Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2007, 05:33 PM   #31
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe..

Tomislave druze , dok ne uzmes neki analogni desk probaj sumirati u Sawstudio sekvenceru .
Jeste da je gadan ali ne koristi 32-bit floating point kao ostali(4 mbytea softver pisan u assembleru)
Imas negde i onaj Nuendo skin(shade)-zove se Nu en Doh
http://www.sawstudio.com/
milos is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 09:20 PM   #32
bickomir
Junior Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
idealno, trebam nesto u sto cu raditi summing iz DAW-a plus popikati tonu sinteva , hw reverbova na auxe, GSSL ove na grupe i sl.. znaci klasicna konzola za analogni miks, tj. summing ali i auxovi i solidan eq.
mic preampi mi ne trebaju. ni automatizacija nije nuzna. sto vise bolje bez VCA. patchbay moze, makar se to da dodati.

ova prica o starom ssl-u ili nekom drugom high headroom pultu je sada samo teoretsko pitanje - kad za 2god budem selio studio u kucu i sl. i mozda usao u deal s par ljudi. ali opet volim cuti od ljudi koji znaju vise o tome.

da nastavim, i trenutno trazim nekakvo line summing+eq+aux rjesenje, ali ne u higher end varijanti, vec do par tisuca eura (2 - 5). razmisljam o starim soundcraftima, sounctracs, D n R Orion, Midas Venice, Oram Trident, novi Toft Trident i sl.. ideje?
Par tisuća eura?!
Za to ne možeš kupiti poštena dva kanala.
Vidio sam by the way na larkingovom site-u DDA DMR12 za jeftine pare-cca 5000-6000 eura.
DDA su super mikseri i imaju super sound, naročito za tu cijenu.
Miksao sam i snimao par albuma na njima.
Mislim da od toga ne može bolje.
bickomir is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 11:13 PM   #33
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Da li je neko od vas imao prilike da poredi novi SSL X RAck logic (modularni) sa starim G i E modulima? koliko to ima dodirnih tacaka sa starim hardverom?...imao sam priliku da cujem X Rack Logic modularni i u 1HE E signature Channel verziji, i modularni mi bolje zvuci nego E Signature.
Old 09-03-2007, 11:53 AM   #34
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Da li je neko od vas imao prilike da poredi novi SSL X RAck logic (modularni) sa starim G i E modulima? koliko to ima dodirnih tacaka sa starim hardverom?...imao sam priliku da cujem X Rack Logic modularni i u 1HE E signature Channel verziji, i modularni mi bolje zvuci nego E Signature.

Niti je to pravi E kanal... Niti je G pravi G kanal... Jer ne svira SAMO KANAL na SSL-u!!! Niti je XLogic serija valjana... Mislim, ako si poredio to sa nekim prosecnim, pa i natprosecnim modulima, vrlo je verovatno da si fasciniran, ali ako uporedis sa mikserom, tj. tim zvukom, pogotovo kad je napucan Jensen transf. na inputu, prosto odustajes od shoppinga ove nove konfekcije!

Puno mrsomude u SSL-u, a i u drugim velikim (nekada) firmama u poslednje vreme. Ali to je biznis. Valjda...

Pozdrav.
perun is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 01:20 PM   #35
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

toga sam se i plasio. Da li je onda bolje kupiti rekovane stare module, kao ovi sto je Da Bear poslao link? Da li to ima smisla?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules