|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Sta fali, dace ti malo "analognog" prizvuka...
![]()
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Meni je jedno vreme pravio slicne smetnje termostat od centralnog grejanja, pa kad sam ukapirao to i zamenio ga novim za 10 evra, sve je nestalo
![]() Verovatno je i tvoj problem slicne prirode, samo sto to moze da bude svasta. Ako si u zgradi, to moze da bude nesto i kod komsije... ![]() "Izvin'te komsija, jel morate bas sada da podgrevate rucak...?" ![]()
![]() |
#14 |
Vibrator
|
![]()
da nije bojler?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Sta god da je ima grozan zvuk
![]() Da nije zbog kise?
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]() Ja sam se zapitao da nije zbog nevremena i da ovaj transformator pored mog prostora da nije poceo nesto da flesira i da je napon poceo da me drnda...A ovde napon cesto je uzasan i varira i ne znam kako da resim to ako je to, a najverovatnije jeste |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Meni ovo uopste ne lici na problem sa strujom. Pre bih rekao da je problem ili u mic-u ili u kablu... ili u Tascam-u.
Najbolje je da uzmes mic i kabl i odneses na drugo mesto da ih proveris. Tako pocni, pa ako nije to proveri Tascam-a ... Eee da, probaj ovo - ustekaj one obicne dz sluske sa mikrofonom direktno u integrisanu zvucnu na ploci (sad ih valjda svaka ploca ima) pa vidi da li se desava isto. Tako ces skinuti sumnju (ili ne) sa opreme.
![]() |
#19 |
MCI Master
|
![]()
zganci= palenta, pura...kaj ja znam kak se to jos kaze....uglavnom neka klopa od kuruznog brasna i daj u snagu....hehheee
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Ovo sto cujem je tipicno "kuhanje" kondenzatorskog mikrofona, nakon dugotrajnog izlaganja vlazi. Rode NT2 je posebno poznat po tome da je jako osjetljiv na dugotrajno skupljanje vlage, koja ne mora biti kondenzirajuca. Moze biti i od dugotrajnog pljuvanja po njemu. Takodjer je poznat po tome da, kada se pojavi taj problem, zahtijeva i dugotrajno susenje. Vrlo jednostavno je utvrditi da li je problem u tome. Uzmes dvije silikonske vrecice, koje inace stizu u pakiranjima od sve moguce elektronike i stavis ih preko noci u kutiju s mikrofonom. Ako ujutro pocrvene, znaci da imas problem s vlagom. Nabavis suhih silikonskih vrecica i svaki dan jedan par promijenis, dok drugi par osusis u pecnici. Lijecenje traje oko dva tjedna. Bez obzira na vrecice, treba paziti da mikrofon stoji u suhoj prostoriji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Redukcija Shuma | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 08-06-2006 09:22 AM |