|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
cuo sam za MM6 da ima jako limitiran editing, ako hoces raditi svoje osundove, a s vremenom ces sigurno htjeti..
![]() sto se yamahi tice, mislim da originalni Motif6 ili CS6X su puno bolji deal, i sto se mogucnosti a i sto se kvalitete izrade/trajnosti tice. CS6X bi bio super kombinacija jer ima sampling ROM soundove, klavire i ostalo, ali mozes u njega dodatno ubaciti i AN PL karticu koja ti daje analognu sintezu, tako da u toj varijanti ima pouno siri spektar zvukova od xp, triton lea i ostalih. mozda bi se mogao naci i originalni triton koji ima bolje tipke od Triton LEa, za male pare. jedino sto je malo tezi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Kad smo kod Yamahe, onda je jos bolje resenje EX7 koji ne sme biti skup, a vec ima AN, simpaticne farbe i 64mb sampler, jedino sto je 15kg, ne znam koliko ti se nosi takva makina okolo
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Samo Korg Triton ili Triton LE za heavy rock.. a to koristi i dosta stranih bendova...ipak je triton de facto standard
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Znam ja da je triton najbolji, ali nemam sad dovoljno ? za tu spravu-novu, a da kupujem polovan neću, jer ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?! Neko mi je ponudio triton, kao sve radi, "samo" mu fali 2cm plastike sa strane. Pa ako je uspeo plastiku da sj_be, ko zna ?ta je jo? "okrjnio".
Nego, da li neko zna GDE BIH MOGLA DA NAĐEM KORG X5D, U SKY-U VI?E NEMA! ![]() I da, GDE JE LIRA-MUSIC??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature no.3 | Salvador Diaspora | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 07-10-2008 02:41 PM |