Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2007, 11:52 PM   #31
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: Najbolji aktivni monitori za dance

Samo opusteno

Mislim da ste zaboravili da pozelite dobrodoslicu novom clanu
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2007, 03:45 AM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dejanilly
Pa nisam ja počeo.......bila su obična pitanja. Ne treba praviti budalu od nekoga ako je neznalac.

....
dejanilly, postavljas pitanje na Forumu sa predubedjenjem da postoje nekakvi monitori specijalno pravljeni za odredjenu vrstu muzike. Kada smo krenuli da ti pricamo da toga realno nema, odnosno niko ne pravi studijske monitore na takav nacin... tebi je to bilo neverovatno, toliko neverovatno da nisi verovao da se ne salimo sa tobom... e sad... razmisli... ja se licno nisam salio, i ono sto sam ti rekao JESTE sustina koju sam licno naucio u svom poslu... odnosno kad sve price i pricice sklonis, ostanu monitori i covek... pa sta ispadne iz te kombinacije... videcemo... to nema veze ni sa pravcem u muzici, ni sa vrstom muzike...

Jos je Perun realno najblizi sa svojim predlogom za zvucnike za diskoteke... oni jesu stvarno pravljeni za diskoteke, ali nisu studijski monitori... ali koga briga... niko ti ne brani da ih koristis.

Eventualno, takav pristup koji si krenuo da zastupas ("monitori za odredjeni tip muzike") sam uglavnom video kod ljudi kojima 'lebac ne zavisi od muzike, i koji muziku slusaju zbog uzivanja, pa im odredjeni zvucnici pojacavaju taj utisak i uzivanje... ali to su audiofili... oni se ne bave muzickom produkcijom... i "super smiksan cd" resavaju jednostavno, kupovinom nekog dobrog u radnji... pa trce kuci da ga slusaju... zato im mozda trebaju neki zvucnici koji ce im nesto inace lepo uciniti jos lepsim... itd.

Ovde, na ovom Forumu nije ta prica.... mislim, niko ne brani da se prica o tome ... ali ljudi (uglavnom) ne razmisljaju na takav nacin...

pozdrav

bogi

p.s. e, da.... dobrodosao na Forum

p.p.s. Max, prebacio sam thread u pravu sekciju (posto nema mnogo veze sa kompjuterskim hardverom), i pobrisao par najostrijih postova... nadam se da je sada ok...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2007, 11:11 AM   #33
dejanilly
Junior Member

Talking Re: Najbolji aktivni monitori za dance

Zapravo i jesam neke vrste audiofill jer volim svu muziku i volim je slu?ati (al nismo ovde svi take vrste ljudi???).
Ali pristup "monitori za odredjeni tip muzike" izabrao sam za pitanja na forumu jer sam prečitao na tone magazina i knjiga, i u primijeru za dance muziko (nije bitno koja podzvrst) uvijek se spomenuju neki isti tipovi monitora (Genelec, Mackie (isto je ugotovio i DJ Z koji je zasledio i KRK)).

Pa moje pitanje bi onda vi?e značilo za?to ovi svetovno znani producenti koriste vi?e ove tipove monitora i ne neke druge ?????

P.S. Hvala za dobrodo?licu.
dejanilly is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2007, 11:18 AM   #34
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

zato sto svaki monitor ima neku svoju karakteristiku (neki vise pumpaju bas kao npr stariji adami , neki vise isticu ili imaju srednje i su za mix kao npr. Yamaha NS10(m) itd...) , razlicit tip drajvera i tweeter-a , napajanja tj transformatora , izradu kutije (ima nema u sebi mini bass trap) ... i tako do sutra ... a i da naravno cenu ! ...

kao sto rece boggy na kraju ostane covek sa monitorima , zato se "svadjamo" svakodnevno "ko je jaci" tj sta vise preferiramo a i opet zavisi od prostorije ... elem forum je pun svakakvih informacija (meni je trebalo dobrih 2 meseca da lepo sve procitam) koje su KORISNE ... a i ovde ima ljudi od kojih ima svasta da se nauci ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2007, 11:19 AM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Zapravo i jesam neke vrste audiofill jer volim svu muziku i volim je slušati (al nismo ovde svi take vrste ljudi???).
Nije u pitanju vrsta ljudi nego posla.... ali nije bitno...
Quote:
Ali pristup "monitori za odredjeni tip muzike" izabrao sam za pitanja na forumu jer sam prečitao na tone magazina i knjiga,
Ono sto sam ti ja ispricao, nisam procitao u magazinima i knjigama (uzgred, o kojim knjigama pricas?), nego dosao do toga iskustvom... te ako ovo sto pricamo ostali clanovi i ja, ne pise u casopisima... zao mi je...
Quote:

i u primijeru za dance muziko (nije bitno koja podzvrst) uvijek se spomenuju neki isti tipovi monitora (Genelec, Mackie (isto je ugotovio i DJ Z koji je zasledio i KRK)).
Dodaj jos dve-tri firme, i pokrio si najveci deo svetske proizvodnje studijskih monitora (valjda) srednje klase... tako da ne vidim sta smeta KRK-u da se na njima smiksa klasicna muzika, ako je covek koji to radi navikao na njih, i to na kraju ispadne SVIMA dobro...
Quote:

Pa moje pitanje bi onda više značilo zašto ovi svetovno znani producenti koriste više ove tipove monitora i ne neke druge ?????
Koje druge... nema ih milion... mada ih ima dosta (svakakvih)
Quote:

P.S. Hvala za dobrodošlicu.
nema na cemu.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 11:21 AM   #36
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

najbolji su oni monitori na kojima "naucis" da radis... a to mogu i biti neke "kante" bitno je da su monitori... i da uzmes jeftinije ulozi ostatak novca u akustiku prostorije i neces promasiti. ovo je pitanje o kojem se najvise diskutuje a svako ko je vec neko vrijeme u ovome nasao je sebi odgovarajuce. sto ljudi, sto cudi, dvjesto usiju. sto zena, dvjesto sisa...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 02:20 PM   #37
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Pa moje pitanje bi onda vi?e značilo za?to ovi svetovno znani producenti koriste vi?e ove tipove monitora i ne neke druge ?????
Pa nabrojao si skoro sve bolje
Tomislav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules