|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
banned
|
![]()
Za celu HDSP seriju je izasao nov drajver, o kome sam verovatno vec negde pisao dok je jos bio u beta fazi. Ovo je stabilnija verzija bete, koju ja licno koristim vec nekih dobrih 8 meseci. Podrzava Vistu i ima i 64bit drajver.
Najbitnija novost je poboljsanje ASIO performansi pod teskim opterecenjem na malim kasnjenjima. Audio sistem sada radi mnogo stabilnije... Druga velika novost je podrska za WDM i napustanje MME platforme, tako da sad rade svi programi, DVD/surround plejeri, pa cak i igrice... Treca novost je podrska za standardne midi cc komande u totalmixu, tako da se moze kontrolisati sa bilo kojim kontrolerom. U ovom delu ima jos malo bugova, ali u principu radi. evo direktnih linkova, da se ne cimate: http://www.rme-audio.com/download/fut_wdm_dsp.zip http://www.rme-audio.com/download/hdsp_wdm_301.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
e sad ja kao duduk moram da pitam.. da li se oseća poboljšanje ukoliko na A64 procesoru radiš u winXP okruženju? Da li je vredno skidanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
|
![]()
Pazi, drajveri su vredni skidanja svakako, cak i ako radis u starom winxp 32bit okruzenju. ASIO Drajver je stvarno dobar, konacno su stigli Lynx po stabilnosti.
Sto se tice 64 bita, ja sam malo radio na 64 bit windows XP, Vista me jos ne zanima, sve to izgleda i radi izuzetno stabilno i za nekih 15-20% brze u slucajevima racunanja i plugova nego na 32bita. Glavni problem su sami programi i pluginovi. Jos nema dovoljno efekata i instrumenata koji koriste 64bit arhitekturu. Tek nova VST2.4 specifikacija predvidja rad sa 64 bit arhtekturom i prosiruje headroom sa 32 na 64 bita. Npr, ako radis sa cubase-om i nuendom, za sada ne preporucujem prelazak, realno neces dobiti puno, sam ako nemas preko 2 gb mamorije. Steinberg ce preci na novu arhitekturu negde od juna, mozda i kasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
ja imam problem...nisam uspeo da update-ujem kartu i drivers.Nece uopste komp da mi pokrene fut_wdm_dsp.exe
![]() Sve u svemu ne mogu da pokrenem ni stari flash ni ovaj novi flash...to je najveci problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
Koja je karta u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
hdsp 9632
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
Imam i ja takvu jednu staru damu. Sta ti kaze kad pokrenes fut_ fajl? Ako ti ne prikaze nista, pokusaj da ugasis kompjuter i onda opet pokrenes flashovanje... Na koji nacin si instalirao drajver?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Fora je sto uopste sistem ne reaguje kad startujem file fut.exe [ni novi ni stari]...to mi nije jasno pre svega jer sam bio normalno pre par meseci stavio windows i pokrenuo taj stariji fut.exe i instalirao [ove sad vec starije] drivere.Pokusao sam i sa vise restarta i gasenja kompa , ali fut.exe ni da mrdne.
Kad sam video da nema 'leba od flashovanja karte onda sam probao da instaliram samo nove drivere [ 3.01 ] bez flasha. ali kad krene da trazi dll. files trazi mi i stari MME.dll koji ovaj driver nema kao sto si ti i rekao.Kad kazem cancel on prekine sve da radi i tu je kraj price. ![]() ![]() Ovo mi sve vise lici na reinstall windowsa i stavljanje novih drivera na sveze stavljen sistem jer kao da postoje ostaci starog drivera iako sam ga deinstalirao... nisam pametan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pozdrav,i ja imam isti problem sa instalacijom novih drajvera za RME hammerfall 9652.Do sada sam koristio 2.1.1 i sve je bilo u redu kada sam hteo da instaliram nove trazi mi da flesujem karticu,medjutim nista se ne desava.Palio sam komp ,cekao,pokusavao obe verzije za flesovanje ,nista.Jedino sto sam uspeo je da instaliram drajver 2.9.4 ali on mi ne radi.Da li je neko resio problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo na rme sajtu ima i noviji - 3.051 driver.
Ajde bash cu sad da probam jer sam 'ostao' na 2.94...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
winxp background services, ima li smisla? | silzg | Computer Hardware | 3 | 21-07-2008 04:34 PM |
JV-1080/WinXP editor | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 10-10-2007 01:36 PM |
SP1 vs. SP2 (WinXP) | makaay | Audio Software | 20 | 16-08-2006 12:58 PM |