|
Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() mislim da je najveći problem kada se pi?e neki tutorial upravo doći i shvatiti nivo znanja onih kojima se obraća?. Ja mislim da je tutorial koji sam napisao mogao biti jo? bolje obja?njen, jo? jednostavnije, ali nekada je vrlo te?ko rečima opisati ono ?to je lak?e spoznati praktično, kao ?to je tema koju sam izabrao. Sla?em se da je najveći problem upravo taj srednji nivo, jer on, iako pretpostavlja neko znanje, treba da bude dovoljno razumljiv naj?irem krugu ljudi. Zamislio sam ovu temu tako da ona upravo lagano ide ka sve kompleksnijim temama i načinima programiranja i vrstama sinteze. Sve će pratiti mnogi praktični predlozi za presete. Sve ?to je čisto teorijski ću poku?ati izbaciti. Takođe, voleo bih ako neko misli da se neki deo mo?e jo? bolje objasniti, ne samo u ovom prvom, nego i u sledećim tutorialima, da se nikako ne uste?e nego da mi to svakako ka?e, jer za mene je znanje upravo zasnovano na komunikaciji, interakciji, a ne na mehaničkom preno?enju znanja od subjekta na objekt. Tu smo da pomegnemo jedni drugima. Niko ne zna dovoljno da bi mogao reći da zna sve o određenoj temi. Jo? jedan tutorial će biti o svim osnovnim komponentama, ali malo ozbiljnije, a onda ide FM. Mislim da će biti gotov već do kraja ove nedelje, po?to imam dosta vremena. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
banned
|
![]() Quote:
bilo bi lepo da svako u muzici koju voli i radi ka?e ne?to o načinu programiranja instrumenata, sastavljanju deonica, aran?iranju, načinu izbora instrumenata i zvukova. Npr, kako se gradi ritam u raznim vrstama elektronske muzike, kako se humanizuje jedan aran?man, zanimljive cake sa efektima, pa i načini snimanja za ?ivu muziku (layering, dry vs. wet recording) , načini snimanja različitih insturmenata (izbor mikrofina, prostora, odabir mesta u prostoru)... Ima jo? toliko toga o čemu se mo?e pisati i gde se mo?e podeliti znanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Administrator
|
![]() Novi clanak, nastavak Akustike malih prostorija postavljen:
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=32 Podsjecam vas da mozete kritikovati clanke u za to predvidjenim sekcijama (za ovaj bio to bilo "Dizajn i konstrukcija studija"), kako bismo zajedno nadopunili i ucinili iste boljim (ukoliko je nephodno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]() ![]() Bravo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Administrator
|
![]() Eeeee....Ali ima jos
![]() Osnove sinteze 2. deo Vladimir Karan - kejkz http://www.rumski.com/index.php?categoryid=33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
banned
|
![]()
Juhu!
![]() A ja vec napisao jos jedan ![]() ![]() Nema na cemu, meni je pisanje zadovoljstvo! A i odmor od ovog bubnjanja po ceo dan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Psiho
|
![]()
Eto doshli smo do meni interesantnog djela. U medjuvremenu sam nabavio jedan dosta opsezhan priruchnik za FM synthezu sa vjezhbama, objashnjenjima, pojednostavljenjim i zakompliciranim formulama i ODLICHNO opisanim elementima koji vrshe interakciju izmedju funkcija na synthu, samog syntha, pojachala, zvuchnika, zraka i nashih ushiju!
Ako nekoga interesira voljan sam to aploudati na svoj server. Priruchnik je na engleskom jeziku.
![]() |
#29 |
Administrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Administrator
|
![]()