|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovanje prijatelji.
Pitanje je jednostavno. Da li se moze "razvuci"/postaviti LAN(Local Area Network)kablaza u studiju i reziji? Pitam iz prostog razloga jer su se neki "kao zalili" da sami kablovi unose u snimak sum? Koliko je to tacno? Ako unose, recimo prilikom snimanja offova, kako izolovati kablove da se ne bi desavale pomenute stvari? Napominjem da ce se kablovi postavljati nize od plafona... Uskoro se treba raditi studio i rezija pa mislim da bi bilo pametno postaviti kablazu prije same izolacije studija. Vasa iskustva? Poz, Drale |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
prvi put čujem za ovo, i čini mi se kao velika besmislica.. ja imam dve mašine u gigabitnoj mreži vezane lanom i nemam nikakvog šuma.
Ako si skeptičan sa LaNom, možeš probati i sa firewireom, radi isto kao LAN samo brže od standardnog 100mbita |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
prvi put i ja cujem za tako nesto.znam i ljude koji imaju vise sprava spojenih pa mi se nijesu zalili.stvarno ne znam mozda i postoji tako nesto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Teško da LAN može na bilo koji način uticati na sprave u studiju...
-> Samo slaži ne sikiraj se! ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
I ja imam 2 kompa povezana na lan preko switchera i nema nikakog shuma. Odakle uopste takva prica? Mislim ako radis na nekim looooow budget kartama onda moze i pokret misa da ti pravi shum bemliga.....
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ma i meni je malo cudno. Ne kontam zbog cega osim zbog fazona da LAN kabal malo "zraci".
Neki ljudi sa radija(nekog u RS) su se zalili da im u snimak stalno ulijece sum i da ne mogu skontati od cega je to. Kasnije im je pukao switch(pa samim tim i mreza) i za to vrijeme je sum nestao. Kako? - Nemam pojma. Eto nadam se da ce ovaj thread biti nekome od koristi prilikom konstrukcije studija i rezije. Hvala, Drale |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
neka nas... Last edited by bole; 09-02-2007 at 01:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
ma danas sve zraci tako da sto se zracenja tice tu smo naj...li svakako.ali da lan unosi sum to mi je skroz nevjerovatno.
sigurno je bilo nesto drugo u pitanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
ja ne bih razvlacio te mrezne kablove i ostalo u toku gradnje studija,sto se tice bilo kakvih kablova strasno sam skeptican.mozda grijesim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice Lan-a, gresis. Apsolutno nema sanse da stvara neki sum u snimku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kablovi..... | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 13-11-2008 02:23 PM |
kablovi | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 27-12-2007 05:49 PM |
Nivoi slusanja u reziji i muzicka produkcija/postprodukcija... | boggy | Audio Produkcija - Tehnike | 28 | 24-04-2007 02:56 PM |
Kablovi ? | djole970 | Vlado Georgiev | 1 | 10-03-2005 02:46 PM |