Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-04-2007, 02:03 PM   #1
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Vangelis i filozofija zivota...

Razumijem te u potpunosti. Ja sam bio pod dojmom da vech godinama muzika postaje sve loshija i slushao sve manje novih izdanja. Na kraju sam shvatio da me slushanje glazbe vishe ne veseli kao nekad. Sad radije sjedim u tishini ili stvaram muziku. Shto je najchudnije... jednako se dobro osjecham nakon 5 sati stvaranja bez obzira jesam li na kraju stisnuo "save" ili jednostavno zatvorio Cubase i ne sejvao nishta... minimalno me to plashi kad razmishljam o tome, ali nastoim shto manje razmishljati u zadnje vrijeme pa kud puklo da puklo

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music.
Aldous Huxley, "Music at Night", 1931
Old 25-04-2007, 02:27 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Razumijem te u potpunosti. Ja sam bio pod dojmom da vech godinama muzika postaje sve loshija i slushao sve manje novih izdanja. Na kraju sam shvatio da me slushanje glazbe vishe ne veseli kao nekad.
To su isto govorili stari rokeri kad se pojavila elektronska muzika. Ali odgovor na to si i sam dao.
"Na kraju sam shvatio da me slushanje glazbe vishe ne veseli kao nekad."
J*b* ga buraz.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2007, 03:35 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Kao i gledanje filmova... nekad sam gledao gotovo sve shto je vrijedilo. Granica "shto je vrijedno" se toliko pomakla da sad pogledam cca 3 filma godishnje a televiziju nisam upalio skoro 2 godine. Umjesto da gledam kako glumci glume zhivote drugih ljudi na TV-u radije zhivim svoj zhivot. Slichno je vjerujem i s glazbom.
Old 26-04-2007, 06:50 AM   #4
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Drugari, drago mi je da ste se "preselili" sa temem o muzici i na ovaj post ali vas molim da ovog puta ostanemo u domenu topica...znaci bez Ivice i Marice .
Nije tema posta voleti Vangelisa, na protiv, nego posmatrati coveka stvaraoca koji se ponasa u skladu sa svojom filozofijom zivota koja se u danasnje vreme smatra izumrlom ili apsolutno nemogucom za izvesti u savremenom drustvu.
Dakle, ako vas ne mrzi procitajte pa da to komentarisemo...ako vas mrzi onda bez Ivice i Marice
Old 26-04-2007, 12:05 PM   #5
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Impresivan nachin komponiranja... bez daljnjeg. Muzika mu je kakva je... to je stvar ukusa. Ono shto me zhalosti je nemoguchnost tako impresivnog kompozitora da shvati jednostavnu istinu... kad si protiv bilo chega time uvijek podrzhavash dinamiku protivljenja. Po tom pitanju je isti kao Vlatko Stefanovski koi je strashno isfrustriran kompjuterima. Tako su veliki u tome shto rade, a opet tako sitne dushe.
Old 26-04-2007, 05:56 PM   #6
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ne vidim sta je to toliko lose sto neko ne voli kompjutere u muzici, posebno da ih to cini kao si rekao " sitnim dushama" ili isfrustriranima?

Licno mi se puno puta desilo da bas zbog tog istog kompjutera ideja koju sam imao nestane dok je sve popalim, naklikcem, restartujem....itd.
Direktan pristup instrumentu je ne zamenjiv, sta god on bio.....kada isnpiracija tece ne sme biti prekinuta, inace postajemo isfrustrirani.

Jednostavno nacin na koji Vangelis radi je savrseno prikladan za njegov nacin razmisljanja i stvaranja, sto ne mora da bude istina i za nekog drugog.

Brzina prenosa, iz glave do zvucnika (instrumenta), ideje i emocije je od izuzetne vaznosti ( po meni) , jer od toga zavisi koliko dobro i da li cemo uopste preneti svoja osecanja i ideje u muziku.
Old 27-04-2007, 02:03 AM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

ma gledaj... nemam nishta protiv toga da svatko radi onako kako mu odgovara. Tko ne voli sekvencere neka radi bez njih, ko ne voli ili ne zna svirat neka koristi sekvencer... Samo ne znam zashto uvijek ljudi moraju biti protiv onoga shto ne koriste!?

Primjer... ja s gushtom odem na Vlatkov koncert, a obzirom da se bavim produkcijom el. glazbe on mene smatra autsajderom. Dakle ja itekako poshtujem njega jer cjenim to shto oni rade bez sekvencera i u zhivo, ali on prema meni i slichnima ima averziju zbog kompjutera. Kao danas je to lako, kompjuter ti sve napravi

Meni je to zere smjeshno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules