![]() |
Uzrok Shuma????
Tokom snimanja vokala javlja se shum ali ne svo vreme, vec se pojavi samo u trenucima, i to obicno na kraju trake koja se snima u tom trenutku...Shum je nalik brujanju, tiho brujanje...
Setup za snimanje mi je... Rode NT2, SPL PROMIKE PREAMP, do TASCAM US 122 interface-a... Napomena, kad izvucem mikrofonski kabl, brujanje se momentalno gubi...Da li je to do mikrofona?Da li se moze tako sta pojaviti sa mikrofonom? Pozdrav |
Re: Uzrok Shuma????
moze biti i ako ti se audio kabel negdje kriza s srujnim kabelom ..da ne ulazim u detalje prvo to provjeri...
|
Iskljucen da je SPL preamp...Ubo sam direktno u tascam-a i opet isto...
EDIT:A razmisljam nesto, posto ovo nije prvi put da se desava, a desava se retko, da nije mozda to trafo stanice koja se nalazi pored prostora gde mi je studio??? EDIT2: Interesantno, znaci nema nikakvog shuma i kad kazem nesto u mikrofon tog trenutka se javi shum, a taj shum nalik zvuka vetra kad udara u mikrofon i kad prekinem sa govorom lagano nestane, kad opet kazem opet se javi i tako... |
Ako je brujanje na 60 Hz, trebalo bi da je struja.
Sta se desava kada promenis mikrofon ili kabl? Jesu li kablovi balansirani? |
Mislis 50Hz ? Covjek je u Nishu a ne u Ohaju :)... |
http://www.sendspace.com/file/dioohx
Evo vam jedan delic od par sekundi sa sve nekim vokalom preko sto je usnimljen malopre ovde da cujete taj sum...Al pazite, to mi se vec desavalo jednom ali se nije javilo 2 meseca, i sad ponovo, plasim se da nije do struje i ovog transformatora ovde pored, pa da ima nekakve veze sa naponom...A nemam sad kod sebe drugi kabl da probam i nemam drugi mikrofon sem ovog... |
evo sl. problema...ja sam u starom studiju imao na istoj fazi pecnicu i audio studio...bio sam tamo podstanar i svasta nisam znao,,,
kad je pecnica bila upaljena imao sam slican SOUND kao i ti ...prvih tjedan dva sam izludio..a onda sam slucajno prokuzio di je kvaka i promjenio faze ... ali to je samo primjer ..tko zna.. struja je sigurno jer mic ne radi na zgance.... |
Quote:
I ja kapiram da je struja WTF je "zgance"???:) |
Quote:
Izvinjajem se. :) Ovo sto sam cuo mi ni malo ne lici na struju, nadam se da ce neko znati da odgovori sta je ovo, posto me ovaj zvuk malo plasi :da: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM. |