, talentovanih ljudi, koji su ?edni istinitih informacija od nekoga ko je bio "tamo" i video svojim očima. Oni bi da ne?to poku?aju u ?ivotu i trude se i ja bih da im pomognem, ako mogu. ?ta to onda tebe briga? Ti si mrtvo puvalo koje prodaje mudrosti drugih koje je čuo uz cigarete i pivo. Ja sam bio "tamo" i radio "tamo", zarađivao i jo? zarađujem na mom radu, za razliku od tebe, i poznajem muzički biznis, jer sam ga lično na svojoj ko?i iskusio, za razliku od tebe. Ti sa tvojom plitkom spoznajom sitnog lopovluka koji se praktikuje u Srbiji ne mo?e? da pomogne? nekome ko ?eli da uspe sa svojom muzikom i umetno?ću. Da te je interesovalo ko sam, mogao si da me pita?, na PM bi ti mo?da i rekao. Ovako, vrati se u tvoju anonimnost i pravi se pametan, jer to je sve ?to ima?. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2008 statistika music downloads | DaBear | Razno | 2 | 17-01-2009 04:24 PM |
Softwer 2006 | Zid | Audio Software | 24 | 30-01-2007 08:55 AM |