|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Mo?e li mi netko predlu?iti koji su najbolji aktivni monitori za dance muziko (mislim high-end,..> 600 EUR).
Ili jo? bolje imate li koju listu ?ta imajo najbolji dance producenti po svijetu ??? Hvala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ajde Rumski forum rulz............ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pre nego preformulises pitanje recicu ti jedno... Ne postoje najbolji monitori za rok ili dance ili hip hop... Postoje dobri ili losi monitori za sve!!! To i jeste sustina! Prochachkaj malo SEARCH na forumu, ima puno0 postova o slicnim dilemama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pa mislio sam jedan monitor, da je "VEČ" od 600 EUR. Pa mo?e 2500 EUR ako tako hoče?. Čitao sam (i vidio njeogv studio na slikama), da Richard Devine koristi Mackie HRS 824 monitore (jedan ko?ta oko 600 EUR-a). Sad ako za tebe ovo nije dobra referenca ne znam ?ta onda je.
![]() Pa mislim da nije sve lo?e ?ta ko?ta izpod 1000 EUR-a jeli ????? Mislim, da se u dance koriste malo drukčiji monitori kao npr. u produkciji orkestra ili opere. Ma nema veze.....mo?da neko drugi ?alje neki bolji odgovor (ili listu). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Odgovor po meni uuopće nije loš. Nije li smisao monitora da na njima čuješ zvuk onakav kakav jeste? Potpuno sirov i bez ukrašavanja? To bi značilo da je jednako i za dance i orkestraciju.
A da nije loše ispod 1000E i to isto mislim, ali svakako nije "najbolji aktivni monitor". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
ako ti novac nije problem, izbor je dosta laksi..
da sam na tvom mestu, poslusao bih adam, klein+hummel, pmc.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Moj izbor bi bio PMC..to je nešto najbolje što sam čuo..a cena prava sitnica 5500eu
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
bas ste pomogli coveku
![]() lm, ja bi mu preporucio neke evente recimo.. uklapaju se u budzet |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ma ne znam ba? da li su monitori za orkestraciju isti kao kod dance muzike ?!?!? Koristi orkestracija tako jake sub-base ko jedan deeeeeep house ?? Ne znam ba?. ?ta ka?ete ????
Nemojmo ovde da pretjerujemo (5500 EUR). Najlak?e je reči kupi ove za tu cijenu. Isto kao kad ti neko predla?e, da kupi? auto od 100.000 EUR-a (mada je dobar i kvalitetan auto). Mislim ,da se i sa manje skupljim avtom (monitorima) isto mo?e doči do cilja !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ?ta ka?ete na KRK ???? Ovo so ljudi koji jih koriste in ne ko?taju ba? 5500 EUR-a (mislim da su okolo 800 EU): ENGINEERS/PRODUCERS Glen Marchese ? Elliot Scheiner ? Bob Clearmountain ? Chuck Ainlay ? Ed Cherney ? David Bascombe ? Ray Bardani ? Mike Shipley ? Dennis Lambert ? Bernie Becker (Neil Diamond) ? David Hewitt - Remote Recording ? Ryan Hewitt ? Tal Herzberg ? Richard Kaplan (Indigo Ranch) ? Matthew Wilder ? Humberto Gatica ? Randy Staub ? Rob Heaney ? Cenzo Townshend ? Guy Charbonneau ? Neal Merrick ? Ron Nevison ? Don Was ? Michael Wagener (Wireworld Studios, Nashville, TN) ? Jim Scott ? Daniel Porter ? Ronald Prent ? Peter Schmidt ARTISTS* Eric Clapton ? Sting ? Eddie Van Halen ? Michael Jackson ? Ricky Lawson ? Bruce Springsteen ? Billy Joel ? Marcus Miller ? Vernon Reid ? Kenny Loggins ? Glenn Frey ? Clint Black ? Robby Robertson ? Bryan Ferry ? Billy Corgan ? Aerosmith ? Bruce Hornsby ? John Pisano ? Tom Coster, Jr. ? Paul Simon ? Brian Adams ? Ozzy Osbourne ? Teddy Riley ? Metallica ? Hans Zimmer ? Lindsay Buckingham ? Omar Hakim ? Jeff "Skunk" Baxter ? Seal ? Graham Nash ? David Crosby ? Don Grusin ? Heart ? Jason Miles ? Simon Phillips ? David Paich ? John Foggerty ? Richard Page ? Daniel Spitz ? Bill Churchville ? Michael Paulo ? Paul Jackson, Jr. ? Flood ? Yello ? Lionel Ritchie ? Pulsedriver STUDIOS BBC ? Sony Music ? Turner Broadcasting ? Abbey Road Studios ? Seagram International ? Channel V Prism Audio ? Sound Deal ? A&M Studios ? BOP Studios-South Africa ? Record Plant ? MCA Recording Studios ? Real World Studios ? Skywalker Sound ? Soundelux Studios ? Hollywood Digital ? David Letterman Studios (CBS) ? Broadway Video ? Hit Factory ? Home Studios ? Post Group ? Aaron Spelling ? Sync Sound ? Fox Television ? Universal Studios ? Music Works ? Complete Post ? ABC Radio Network ? Microsoft Studios ? Boeing Aerospace ? Fox Feature Film Division ? Royaltone Studios ? Clinton Recording Studios ? Future Recording ? Bad Animals ? Backstage Studio (a division of Sound Stage Studios, Nashville, TN) ? Ballsaal Studio, Germany ? Galaxy Studios, Belgium Ili Mackie koje sam spomenuo ???? A Behringer (samo zezam) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Na pojedinim monitorima moze odredjena muzika da zvuci lepse a na drugima ruznije, ali mi se cini da se ovaj Forum ne bavi tom problematikom. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |