|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Dobro de... super su vam monitori... svima...
Nego... sta cemo za moj biciklo? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kad si vec pomenuo bicikl ....Meni ukrali u subotu.....
![]() ![]() Sad sam u istoj dilemi koji novi da kupim Polar, Capriolo ili nesto trece ![]() Pre bi onaj koji manje prenosi tranzijente na sediste....mekse zvuci ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 22-05-2007 at 05:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
....... aaaaaa .....zato si ti bio k'o maneken kad si dosao kod mene ..... ja sam sve vreme morao da uvlacim stomak ![]() ....... a sad i kapiram odakle pomama za biciklima kod producenata ..... a ja gledam .... nista ne jedem a stomak kao lopta :o ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() @Max... Sta mislis, sto bi se lenstina poput mene latila bicikla? Svakim danom sam sve smesniji samom sebi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 23-05-2007 at 01:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
HM
ja imam jednog capriola, gvozdeni ram, sa amortizerima i napred i nazad. JBG, malko je tezak, al tezak sam i ja njemu.. pa kad smrsam obojici ce biti lakse.. teram ga do ade i nazad, i nije lose, mada nikako da se naviknem na brankov most, pa da idem i na posao svaki dan... a da se mrsavi od toga, to je definitivno.. mada, ja idem i na bazen 3put nedeljno al mi nista ne vredi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
@boggy
moja greska.. tek sad sam otiso na mackie sajt i video da on stvarno ima pasivni radijator pozadi.. svaki put kad sam radio na njima bio sam previse zaokupljen trudjenjem da uradim sto vise i nije mi uopste palo na pamet da pogledam pozadi a bio sam ubedjen da je bassreflex jer 90% posto monitora jeste... jos jednom izvinjenje, moja greska..
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
@ boggy
sta mislis o ekvilizaciji monitora eq-om za prostoriju u kojoj su odredjeni monitori ? mislim da creamware ima takva "resenja" (izvinjavam se na dezinformaciji) tokom rada , koja se iskljucuju tokom snimanja projekta u real time-u u wav format ... dal' bi je preporucio ili ne ? i da li je to jos neko radio ovde na forumu ? i kakva su mu iskustva ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
1. nevolja je u tome sto to obicno uradis na mestu slusanja, i kada mrdnes glavu to nema veze sa zivotom. 2. Gomila "nervnina" koje mozes izmeriti NISU "frekventnog" karaktera (eq, filter, kako ga vi dozivljavate) nego vremensko-prostornog (vrlo grubo ovo objasnjavam, uzimajuci u obzir kakve navike imate), odnosno nastaju ponistavanjem talasa u kontrafazi, i to u (3D!) prostoru a ne u zicama (1D)... i zavise opet od polozaja zvucnika i tebe i naravno od prostora. 2a. Te "vremenske" pojave su zaguljene prilicno ne zato sto ih ne mozemo izmeriti nego sto nas usi "lazu"... odnosno to sto izmerimo NE CUJEMO u ogromnom broju slucajeva. Zasto? Pa zato sto smo rodjeni u reverberantnom prostoru i zato sto smo prirodno skloni navikavanju, jer inace da ono sto izmerimo I CUJEMO na isti/slican nacin... izumrli bi jer se ne bi sporazumeli od "jeke"... znaci nisu samo usi, nego je tu i mozak... a to slabo poznajemo kako tacno radi. EDIT: Najjednostavnije receno, neke stvari koje ja izmerim i ustanovim da su RUPE u karakteristici, vi JASNO razlikujete kao REVERB sobe, i IGNORISETE, po vama na toj frekvenciji NEMA RUPE!!!... jer uradite korekciju u mozgu... a sad, kad uspevate da uradite korekciju u mozgu a kada ne... "uci" se dugotrajnim iskustvom i saradnjom sa krajnjim korisnicima... posto samo neka gruba i okvirna "pravila" postoje, koja su daleko od svake preciznosti... tamo gde je cilj da se "objektivnim" postigne "subjektivno" najcesce nauka nema dovoljno odgovora, i samo iskustvo i metoda "bezuspesnih pokusaja" dovodi do nekih rezultata... tako da se to svede na proucavanje uticaja elektroakustickih pojava na ljude, a iako to tako retko ko naziva (ako iko...)... te je covek tu najveca "misterija", po mom misljenju... Znaci... neke stvari se eq-om mogu ispraviti i to se cak i radi u skretnici na zvucnicima, kada postoji JASNA rezonantna pojava kojoj se ZNA uzrok i NIJE nastala u prostoru nego u samoj membrani drajvera ili u drajveru u sirem smislu (sto manje dimenzija to bolje)... Kada dodjemo do AKUSTICKIH rezonancija (3 dimenzije u najboljem slucaju, rezonovanje bilo koje supljine) onda tu kilavo radi eq koji je po svojoj prirodi pretezno jednodimenzioni, ako iskljucimo vreme u oba slucaja kao dimenziju! Znaci.. ne ide se straight-forward, kako bi neko pomislio, nego se sada najuspesnije radi blaga korekcija akustike prostora ali merenjem u u vise od jedne tacke u tom prostoru, znaci sa dosta mikrofona, cak i tamo gde niko ne "sedi"... nekim usrednjavanjem se nadje sta je globalan problem u sobi, koji bi se mogao resiti eq-om i to se onda tako radi... Vrlo grubo sam i uprosceno objasnio kako radi danas, trenutno, najbolja digitalna akusticka kompenzacija akustike sobe... barem teoretski, odnosno principski... ali i to je daleko od upotrebne vrednosti, jer, je to kao prvo, skupo, kao drugo, ne moze zameniti klasican akusticki tretman (pod uslovom da je dobro uradjen), koji NEMA problema sa dimenzijama... pokriva onoliko dimenzija koliko treba... 3d problem resavas 3d metodom... ![]() pozdrav bogi p.s. takodje se rezonancije u kutiji zvucnika NE mogu resiti eq filtrom, nego jedino dampingom u kutiji, ili pustanjem da divljaju... sto se takodje desava... Tako da razumem zasto slowstar "kuka" zbog rezonancija u TL konstrukciji, koje se realno cuju ako se covek "zainati" i ima dovoljno "kilometraze" da to moze da primeti... ali od slicne "boljke" boluju i svi BR sistemi... uvek gomila "djubreta" na mid frekvencijama (potpuno nepozeljno) izadju na rupu... sta god mi radili... -20dB je neki maksimum potiskivanja.. a to je daleko od dovoljnog, ako pravimo vrhunski zvucnik... Od toga posebno boluju dvosistemci, koji nemaju odvojeni mid driver, koji se spakuje u posebnu kompresionu kutiju... i to jeonda druga prica... kada mid frekvencije, ne divljaju po kutiji... ili barem to rade u mnogo manjoj meri.
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
a mackie hr 824 mk2???
thx |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mackie S 215 | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 25-05-2009 04:46 AM |
mackie hr 824 mk2 | samsara | Monitoring | 9 | 24-09-2007 07:24 AM |