|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Drugim recima... isplati se u Srbiji SAMO uvoz "na veliko", ali "na sitno" je ekstremno "sankcionisan"... zakonom! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sad mi drugar prica, jer mu spomenuh ovaj sluchaj, da kad je narucio Air brush, ovi na carini otvorili i uzeli kanister gde se sipa boja. Ladno:o . I nikom nista. Rekli mu da ide pred skupshtinu i nek se zali!!! Tada se jos nista nije placalo drzavi, ali su njeni "organi" naplacivali na svoj nachin. Znaci, sjashi s kurta, uzjasi murta. DOKLEEEE!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Negdje sam procitao da se kod nas u Hr nikako ne isplati narucivati iz vani koliko god bila jeftinija roba jer je na granici toliko velik harac drzave da na kraju ispadnu jeftiniji domaci zastupnici, cije su nam cijene dobro poznate
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
RM Last edited by RetroMan; 07-03-2007 at 10:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Isplati se narucivati jedino iz USA gde je sve drasticno jeftinije, ako ih ubedis da ti ne naplate postarinu ili nesto sitno i da nikako ne koriste nista osim regularne poste, jer ako dodje preko FedEx-a oni se debelo ugrade jer tretiraju sebe kao speditera. Sto se tice cena kod nas, one na nekim mestima nisu lose, ali je izbor jako mali - to je problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
ja sam imao slican probelm pre par meseci. Narucivao sam neke vinile, koje u zadnjih par godina narucujem preko neta. I cifra je bila slicna nesto oko 120eura sa posarinom. Trebao sam da platim 8300din carinu. I kada sam se pozalio, odgovorili su mi da mogu da vrate nazad posiljaocu, da bace(
![]() Naravno ja sam progutao "knedlu" i platio carinu. A onda imam i sta da vidim da nasa carina, ako to niste znali, kao osnovu za carinjenje uzima sumu narucene robe i postarine! Tako da ti carine i postarinu??!!!:o Onda u troskove jos ulazi hendlovanje izmedju poste-carine-poste sto izadje oko 1600din. Pa troskovi pregleda 250din, pa troskovi ponovnog pakovanja???? koji su bili jos 400din. Pa na sve to + regularnu carinu ide PDV. I to izadje sve zajedno toliko. A kad sam pitao gde mogu da se zalim, poslali su me kod nekog pijanog matorca. Naravno od zalbe sam odustao, jer nisam imao vremena za bilo kakvo cimanje. SRBIJA!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
U mom slucaju su uracunali i troskove slanja koje sam unapred platio (30 evra)... To je isto kao da neko ko prenosi automobilom robu preko granice plati carinu ne samo na robu nego i na potroseni benzin i hranu koju je pojeo od trenutka kupovine robe u inostranoj zemlji do dolaska na granicu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Uzas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
carina na opremu u hrvatskoj | funksoulbrother | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 03-03-2008 04:07 PM |
Carina za 1 CD!? Ma Jel Ovo Moguce??? | Gianfranco | Razno | 20 | 30-09-2006 01:19 AM |
Nova pljacka budala zvana Scope 4.5 | idekius | DSP forum | 18 | 12-05-2006 11:38 PM |