|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mada ako je bas to toliko izrazeno probaj da nadjes tu nezgodnu frekvenciju sa nekim eq-om... namesti visok Q i juri ga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Uh...Znate koji fazon,ja se nekih 5 godina bavim produkcijom i to...I konstatno su mi sibilanti pravili muku...Ali,u skorije vreme kako sam usavrsio tehniku mixanja tih problema vise nemam...Hocu reci,na sirovom snimku ima malcice izrazenijih sibilanata ali to lako sredim waves desserom, sa malim komprimovanjem na sibilante, na kome skidam oko 7khz...Na nekim ljudima koje snimam ni ne koristim desser...Sta sam ja vremenom primetio,primetio sam da prejaka kompresija na vokalu moze da izazove jake sibilante,tako da pogledaj da nije to problem,ako prilikom usnimavanja imas prejaku kompresiju na Voice Master-u,sibilanti ce biti jaci garant!Pa sad nek me ubije neko ako ne misli isto kao i ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Za prvo se slazem ali sam za ono poslije primijetio da ako eq stavim prije deesera(RDesser,onaj obicni mi se ne svidja) dolazi do sranja i sibilanti su jos i naglaseniji.Hocu reci,Dees mi je prvi u lancu. Tako mi comp dobija sve uglavnom sredjeno. (Nazalost,prvi u lancu je tradicionalno Auto-Tune! ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Evo bas sad radim na jednom albumu,i u pravo smo snimili stvar,snimao sam vokal sa Rode NT2 kroz SPL Pro Mike preamp do Tascam-a US 122,stavio sam vrlo vrlo laganu kompresiju na input kanalu u Nuendu,i apsolutno nikakvih problema nema sa sibilantima...Pazite sa kompresijom na Voice Master-u...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tako nesto sam i ja danas probao, na inputu u nuendo sam stavio RVox !!!? Eto samo malo da brije sssssssssssss, i nije lose, zaglavio sam se sa RVox-om ali treba probati i ostalu bratiju, mozda BT. Nego da priupitam..... nekako su mi "presuvi" vokali, i kasnije pored koriscenja raznih prostornih efekta, u matrici su sami za sebe i kao da nisu deo matrice. Los je mic, los preamp..... ali cini mi se da ipak ja negde debelo gresim. Elem, probao sam i sa stavljanjem prostornog impulsa na input, zvuci skroz drugacije ali jos uvek labavo. Ima li nekih generalnih principa kod usnimavanja vokala ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Hmmm...ja nemam neki poseban princip...Sve vokale snimam totalno suvo bez ikakvih efekata samo sa malom kompresijom na inputu konkretno na inputu stavljam Kjaerhus GCO,gledam da mi pri usnimavanju ne klipuje nista i nemam problema...Vec su ti napisali ovde,probaj sa razlicitim pozicijama od mikrofona...Ne bih stavljao nikakve prostorne efekte na inputu,jer posle ne mozes da ih skines...Mislim snimiti nesto sa nekim od, kako ih ja zovem, vremenskih efekata(delay,reverb,chorus...) je smrt,nema posle nazad a kad stavis reverb pa opet kompresujes ode sve u q....Isto tako ne stavljam ni desser na input jer neki vokali mi ni ne zahtevaju desseing...Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mozda je problem na sasvim drugoj strani - i to tamo gde se namestaju ostali parametri na preampu Focusrite Voicemaster Pro - Optical Expander, Vintage HArmonics, Voice Optimised EQ...Ako tu nisu dobro postavljene pozicije koje su odgovarajuce za dati mikrofon i datog pevaca, onda tu treba traziti resenje problema!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"LIQUID Mix + PowerCore element" PROBLEM | X_curve | DSP forum | 9 | 12-12-2007 05:43 PM |
Veliki problem sa "SX3" !!! POMAGAJTEEEEE! | Patalo | Audio Software | 27 | 07-07-2005 11:17 AM |