Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2007, 06:10 PM   #11
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Carina-pljacka

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
....Nemoguce je da carina bude 100% na cenu uvezenog proizvoda. Koliko znam ide do 20%. Znaci da se neko zajebao debelo.
Ajd ponovo, o carinskim troskovima je rec, ne o carinskoj stopi.... barem koliko sam ja shvatio... a tu ulaze iznosi carine+pdv, lezarine+pdv i troskovi speditera+pdv... i to BUDE otprilike toliko koliko je platio... provereno vise puta s nase strane... da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...

Drugim recima... isplati se u Srbiji SAMO uvoz "na veliko", ali "na sitno" je ekstremno "sankcionisan"... zakonom! Spediterske usluge su prakticno iste bez obzira da li si narucio shleper cdova.. ili samo jedan...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2007, 06:24 PM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gianfranco View Post
Da sampling cd.
Nema ovo da se nabavi ni kod "nasih" ni kod "njihovih"...

koji je?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2007, 06:28 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ajd ponovo, o carinskim troskovima je rec, ne o carinskoj stopi.... barem koliko sam ja shvatio... a tu ulaze iznosi carine+pdv, lezarine+pdv i troskovi speditera+pdv... i to BUDE otprilike toliko koliko je platio... provereno vise puta s nase strane... da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...

Drugim recima... isplati se u Srbiji SAMO uvoz "na veliko", ali "na sitno" je ekstremno "sankcionisan"... zakonom! Spediterske usluge su prakticno iste bez obzira da li si narucio shleper cdova.. ili samo jedan...

pozdrav

bogi
Strashno!!!:o :o :o
Sad mi drugar prica, jer mu spomenuh ovaj sluchaj, da kad je narucio Air brush, ovi na carini otvorili i uzeli kanister gde se sipa boja. Ladno:o . I nikom nista. Rekli mu da ide pred skupshtinu i nek se zali!!! Tada se jos nista nije placalo drzavi, ali su njeni "organi" naplacivali na svoj nachin. Znaci, sjashi s kurta, uzjasi murta. DOKLEEEE!!!!!!
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2007, 04:45 PM   #14
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...
nemam pojma,otisao sam do UPS-a ili DHL-a (ne znam tacno sta od ova dva) na aerodromu i preuzeo robu za DZ.
Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
koji je?
PM
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2007, 09:06 PM   #15
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Negdje sam procitao da se kod nas u Hr nikako ne isplati narucivati iz vani koliko god bila jeftinija roba jer je na granici toliko velik harac drzave da na kraju ispadnu jeftiniji domaci zastupnici, cije su nam cijene dobro poznate
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2007, 10:25 PM   #16
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Kao sto rekoh,ranije sam narucivao i nista me nije kostalo...
Pa sto se onda bunis, kucnuo je cas da i ti nesto kanes u drzavnu (i speditersku) kasu, inace vecinu tih para verovatno je uzeo spediter za uslugu carinjenja, a spediteru je sve jedno da li ti carinis jedan CD, ili pun sleper robe, papirologija je skoro ista. Ako ce te utesiti "napolju" je jos gore, evo covek iz Nemacke kupio od mene neki Weiss EQ za 1700 EUR, carina je bila 63 EUR, a spediter je za svoju uslugu (pravljenja papira i carinjenja) uzeo 250 EUR + njihov PDV, ukupno 290 EUR spediter + 63 EUR carina, znaci dobro si prosao (kaad bi se zezali).

RM

Last edited by RetroMan; 07-03-2007 at 10:28 PM.
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 01:05 AM   #17
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
Negdje sam procitao da se kod nas u Hr nikako ne isplati narucivati iz vani koliko god bila jeftinija roba jer je na granici toliko velik harac drzave da na kraju ispadnu jeftiniji domaci zastupnici, cije su nam cijene dobro poznate
Isplati se narucivati jedino iz USA gde je sve drasticno jeftinije, ako ih ubedis da ti ne naplate postarinu ili nesto sitno i da nikako ne koriste nista osim regularne poste, jer ako dodje preko FedEx-a oni se debelo ugrade jer tretiraju sebe kao speditera. Sto se tice cena kod nas, one na nekim mestima nisu lose, ali je izbor jako mali - to je problem.
RokStudio is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 09:38 AM   #18
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

ja sam imao slican probelm pre par meseci. Narucivao sam neke vinile, koje u zadnjih par godina narucujem preko neta. I cifra je bila slicna nesto oko 120eura sa posarinom. Trebao sam da platim 8300din carinu. I kada sam se pozalio, odgovorili su mi da mogu da vrate nazad posiljaocu, da bace( :o ) ili da uzmem!!!

Naravno ja sam progutao "knedlu" i platio carinu. A onda imam i sta da vidim da nasa carina, ako to niste znali, kao osnovu za carinjenje uzima sumu narucene robe i postarine! Tako da ti carine i postarinu??!!!:o Onda u troskove jos ulazi hendlovanje izmedju poste-carine-poste sto izadje oko 1600din. Pa troskovi pregleda 250din, pa troskovi ponovnog pakovanja???? koji su bili jos 400din. Pa na sve to + regularnu carinu ide PDV. I to izadje sve zajedno toliko.

A kad sam pitao gde mogu da se zalim, poslali su me kod nekog pijanog matorca.

Naravno od zalbe sam odustao, jer nisam imao vremena za bilo kakvo cimanje.

SRBIJA!!!!!
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 10:08 AM   #19
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollywood View Post
A onda imam i sta da vidim da nasa carina, ako to niste znali, kao osnovu za carinjenje uzima sumu narucene robe i postarine! Tako da ti carine i postarinu??!!!:o
NE MOZES DA VERUJES KAKVA LOPOVSKA ZEMLJA!
U mom slucaju su uracunali i troskove slanja koje sam unapred platio (30 evra)... To je isto kao da neko ko prenosi automobilom robu preko granice plati carinu ne samo na robu nego i na potroseni benzin i hranu koju je pojeo od trenutka kupovine robe u inostranoj zemlji do dolaska na granicu...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2007, 10:26 AM   #20
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
NE MOZES DA VERUJES KAKVA LOPOVSKA ZEMLJA!
U mom slucaju su uracunali i troskove slanja koje sam unapred platio (30 evra)... To je isto kao da neko ko prenosi automobilom robu preko granice plati carinu ne samo na robu nego i na potroseni benzin i hranu koju je pojeo od trenutka kupovine robe u inostranoj zemlji do dolaska na granicu...
pa to ti kazem, kad sam rekao postarinu. I ja sam unapred platio troskove nemacke bizinis poste.

Uzas.
Hollywood is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules