Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2007, 08:01 PM   #21
peruzza
VIP Member

Default Re: Najbolja zamena za pravi klavir ?

I sam si napomenuo da ti vrsta muzike koju snimash odredjuje tip klavira koji ti treba. Imaj u vidu da bi imao problem i da mozzesh da snimish pravi klavir. Pitanje je da li bi ti neki Bosendorfer zavrshio posao, ili bi ti trebala Yamaha C7...!
Ako imash: odlichan akustichni klavir, adekvatnu prostoriju, super pre-ampe i, naravno, odgovarajuce mikrofone, nishta od soft ili digi-klavira ne mozze da ti zameni to, potpuno je neuporediva pricha. Ako bilo sta od toga nemash, onda Roland RD serija ili Kawai!!! Meni su te Clavinove nekako melanholicne. Ako ti za neku od pesama treba onako, "kanta" zvuk, mozzda chak i Korg SP500 itd. Najbolji soft koji sam probao je Ivory (Pianoteq nisam chuo)!

Samo moja 2 dinara!

POZDRAW!!!
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 08:18 PM   #22
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Moja preporuka bi bilo iznajmljivanje digitalca radije nego sviranje "semplova". Kazes da je fusion jazz, da je klavir jako bitan - znaci da klavijaturist zna sto radi. Takvi likovi su zaje****. Smeta im bilo kakva latencija. A ako opteretis komp sa X kanala snimanja audio signala, pa jos da procesira neki klavir sa masu layera... Ja nebi riskirao! Rentaj nesto i usput snimi midi pa lako poslje zamjenis ako bas nije u tonu pjesme taj rentani. Ja sam radio sa P-80 i sa P-250 i ovaj drugi mi je bio puuno bolji. P-80 je realan klavir za sve situacije. Ali P-250 mi je imao puno detaljnije nijanse koje su bile potrebne. Za svoj album sam ga koristio i radio je uvijek sjajno! Snimao sam i Kawai MP-4 i bio je jako dobar. Ta dva su mi favoriti (iako znam da nisam bas sve probao!)
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 09:48 PM   #23
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ih! ima sad klavira koliko hoćeš! proguglaj malo i vidjeces da ima baš gomila tih stvari, to su pretežno semplovi na DVD( ili 2), takodje ima i masu nekih VST varijanti koje opet rade sa semplovima. Mislim da ti neće biti problem to da nađeš, jer baš ima širok izbor
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 10:40 AM   #24
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

E, a što mislite o Art Vista Virtual Grand?
Ima demo-a na netu... On je 5GB velik, kontakt sampler...
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 12:35 PM   #25
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Yamaha p250 ili nova serija cp 300 ili kawai mp4 - mp8 jako realni klascnom klaviru i nesto tamniji u timbru, stra?an feeling i dinamika tipke, rolandova rd serija je po meni vi?e za neku pop produkciju i malo su svjetliji i produciraniji u startu..... probaj poslu?ati demo na stranicama ovih firmi da lak?e stekne? dojam za ono ?to vam treba.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 01:51 PM   #26
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

A sto taj klavijaturista (pijanista) ne ode lepo u Liru, Mitros, Sky... proba i vidi sta mu odgovara i necete imati dilemu sta da iznajmite, mozda je to bolja varijanta nego da uzimas neki VSTi koji ce ti pojesti procesor, pogotovo sto si rekao, ako se dobro secam, da ce se snimati sve odjednom.
Old 25-03-2007, 01:57 PM   #27
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Slazem se sa drugom Mandrakom, P250 ili CP300, narocito ovaj zadnji.
Goran is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2007, 02:25 PM   #28
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by mrkizoni View Post
A sto taj klavijaturista (pijanista) ne ode lepo u Liru, Mitros, Sky... proba i vidi sta mu odgovara i necete imati dilemu sta da iznajmite, mozda je to bolja varijanta nego da uzimas neki VSTi koji ce ti pojesti procesor, pogotovo sto si rekao, ako se dobro secam, da ce se snimati sve odjednom.
mislim da je ovo najbolje reshenje valjda chovek zna kakav zvuk zeli
MHz is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2007, 08:42 AM   #29
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by mrkizoni View Post

Zato sto je tesko uporediti sa software om .... kao sto rekoh , uslove imamo , nema problema sa masinama i procesorima ..... mozemo i da iznajmimo pravi klavir i da ga donesemo , ili da ga snimimo posebno na akademiji , ili Kolarcu ..... sve opcije znam , ali jednostavno ljudi treba sve da odsviraju na jednom mestu u isto vreme , a u Srbiji ne postoji studio u kome bi bilo npr 3 sobe akusticki obradjene gde bi ljudi imali vizuelni kontakt jedni sa drugima ....

Koliko vidim , ostaju opcije najboljih p 250 i cp 300 ..... ili da sacekam pianoteq ....

Po mom misljenju , cak i obican Grand 1 zvuci daaaleko bolje od p80 ( u uporednom testu ..... nas trojica ) tako da sam imao par predrasuda u vezi toga . Ivory je mekan , ali kriminalan u donjim registrima , gde koliko god jako da udaris , ne mozes da dobijes atak kao na pravom klaviru . Tu je sto se tice imitacije dinamike Grand jos uvek po meni najbolji , ali mu sto sta nedostaje sto se tice kvaliteta samih semplova .

Koliko sam shvatio ostaje opcija da se pianoteq 2 svira sa dirkama p80 , ili da se probaju ove dve poslednje " klavinove " p250 i ova cp 300 tka ....koju ste preporucili .

U svakom slucaju krug se suzava

Pozdrav

Last edited by Max; 26-03-2007 at 08:45 AM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2007, 08:47 AM   #30
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by mhz View Post
mislim da je ovo najbolje reshenje valjda chovek zna kakav zvuk zeli
Ja sam producent ...... tako da je to na meni ..... a meni treba najpriblizniji zvuk klavira sa sve vrlinama i manama

.... u svakom slucaju hvala na savetu

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules