Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2007, 02:10 PM   #21
Dule A
Member

Default Re: opet ja

a jedna stvar mi pada na pamet???Pojavio se novi X5d ... U stvari, ono sto je x5d bio u odnosu na t3,x3 i n364 to je sada novi x50 u odnosu na triton seriju...
Dakle moram malo o arhitekturi... Triton klasik je synt koji generise farbe iz 32mb ROM sirovina... To je bas stara sinteza.... U narednim godinama pojavljuju se prosirenja (njih 8 ukupno) koja u stvari nose nove rom sirovine za pravljenje farbi... Tako u klavijaturi Triton STUDIO kada je kupis stoji najobicniji triton klasik sa klavirskim prosirenjem ali je taj model tada imao priliku da u njega odjednom stanu sva ostala prosirenja te da na kraju (ako puknes jos soma i po na sva prosirenja) imas 150mb sirovina za pravljenje farbi... Pojavljuje se zatim EXTREME koji sva prosirenja ima u sebi (cetiri u celosti ostalo u best of obliku) a jos vaznije od svega ima svoj potpuno nov grand piano sempl... Prvi klavirski sempl na triton seriji koji uopste moze da se svira... Ostali su GROZNI... Na extremu se javlja i po koji potpuno nov string i guitar sempl...
E sad.... Korg je izbacio malen synti x50 koji u sebi ima kompletne TRITON klasik sirovine (dakle svih32mb) + best of sa svih prosirenja ukljucujuci i poslednje klavirske semplove... Ukupno ima 64mb ROM sirovina-dvostruko vise nego triton klasik,a vrlo vazno za shvatiti-dvostruko vise nego STUDIO kad ga kupis (studio model ima visoku cenu jer ima opcioni rezac i audio rekording i prosto amerima je najeftiniji all in one studio...)...
Dakle ozbiljna malena sprava postovacu ti neki moj demo ako si zainteresovana..... Bio mi je synti na studiju par dana.... Cjena,prava sitnica... nesto malo preko 600e
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2007, 01:48 PM   #22
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura

Ne ulazi u toliku dramu oko kupovine polovnih klavijatura.Evo ja imam tritona le,ne prodajem ga doduse,ali meni se uopste ne svidja ta klavijatura,a ispravna je.Loseg je kvaliteta,napravljena je da sirotinji donese ime tritona na spravi,nista drugo.Pored toga imam jos 3 klavijature,i svaka radi bolje.Jedino sto je na tom korgu dobro,to su hemondi (i to naravno,ako zazmurimo malo).

X5d ti ne bih savetovao,to je igracka obicna.
Yamaha s30,ako mozes,kupi,meni je to jako simpaticna klavijatura(doduse ja jurim trenutno s90 es,ali sam s30 probao,i overall mi je jako simpa).
Opcija 3 je da uletis u neki kredit,i kupis mocnu novu spravu.A da,btw,triton le se vise ne proizvodi,novog ga neces naci,to je sigurno.
Opcija 4 je da kupis midi kontroler,i neku rack verziju sinta.Malko je teze,ali se meni taj koncept dopada.

Pozdrav.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2007, 04:56 PM   #23
queen of the night
Junior Member

Default pomagajte!

YAMAHA S30 ILI KORG X5D???????????????????
Jedni ka?u bolja Yamaha, drugi navijaju za Korg, pa ne znam ?ta da radim. Vi?e od 500? nema ?anse da nakupim. Ajd' sad molim komentare tipa ZA i PROTIV jedne, odnosno druge klavijature. Htela bih uskoro da kupim neku, i najzad da počnem da sviram...
queen of the night is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2007, 05:42 PM   #24
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ja bih za te pare uzeo nekog Rolanda xp30 ...
milos is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2007, 05:46 PM   #25
milos
Pro Member

milos's Avatar

Nisam video da trazis novu klavijaturu mada opet cu da ti preporucim nekog polovnjaka . Imas Korg T2(76 dirki) na forumu za 220 EUR
Veruj mi,trajace ti jos 15 godina (vrhunski kvalitet izrade,metalna konstrukcija,dirke semi-weighted sa aftertouchom...)
milos is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2007, 09:13 PM   #26
slowstar
Pro Member

Mislim da je Milos u pravu sto se tice Rolanda, jer su "bread & butter" boje ubedljivo najbolje na Rolandima, doduse ne na svim. Mislim da je glupo kao prvu klavijaturu kupovati nesto sto je specijalizovano, kao sto su VA ili analog instrumenti. Jesam doduse veliki fan ROLANDa, ali nije to samo subjektivno, postoje jaki razlozi za to, a to je bas kvalitet zvukova u ROMu, koji je drasticno bolji nego kod KORGa, to se najlakse primeti kada se u KORGu "osushe" patchevi, to jest skinu se razni korusi, flendzeri, reverbi, koje Korg prilicno vesto "sminka". Kada se to isto uradi kod Rolanda, vrlo je mala razlika - probajte i sami...Ljubazni ljudi iz SKY MUSIC su mi nudili razne KORGove, donosili mi na kucu, da probam, i moram reci da sam vratio i OASYS a i KORG TRITON EXTREME, jer kada se uporede sa mojim FANTOM X7 sintom PADAJU OBA!!
Naravno OASYS je fenomenalna sprava, ali ne vredi ni 25% para koje se za njega traze, realna vrednost njegova je otprilike 2000eura u vrh glave...
Sto se polovnih keys tice, mislim da su ljudi u pravu, tojest slobodno kupi neki polovnjak, jer se on "ne trosi" od upotrebe, kao naprimer auto, postaje malo prljav, malo ogreban, ali ako sve radi, radice i ubuduce. treba samo obraditi paznu na tipke, i display... a moj ti je savet da potrzis, kao sto Milos rece neki od XP serije. Ja sam prosle godine prodao XP80 sa flight caseom za bednih 600 eura, i danas se kajem, mada sam ga zamenio objektivno boljim sintom...
Pozdrav, i srecan lov!!!

Last edited by slowstar; 21-04-2007 at 09:56 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2007, 11:06 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Imas jos bolju varijantu u halooglasima ROland XP60 za 450 e, sto je smesna cena za tu spravu. I ja se ne bojim kupovine polovnih klavijatura, ipak to nisu zvucnici ni mikrofoni.........
Old 22-04-2007, 09:53 PM   #28
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Ako moze xp 60 za te pare,toplo preporucujem.

A sto se novog tice,cekiraj korg x50 sto predlozi dule,cuh pre neki dan tu spravicu,super to radi za te pare.Jer uglavnom sta god da kupis (novo naravno) od ovih giga mega sprava,ima pola stvari koje ti realno NE TREBAJU ako planiras da sviras sa bendom,a da muziku snimas na kompjuter.

Nadam se da smo nesto bar pomogli,
Pozdrav
Old 27-04-2007, 01:57 AM   #29
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: opet ja

Quote:
a da kupujem polovan neću, jer ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ništa ne fali !?! Neko mi je ponudio triton, kao sve radi, "samo" mu fali 2cm plastike sa strane. Pa ako je uspeo plastiku da sj_be, ko zna šta je još "okrjnio".
Primetio sam ovu temu zbog tvog nicka i sa dosta simpatija sam je pratio dok nisam primetio ovaj gorepomenuti citat...

S obzirom da se govori o mojoj ponudi nekako sam osetio potrebu da se "samojavim" ne da bih te "naterao" da je kupiš (tvoj izbor, kao što vidiš većina se slaže da je cena pristojna jer uz nju dobijaš i torbu i 128MB Smart Media karticu, a i tu priču smo vodili negde u martu ako se sećam?) već isključivo zato što ne bih da kruže priče koje nemaju veze sa istinom, a i tvoja opaska mi je u neku ruku malo neosnovana:

Dakle, kao što su ti neki drugi ljudi već rekli, isuviše dramiš oko odluke da kupiš polovnu klavijaturu. Ako se dobro sećam imaš negde oko 16 godina i ako ništa drugo ja sam sa isto toliko godina kupio svoju prvu takodje POLOVNU klavijaturu sa POKVARENIM pitch bendom i par dirki koje su se ZAGLAVLJIVALE (T3 sa torbom za 1500DEM, i dan danas se smejem kako sam se tad zajebao ) tako da prvo što nikome nikada ne bih uradio jeste da prolazi kroz moje periode kada sam morao da sviram i Stratovarius i Symphony X na klavijaturi koja sa mojim tadašnjim znanjem nije bila dovoljna za to.

Drugo, nikada u svom životu ne bih ponudio neispravnu klavijaturu, a da imaš imalo iskustva sa klavijaturama shvatila bi koliko je teško ukoliko si relativno uredan muzičar POKVARITI klavijaturu (ali ne krivim te, jer znam da nemaš na osnovu čega da imaš isksutva) Ukoliko bi hipotetički i došlo do toga, dao bih je kupcu da je odnese (ili bismo je zajedno odneli) na popravku i od realne cene te ispravne polovne klavijature bih odbio troškove popravke i apsolutno se zadovoljio tom preostalom cenom.

A i probaj da razmisliš malo: znaš u kom bendu sviram i znaš da često imamo nastupe, snimanja i sl. Da li bih ja mogao da sviram sa takvom klavijaturom svake druge nedelje u proseku i da li misliš da je nešto zaista toliko pokvareno da ne bi i meni smetalo?

Pored toga, ako si imala sumnje u ispravnost iste, mogla si milion puta do sada da mi se obratiš da istu isprobaš i svojim se očima uveriš u njeno stanje. Naravno da ti je ne bih prodao "na slepo". Čak sam planirao da u tom slučaju dodjem kod tebe ili već gde bi ti najviše odgovaralo da ti ostavim i modifikovane boje koje sam pravio kao gest dobre volje, jer ponavljam, znam kako je to imati 16 godina i odjednom biti okružen sa svim onim što si do juče slušao.

Takodje, mogla si da me pitaš i koja je svrha mog prodavanja TritonaLE, a Burli je to odgovorio umesto mene:

Quote:
Pa recimo neko kome porastu "apetiti"
Radi se o tome da želim da prodam Tritona i uzmem Karmu zbog nekolicine opcija koje meni deluju interesantnije iako mi TritonLE apsolutno završava posao što i moj tempo prodaje istog potvrdjuje, tj. ako se nadje neko zainteresovan, OK, u suprotnom ne žurim. (btw, ako neko hoće da se menja za Triton LE + doplata za Karmu neka mi ostavi PP )

A sad dolazimo i do famozne falinke... Kad kažeš 2cm, mislim da je u redu da i ostali vide o kakvom se "oštećenju" radi:

Verujem da bi je primetila mesec dana po kupovini da ti je nisam spomenuo, ali hteo sam da sve bude čisto crno na belo pa sam SAM spomenuo za to "oštećenje". A da si pitala mogao sam da ti objasnim i kako se to dogodilo. Pritom, verujem da će ti većina vlasnika istih potvrditi da je ta bočna plastika jako nezgodna upravo zbog toga što je "debljine" nekoliko milimetara i da je ukoliko sviraš po raznih klupskim varijantama posle 3 godine neminovno da se tako nešto dogodi. Nazovimo to greškom u dizajniranju modela jer nisam nešto primetio da Motifi ili Fantomi imaju takve propuste

Ali dobro. Nekako jako želim da verujem da ti je neko drugi napunio glavu raznim pričama ili pošto je sve ovo novi svet za tebe imaš fobiju i od sopstvene senke kada je kupovina klavijature u pitanju i da u tvojoj izjavi nema ničeg zlonamernog. Moj ti je savet da ubuduće ne donosiš zaključke sama jer, ruku na srce, nemaš dovoljno iskustva u svetu muzike da bi shvatila neke stvari. Videćeš već, ukoliko nastaviš da se baviš muzikom ozbiljno, da će ti ova cela priča zvučati jako smešno za neke 4-5 godine.

Sve najbolje!

PS - E da, pošto mikroprekidače (delovi koji aktiviraju tastere na klavijaturi) nisam menjao otkad sam je kupio (novu) moguće je da u skorije vreme (narednih godinu-dve) koji počne da zeza pa da mora jače da se pritisne, čisto da ne bude da sam te slagao po pitanju očuvanosti klavijature, ali ne brini se, to je jeftina popravka od nekih 100dinara po komadu

PPS - Ne treba ovo da shvatiš da sam ja sad besan ili nešto slično

Last edited by wladymeer; 27-04-2007 at 02:19 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2007, 11:40 PM   #30
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Coveka ne poznajem,ali ako ti nesto znaci,potvrdjujem da je mala plastika koja je slomljena zaista glupost,i da,to se na le-u moze dogoditi lako.

Takodje potvrdjujem da su mikroprekidaci boljka ove klavijature,ali i da se oni lako menjaju.Meni isto neki polako umiru,ali to se na klavijaturama koje se cesto sviraju DESAVA i nije nikakav big time kvar.

Ali mislim da ces biti najmirnija ako odes u radnju kupis novu spravu ... posle par godina shvatices da je sve ovo bila dobronamerna prica,i neces imati problem da kupis polovnu spravu.U ovom trenutku za svoj dusevni mir moraces da platis vecu cenu za novu klavijaturu tako to ide

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules