Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2007, 04:00 PM   #11
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: web prezentacija

Ma ja ne volim toliko dirati u produkciju kako se to na ovom forumu voli raditi. Produkcija je isto dio osobnosti koji se nekom mo?e/ne mora svidjeti. Naravno, pod pretpostavkom da čovjek zna ?to radi. A to već spada u domenu pozitivne/negativne predrasude.

Meni je uvijek iznenađujuće čuti lo?e kritike za moju produkciju od nekih sa SCG prostora, a čisto odu?evljenje Amera (i to profesionalaca).... i onda se stvarno pitam... u čemu je stvar? I ?to ustvari znači lo?a ili dobra produkcija? RAspored instrumenata, njihova izlo?enost/background? Koliko pr?te koje frekve.... kako zvuči u usporedbi s ostalim radijskim referencama (ako su nekome)... Mo?da bi taj netko producirao tako da se to meni uopće ne sviđa... i onda opet nema smisla.

Znači, ako netko zna ?to radi, ja mu vjerujem i ?elim mu glazbu poslu?ati s povjerenjem.... Ako netko ?eli napredovati, onda slu?am drugim u?ima i nalazim stotinu zamjerki, jer iste pronalazim na cd-ima afirimiranih bendova i autora jer i zamjerke mogu biti stvar ukusa (ili zvučnika...)...

Goranu preporučam da se direktno javi ljudima čiju pa?nju ?eli!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2007, 06:06 PM   #12
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Preslusao sam ,,Noc kada mi je prisla.." i mogu ti reci da je jako dobro! imas ono sto kazu nase bake - personality... Dopada mi se i produkcija!
Hvala, narocito za staronarodni izraz !

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Ma ja ne volim toliko dirati u produkciju kako se to na ovom forumu voli raditi. Produkcija je isto dio osobnosti koji se nekom mo?e/ne mora svidjeti. Naravno, pod pretpostavkom da čovjek zna ?to radi. A to već spada u domenu pozitivne/negativne predrasude.

Meni je uvijek iznenađujuće čuti lo?e kritike za moju produkciju od nekih sa SCG prostora, a čisto odu?evljenje Amera (i to profesionalaca).... i onda se stvarno pitam... u čemu je stvar? I ?to ustvari znači lo?a ili dobra produkcija? RAspored instrumenata, njihova izlo?enost/background? Koliko pr?te koje frekve.... kako zvuči u usporedbi s ostalim radijskim referencama (ako su nekome)... Mo?da bi taj netko producirao tako da se to meni uopće ne sviđa... i onda opet nema smisla.

Znači, ako netko zna ?to radi, ja mu vjerujem i ?elim mu glazbu poslu?ati s povjerenjem.... Ako netko ?eli napredovati, onda slu?am drugim u?ima i nalazim stotinu zamjerki, jer iste pronalazim na cd-ima afirimiranih bendova i autora jer i zamjerke mogu biti stvar ukusa (ili zvučnika...)...

Goranu preporučam da se direktno javi ljudima čiju pa?nju ?eli!
Meni se recimo tesko snaci u gomili informacija koje dobijam, sta je dobronamerno, sta zlonamerno, al ako mi se s vise strana sugerise nesto, obicno o takvim sugestijama i dobro razmislim...Mislim, kad se sad setim kako sam grcevito branio neke pogresne poteze i stavove u proslosti prosto mi dodje smesno...

Nego, znatizelje radi, kakvo je stanje u Hrvatskoj sto se tice odnosa izdavaca i autora?
Konkretno, interesuje me kakvo je stanje u Croatia records-u? Bila je to mocna institucija u doba exYU...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2007, 07:32 PM   #13
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Pozdrav Gorane...

Posto sam odavno prestao da imam vremena za kilometarske postove, a i bransa u kojoj treba da se izjasnim subjektivno o necijem radu, bas iz razloga sto nije bas najzahvalnija, i nije ona u kojoj se najbolje snalazim, preci cu odmah na komentarisanje tvog rada (slusao samo Noc kada mi je prisla, i Strogi centar).

Po meni je ovo sto radis vrlo dobro, cak odlicno s obzirom da guras sam te "vetrenjace" koje si cini mi se spomenuo negdje (ako nisi, nema veze ). Vokalne sposobnosti su ti skroz ok (vokal si cini mi se odlicno usnimio i obradio s obzirom na ipak skromnu opremu kojom raspolazes), muzickog umjeca sigurno da imas, a tekstovi i interpretacija istih kroz pjesmu, su ti NAJJACA strana (dosta metafora, prenesenih znacenja, dobro uklopljenih u "okolicu" aranzmana.... centar srca, setanje i galama, selidba, izmedju nas planina, su neke deonice koje stvarno utisnu pjesmu u ozbiljnog slusaoca). Meni je to stvarno ekstra...

Tehnicka strana samih aranzmana i produkcije opet i nije tako blistava kao ovaj malopredjasnji muzicki aspekt. Po meni imas dosta "semplova" kojima tu nije mjesto (pokusavas da umiksas i utisnes vjestackih semplova tamo gdje im ili nije mjesto (ritam sekcija u Noc kad mi je prisla), ili prosto to odradis tek tehnicki zadovoljavajuce (a da bi postigao i tu ekstra rezultate treba i to znati ekstra uklopiti...vjerovatno si sam svjesno usao u rizik, tezeci da modernizujes aranzman). Poceci i gradacija pjesama su odlicni (posebno mi se svidja dinamicki isfiltriran bubanj na pocetku Centar), ali su ti recimo krajevi losi u obe pjesme, i to moras podhitno popravljati (ovo je opet komentar vezan za muzicki aspekt)...

Bubanj u Centar su suvise neutralni (neutralni svakako trebaju da budu u baladi, ali su ovi suvise neutralni), stereo slika pomalo cudna (suvise si sve rasirio, tako da je sve razbacano), orkestracija prilicno siromasna (vidi da se bacis na proucavanje Vienne i EastWest Orchestre i poslusaj Anitine radove), prateci vokali su vrlo dobri ali ne blistaju, dupleksi takodje, cinele (od bubnjeva) su opet nesrasmjerno definisane i ciste u odnosu na ostali set, bas pomalo prejak (ali to je mozda vise do moje opreme za slusanje, posto si bas potrefio frekvencu rezonance JBL kontrolaca) ali opet, kao sto rekoh, progresija i gradacija, kulminacija i sve ostalo sto cini pjesmu kao pjesmu su zaista odlicno odradjeni. Prakticno imam zamjerke samo na one stvari koje svejedno mogu da se poprave radom ucenjem, i opet radom (i uglavnom su tehnicke prirode) a sve ovo ostalo je, s obzirom da si sve radio sam (ako se ne varam) bolje od vecine produkata na domacem muzickom nebu.

Eto to bi bilo to, a kada budem imao vremena poslusacu i ostale stvari (ne volim da ih slusam onako u pozadini, to mi nista ne znaci...ja muziku ili slusam skroz na skroz ozbiljno, ili je ne slusam nikako) pa cu ti javiti komentar, a mozemo cak i da se upoznamo i o svemu prodiskutujemo uzivo uz neku kafu, posto si , koliko se sjecam jos u onom nasem prvom malom nesporazumu s pocetka tvog clanstva na forumu (da sjecam se, i jedva cekam da ti dodjem glave ) rekao da si negdje u blizini (novo naselje) cini mi se.

PS. Sajt ti je veoma dobro uradjen...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2007, 12:52 AM   #14
gorjan
Senior Member

@diviner
druze, veoma si me prijatno iznenadio sa svojim komentarima, hvala ti mnogo...
Ajd molim te baci mi mobilni na PM pa se obavezno cujemo i vidimo
pozdrav
Old 23-04-2007, 08:55 AM   #15
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Diviner - odličan komentar!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2007, 02:14 PM   #16
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Gorane, pogledao sam sajt i poslu?ao par pesama, i da ja tu sad ne pametujem o muzici i web design-u, već su drugi dovoljno pričali, skrenuo bih pa?nju na ne?to drugo, i postavio ti par pitanja. Pretpostavljam da će? razumeti za?to te pitam ba? to:
Kome konkretno misli? da je tvoja muzika namenjena, ko bi bili kupci nosača zvuka? Ako bi skupio 500 ljudi na koncertu, kako misli? da bi izgledala ta publika, godi?te, izgled, imid? itd? ?ta misli? da je tvoj najjači adut ?to se tiče onoga ?to radi?? I kako konkretno planira? da promovi?e? svoju muziku u budućnosti?

Pozdrav!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2007, 07:33 PM   #17
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Gorane, pogledao sam sajt i poslu?ao par pesama, i da ja tu sad ne pametujem o muzici i web design-u, već su drugi dovoljno pričali, skrenuo bih pa?nju na ne?to drugo, i postavio ti par pitanja. Pretpostavljam da će? razumeti za?to te pitam ba? to:
Kome konkretno misli? da je tvoja muzika namenjena, ko bi bili kupci nosača zvuka? Ako bi skupio 500 ljudi na koncertu, kako misli? da bi izgledala ta publika, godi?te, izgled, imid? itd? ?ta misli? da je tvoj najjači adut ?to se tiče onoga ?to radi?? I kako konkretno planira? da promovi?e? svoju muziku u budućnosti?

Pozdrav!
Da, razumem zasto me ovo pitas.Na tvoja pitanja(analiza trzista) zaista ne mogu da dam konkretne odgovore.Malo je neprimereno da ja dajem procenu svojih kvaliteta, posto je moje misljenje naravno subjektivno.Moj sadasnji trud i jeste usmeren na tu stranu da pokusam da doprem do sto vise ljudi sa ovim sto sam uradio, pa da vidim da li komuniciramo ili ne.Najvrednija stvar koju sam dobio od ovog mog albuma i jeste bas to sto se polagano kristalisu odgovori na tvoja pitanja, koji i mene naravno, veoma zanimaju.Pozdrav
Old 30-04-2007, 09:22 PM   #18
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa nisi mi odgovorio? Mislim, umetnost i samoizra?avanje na stranu, pop muzika je proizvod, a kad pravi? proizvod, jedna od prvih stvari ako ne i prva je kome je to namenjeno, jer će način prodaje, distribucije marketinga, samo pakovanje jako zavisiti od toga. zato te i pitam jer mi je posle 30 sekundi to prvo palo u oči, jako mi je amorfno izgledalo ideolo?ki to ?to radi?, naročito u kombinaciji sa web sajtom, koji je isto tako, lep pristojan, fin, informativan adekvatno i samim tim mo?da i nedovoljno interesantan. Ne pričam sa ?eljom da naru?im, nego sam hteo čuti tvoje viđenje onoga ?to radi? i kako si ti to zamislio.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2007, 11:04 PM   #19
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Pa nisi mi odgovorio? Mislim, umetnost i samoizra?avanje na stranu, pop muzika je proizvod, a kad pravi? proizvod, jedna od prvih stvari ako ne i prva je kome je to namenjeno, jer će način prodaje, distribucije marketinga, samo pakovanje jako zavisiti od toga. zato te i pitam jer mi je posle 30 sekundi to prvo palo u oči, jako mi je amorfno izgledalo ideolo?ki to ?to radi?, naročito u kombinaciji sa web sajtom, koji je isto tako, lep pristojan, fin, informativan adekvatno i samim tim mo?da i nedovoljno interesantan. Ne pričam sa ?eljom da naru?im, nego sam hteo čuti tvoje viđenje onoga ?to radi? i kako si ti to zamislio.
Slicna pitanja su postavljali i Vladi Georgijevu dok je trazio izdavaca...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2007, 11:26 PM   #20
gorjan
Senior Member

Quote:
Pa nisi mi odgovorio? Mislim, umetnost i samoizražavanje na stranu, pop muzika je proizvod, a kad praviš proizvod, jedna od prvih stvari ako ne i prva je kome je to namenjeno, jer će način prodaje, distribucije marketinga, samo pakovanje jako zavisiti od toga. .
Druze,daj da ne ulazimo u bespredmetno filozofiranje.Ako hoces, mozemo jednom na pivo negde, da se opijemo i da mudrujemo do besvesti , ja uzivam u tome Ako imas nekih konkretnih zamerki ili komentara na moje pesme, tekstove, bilo sta, slobodno ih obrazlozi, vredi cuti svacije misljenje.Uostalom,pesme tome i sluze, zar ne?Da komuniciramo, na raznim nivoima svesti i pameti.Tako ih ja vidim,a ne kao proizvod...
Pozdrav

Last edited by gorjan; 01-05-2007 at 12:47 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules