| 
 | |||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  26-02-2007, 10:55 PM | #11 | 
| mod?rateur analogue Join Date: Jun 2004 Location: outer space 
				 |  Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura 

cuo sam za MM6 da ima jako limitiran editing, ako hoces raditi svoje osundove, a s vremenom ces sigurno htjeti..   i lose jeftine gumbe, potove i tipke. jeftilana. sto se yamahi tice, mislim da originalni Motif6 ili CS6X su puno bolji deal, i sto se mogucnosti a i sto se kvalitete izrade/trajnosti tice. CS6X bi bio super kombinacija jer ima sampling ROM soundove, klavire i ostalo, ali mozes u njega dodatno ubaciti i AN PL karticu koja ti daje analognu sintezu, tako da u toj varijanti ima pouno siri spektar zvukova od xp, triton lea i ostalih. mozda bi se mogao naci i originalni triton koji ima bolje tipke od Triton LEa, za male pare. jedino sto je malo tezi. | 
|   |   | 
|  26-02-2007, 10:59 PM | #12 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 

Kad smo kod Yamahe, onda je jos bolje resenje EX7 koji ne sme biti skup, a vec ima AN, simpaticne farbe i 64mb sampler, jedino sto je 15kg, ne znam koliko ti se nosi takva makina okolo

__________________ .....Snimam sve (u)zivo .....   | 
|   |   | 
|  21-03-2007, 12:00 PM | #13 | 
| Member Join Date: Mar 2007 

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve...   Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d)..... Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)... | 
|   |   | 
|  21-03-2007, 12:00 PM | #14 | 

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve...   Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d)..... Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)... | 
|   |   | 
|  21-03-2007, 12:03 PM | #15 | 
				 |  Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura  Brate ala mi je raspala tastatura....... | 
|   |   | 
|  21-03-2007, 12:10 PM | #16 | 
| Member Join Date: Oct 2005 

Samo Korg Triton ili Triton LE za heavy rock.. a to koristi i dosta stranih bendova...ipak je triton de facto standard   | 
|   |   | 
|  25-03-2007, 12:13 AM | #17 | 
| Junior Member Join Date: Feb 2007 Location: Beograd 
				 |  opet ja 

Znam ja da je triton najbolji, ali nemam sad dovoljno ? za tu spravu-novu, a da kupujem polovan neću, jer ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?! Neko mi je ponudio triton, kao sve radi, "samo" mu fali 2cm plastike sa strane. Pa ako je uspeo plastiku da sj_be, ko zna ?ta je jo? "okrjnio". Nego, da li neko zna GDE BIH MOGLA DA NAĐEM KORG X5D, U SKY-U VI?E NEMA!  Mislim da ću se na kraju ipak odlučiti za nju, najbolji je odnos kvalitet/cena.. I da, GDE JE LIRA-MUSIC??? | 
|   |   | 
|  25-03-2007, 01:31 AM | #18 | 
| Banned Join Date: Apr 2006 Location: anagastum 
				 |  Re: opet ja | 
|   |   | 
|  25-03-2007, 03:14 AM | #19 | 
| Pro Member Join Date: Nov 2006 Location: BG, Cerak ! 
				 |  Re: opet ja 
				__________________ | 
|   |   | 
|  27-03-2007, 01:01 AM | #20 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2005 Location: R.S. 
				 |  Re: opet ja | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 23-01-2009 12:11 AM | 
| Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 08-10-2008 12:50 AM | 
| Potreban savet za kupovinu klavijature no.3 | Salvador Diaspora | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 07-10-2008 03:41 PM |