Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2007, 09:55 PM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura

cuo sam za MM6 da ima jako limitiran editing, ako hoces raditi svoje osundove, a s vremenom ces sigurno htjeti.. i lose jeftine gumbe, potove i tipke. jeftilana.

sto se yamahi tice, mislim da originalni Motif6 ili CS6X su puno bolji deal, i sto se mogucnosti a i sto se kvalitete izrade/trajnosti tice.

CS6X bi bio super kombinacija jer ima sampling ROM soundove, klavire i ostalo, ali mozes u njega dodatno ubaciti i AN PL karticu koja ti daje analognu sintezu, tako da u toj varijanti ima pouno siri spektar zvukova od xp, triton lea i ostalih.

mozda bi se mogao naci i originalni triton koji ima bolje tipke od Triton LEa, za male pare. jedino sto je malo tezi.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2007, 09:59 PM   #12
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Kad smo kod Yamahe, onda je jos bolje resenje EX7 koji ne sme biti skup, a vec ima AN, simpaticne farbe i 64mb sampler, jedino sto je 15kg, ne znam koliko ti se nosi takva makina okolo
Old 21-03-2007, 11:00 AM   #13
Dule A
Member

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)...
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 11:00 AM   #14
Dule A
Member

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)...
Old 21-03-2007, 11:03 AM   #15
Dule A
Member

Brate ala mi je raspala tastatura.......
Old 21-03-2007, 11:10 AM   #16
djivan
Member

Samo Korg Triton ili Triton LE za heavy rock.. a to koristi i dosta stranih bendova...ipak je triton de facto standard
djivan is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 11:13 PM   #17
queen of the night
Junior Member

Default opet ja

Znam ja da je triton najbolji, ali nemam sad dovoljno ? za tu spravu-novu, a da kupujem polovan neću, jer ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?! Neko mi je ponudio triton, kao sve radi, "samo" mu fali 2cm plastike sa strane. Pa ako je uspeo plastiku da sj_be, ko zna ?ta je jo? "okrjnio".
Nego, da li neko zna GDE BIH MOGLA DA NAĐEM KORG X5D, U SKY-U VI?E NEMA! Mislim da ću se na kraju ipak odlučiti za nju, najbolji je odnos kvalitet/cena..
I da, GDE JE LIRA-MUSIC???
queen of the night is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 12:31 AM   #18
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: opet ja

Quote:
Originally Posted by queen of the night View Post
Znam ja da je triton najbolji

dobar je i motif

a jos bolji OASYS oasys ti je bash jeftin...dzabe
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 01:14 AM   #19
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
I da, GDE JE LIRA-MUSIC???
http://www.lyrastyle.co.yu

011/212-0444 Beograd

018/513-677 Nis
Old 27-03-2007, 12:01 AM   #20
Burli
Junior Member

Quote:
ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?!

Pa recimo neko kome porastu "apetiti" ili neko kome zatreba lova i sl.
tako da ja ne bi u startu odbacivao varijantu kupovine polovnog i naravno očuvanog Tritona...
Burli is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules