Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2007, 02:55 PM   #81
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: PRESONUS Firepod - 96KHZ "malo sutra"

Quote:
Originally Posted by davormen View Post
must... resist... ne mogu... da ne duzim... 44.1k je teoretski dovoljno...
Ni ja isto ne mogu odoljet....

Teoretski smo svi mi nastali od kamenja s kojeg su kishe otopile minerale, a nakon toga je posredstvom fantastichne sluchajnosti buknuo zhivot na zemlji. Od tada do danas iz tog kamenja razvile su se milijarde zhivotinjskih vrsta.

Teoretski.... zhivotinje nemaju svijest, a ni ljudska svijest nie ni mjerljiva ni dokaziva. Pa opet... svako jutro kad se probudish postajesh svjestan.

Teoretski se sva chvrsta materija sastoi od atoma, a atomi su prazno oscilirajuche polje bez ikakve materije.

Sama rijech "teoretski" zapravo znachi da se radi o neutemeljenoj pretpostavci za koju se josh nie dokazalo da je nemogucha. U praksi se teorije pojavljuju kad nedostaju konkretne chinjenice ili kad se postojeche nastoje ignorirati.
Old 24-03-2007, 11:42 AM   #82
submaster
Member

submaster's Avatar

dobra je ova "recenzija"...
submaster is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 12:18 PM   #83
idekius
Mason

idekius's Avatar

Nisam pratio bas celu ovu raspravu... ali... u nasim uslovima, onako kako 95% ljudi (barem oni koje ja znam) radi, u kom i kakvom rachunaru bi se obradjivali fajlovi snimljeni na 96 kHz? Moj AD\DA moze i 192 kHz... ali, sve ostalo ne moze, tj., moze... nekoliko traka...
Bas bih voleo da vidim nekoga ko jedan prosecan arr. (kod mene obicno ispadne oko 80 i nekoliko kanala, a i vise... zbog detealja i sitnih prckalica) snimljen na 96, ili 192 kHz , edituje, mixa itd. koristeci pritom comp., DSP karte...

U 95 % sluchajeva je tako...

A treba razmisliti i o resemplingu... jer sve to opet mora da dodje na 44.1... za CD. Ono sto ja znam je to da su gubitci znacajno manji pri resemplingu sa 88.2 na 44.1, nego sa 48 i 96...
S' obzirom na to da su, po meni, danasnji rachunari, DSP karte... slabi za rad i na 88.2... mislim da sa tim ne treba gubiti vreme... ja radim na 44.1\24 i ,kada treba nesto za TV, na 48\24...

Last edited by idekius; 24-03-2007 at 12:51 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2007, 09:18 AM   #84
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Samo vas posmatram...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2007, 02:24 AM   #85
Koshpa
Member

Znam da cu sad ispast glup i da kao ponovo potpaljujem vatru. No mene zanima konkretno pitanje o konkretnoj opremi. Terratec EWS88MT da li snimat s njim na 88.2 ili 44.1. Navodno njegovi A/D konverteri rade najboje na 44,1 sampleratu. Da li mi to netko moze potvrditi?? Molim samo da nitko ne pocne sa uletima tipa, da li imas dovoljno dobre mikrofone, da li ti je prostorija akusticki tretirana jer me to ne zanima. Pretpostavka je da imam najskuplje moguce mikrofone i najbolju akusticnu prostoriju ikad. Mene znaci zanima cisto koji je samplerate bolje koristiti sa DOTICNOM karticom, i u slucaju odabira 88.2 da li ce moj stroj moci bez problema tjerat nekih 30ak, 40ak kanala u Cubaseu! Bit rate ce bit 24bita!

Ovo je masina:
CPU Intel? Core(TM) 2 Quad Q6600 2.4GHz, 1066MHz, 8MB LGA775 (QUAD CORE), BOX
RAM: 4 GB DDR2 5300
2x320 GB Seagate Barracuda SATA
Koshpa is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2007, 04:16 PM   #86
submaster
Member

submaster's Avatar

pa sto pitas probaj da l moze...i probaj da l je bolje...
to ti je stvar izbora...po meni je 24 bita 44.1 khz...vise nego dovoljno...
al da budem iskren jos uvek snimam na 16 bita...iako imam mogucnosti za 24...
jednostavno mi je ok i na 16/44.1...
submaster is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 02:22 AM   #87
labrys
Member

Quote:
Originally Posted by Koshpa View Post
Pretpostavka je da imam najskuplje moguce mikrofone i najbolju akusticnu prostoriju ikad.

onda je steta radit s tom karticom...

nisan moga odolit...
Old 04-12-2007, 12:17 PM   #88
Koshpa
Member

Htio sam rec da zanemarimo (ne)kvalitetu mikrofona, tj da mozes uzet da su najkvalitetniji a opet da su najnekvalitetniji...
Koshpa is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 09:22 PM   #89
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Ovo je nekad bio odlican forum ... sad je vec varijanta ako napisem da je sad napolju mrak,do sutra bice 9 strana o tome da li je mrak ili ne ...

Samo se pitam,koliko vas realno ima neki album iza sebe,albumE iza sebe itd ...

Firepod je odlicna karta...preporuka u svakom slucaju...ja sam bio sumnjicav i nabavio ga,vec imam nekoliko stvari odradjenih sa njim ... odlicno.

Pozdrav.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 10:11 PM   #90
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Dovoljno je i 22KHz ako ste preko 50godina stari

Razmotrimo samo ovo: Za 44100 imamo samo 2 isecka na raspolaganju da opisemo npr sinusoidu od 22050. Ili 4 za 11025. 11KHz cujemo, zar ne? Dobicemo nekakav kvadratni oblik umesto te sinusoide - jer sa 4 tacke se samo to moze opisati. A ako se na to primeni filter, dobice se nekakva sinusoida (?), ali sta ako je stvarno ulaz bio pulsni oblik? Da ne govorim sta sa 8 pixela moze da se opise na 5512 HZ ? OK, antialiasing filteri i ostalo, ali evidentan je gubitak informacije. Dakle uvek je bolje ici sa vecom frekvencijom, jer se tada svi artifakti premestaju u vislje frekvencije. Uostalom, cuje se razlika, i te kako - mozda ne na obicnom HIFIju... Postoje tehnike kao sto su oversampling i antialiasing, ali to je vec vestacka rekonstrukcija signala. sa 96KHz, ima dovoljno piksela da se na 20KHz opise valjan zvuk.

Zabuna je verovatno sto neki ljudi ne kapiraju da pri 44100 postoji tacno jedan isecak na toj frekvenciji i ne moze se mnogo opisati sa njim...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules