|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Elem ne mislim da je pitanje niti malo filozofsko već krajnje praktično, a pitao sam te to iz najbolje namere. Naime, oti?ao sam na sajt, preslu?ao dve pesme (?to je u stvari mnogo vi?e nego ?to je prosečan surfer spreman potro?iti na ne?to o čemu ni?ta nije čuo) i prva stvar koja mi je pala na pamet je da je sve to blizu da bude super ali da ja na osnovu sajta i muzike imam potpunu blanko sliku o tebi. Sajt je uredan i informativan na jedan benigni način koji je u stvari mo?da i kontraproduktivan. ja bih recimo ?eleo da odem na neki sajt i da pomislim "e?" ili "Vau?" ili "?ta?", da bih po?eleo da kliknem jo? ne?to. Onda recimo fotka, pogledaj poslednji album Darka Rundeka: kad vidi? onu fotografiju snimljenu iz profila tačno oseti? ?ta je taj čovek i ?ta reprezentuje, koliko je tu karaktera, tenzije, izazova, iskustva. Da ne znam o kome se radi pomislio bih opet "Ovaj lik se ne zajebava, one je umetnik, pisac, pesnik bilo ?ta i to jako jako dobar", samo na osnovu te slike. Onda pogleda? da svira sa "cargo orchestra". zar i to ime ne daje neku sliku, budi ma?tu, govori ne?to? Recimo na web sajtu, za?to ne postoji vi?e igre, sa tim oko predgrađa, sa nekom tematikom albuma. Neka tvoja slika koja bi bila ?ivopisnija i u skladu sa tematikom pesama, koja bi govorila ne?to o tebi. Neka biografija koja bi budila interes i predstavljala te kao frajera umesto da ostavlja utisak "pa eto ja volim da se bavim muzikom i fin sam momak". Neka provokacija, vizuelna, emotivna, mentalna. Takođe sam to pomislio i slu?ajući pesme, kao da je suvi?e lepo, da u produkciji nisi preuzimao nikakav rizik, nema kontrasta. Sve boje su nekako "sigurne" očekivane, a kad pogleda? svetsku muziku toga nema. Pusti? Stinga ili nekog drugog po presetu "inteligentnog" mainstream umetnika i vidi? da je uvek neki instrument tu da razbije malo ustaljen koncept, da postoje neki neočekivani elementi, neki trip. ?ivi se brzo, nema se vremena, tra?i se veliki intenzitet, ne?to ?to će ili jako opustiti ili sa druge strane nadma?iti celu buku u na?oj glavi i oko nas. Postojao je tu neki razgovor na forumu u kome se pričalo kako kvalitetni ljudi ne izbijaju a ?ljam prolazi, pa me je i to mo?da nagnalo da ovo napi?em. Problem je ?to nemuzičari koji ?ele uspeh često jasnije razumeju ovo o čemu pričam, da je potrebno nekako zapakovati proizvod, nego ljudi sa talentom. nadam se da razume? da sam ti ovo upravo napisao iz po?tovanja i dobre volje, jer mi se bazično dopalo to ?to radi?, ali sam pomislio da ne vidim kako će? to progurati ako mu ne da? neki oblik i neko pakovanje kakvo određena slu?alačka grupa očekuje. Zato sam te i pitao to ?to sam te pitao, da ne bih odmah morao pisati ovoliki post. Ja mislim da to jeste ozbiljna tema i ne?to jako bitno. Ako i dalje misli? da se radi o filozofijama i da to nije praktična briga o kojoj umetnik mora da misli, onda izvini na oduzimanju vremena, verovatno govorimo različitim jezicima i gledamo na stvari iz jako različitih uglova. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
@Dushan_S
Vidim da si dobronameran i kad sam rekao da ne filozofiramo, mislio sam na to da ne ulazimo u neko podrucje, koje je i sam znas ponajvise alhemija.Alhemija u smislu da su mnoge stvari u koje niko nije verovao uspele, kao sto su i mnogi mega poduhvati nestali bestraga.Nije mi prioritet da zaradim instant novce, zato se i ne udubljujem suvise u tu varijantu ciljanja publike.Radim ono kako mislim da treba i zaista ne pravim nikakve kompromise. U muzici sam vec godinama, u milion kombinacija, od toga da sam bio samo autor, pa samo klavijaturista(u toj kombinaciji sam bio na Zrenj. festivalu), pa sam ucestvovao u poduhvatu pisca Sase Radonjica "Solaris Blues Band" kao svasta nesto, od autora, pevaca, producenta.Uradio sam ovaj moj prvi album, imam vec dovoljno pesama za jos jedan.Radim sa jednim kolegom na necemu skroz drugacijem,sta ce od toga biti, nismo ni mi bas skroz sigurni ali nekud se citava ta prica krece. U sustini odgovor na tvoje pitanje i jeste u tome da ja mozda radim obrnutu strategiju."Kompas u predgradju" sam uradio prakticno potpuno sam, bas onako kako bi ja voleo da zvuci.Na omot sam takodje ponosan, radio ga je moj drugar koji se profesionalno bavi dizajnom.Sajt mi je odradio kolega(ne bavim se web dizajnom) i bas sam ja insistirao da to bude najobicniji informativni portal gde ce ljudi moci da poslusaju pesme i da saznaju neke osnovne informacije o meni.Poslao sam CD na preko 100 radio stanica,odradio spot, podelio cd svim mogucim i nemogucim, od ljudi iz muzike,novinara, urednika,izdavaca pa do slusalaca.Sad dobijam povratnu informaciju o tome kome se to svidja, kome ne.I vec mogu da izvucem dosta podataka o tome kome se svidja ovo sto radim,jesam li ubedljiv ili ne, kakva je produkcija, aranzman, mix, kakav sam na TVu.itd. I iz svega toga sklapam kockice koje mi bas daju odgovor na ono sto si me ti pitao i to cu pokusati da iskoristim u buducnosti. Eto, nadam se da sam ti dao bar deo odgovora na tvoje pitanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Oket, sad si disk i sajt opisao više kao neku kombinaciju test vožnje i stvaranja sebi za dušu, to daje malo drugačiju dimenziju. U svakom slučaju nadam se da si kroz to saznao dosta toga šta i kako!
![]() |
#25 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Eee,ali ja bogumi imam i sliku na omotu.Jedino sto se ne osmehujem na njoj, a kazu mi neki strucnjaci da moras da se osmehujes na slici ako hoces da uspes u soubizu.Eto i tu imam marketinski propust...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Ama kako smo dosli do toga da omot nije bitan???Omot je bitan i mora da ima tekstove!Mrzim omote bez tekstova!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prezentacija pjesme,Spartuck - Nicija zemlja | solo | Promocija radova | 1 | 17-11-2008 11:52 PM |
Prezentacija demo albuma | Bataraka | Promocija radova | 6 | 19-06-2006 03:59 PM |