|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
... nekako mi se cini da neprestano prepakuju q-sound engine , mciro q , pa lite , pa omega , pa q+ , kombinacija VA i wavetable sinteze ..nazalost zadnji uspesni poduhvat im je bio Wald XT , a pre toga su imali par sjajnih instrumenata (Pulse,MW1,WAVE!!!)... nadajmo se da su sad napravili nesto zaista novo ...
![]() Last edited by goasia; 12-01-2007 at 08:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Znam sta hoces da kazes. ali trenutno moraju ici na sigurniju varijantu jer su im nogice jos uvek nejake od skorasnjeg pada. WAVESCAPE ce se desiti verovatno ali ne u skorije vreme, jer za tako nesto nece biti nesto puno kupaca. Mislim da Stromberg ima najvis potencijala ali smo da ne zaseru sa cenom .
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
sudeci koliko im je kostao Q+ sa analognim filterima ,malo sam skeptican ...a taj micro q je bio na nivou osrednjeg vst plugina , pa neznam da ga pustas i kroz bure masti bio bi veoma dijetalan proizvod ... al videcemo
![]() ja sam im veran kupac , nabavicu MW 1 v2. ... to je dobra sprava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Bit ce to bitka ponajprije sa Access-om. I Virus TI je ocito nastao pod utjecajem i nekih Waldorf-ovih prebjega u medjuvremenu. Ali djabe sve to kad se meni nista od tog novog ne dopada (osim dizajnom).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Sigurno, mada bih jako voleo da Kurzweil konacno istera svog VA-1 jer mislim da bi to stvarno upotpunilo rupu koja se nalazi izmedju Nord,Access, Waldorf tria. Videcemo
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
licno mislim da je ponestalo ideja i da je proizvodnja sintisajzera opet dospela u corsokak , svi se ponavljaju , VA sinteza je vec vise od 10 godina prisutna ,stim da se nista revolucionarno nije promenilo od prvog nordleada , softver vlada a hardver postaje sve skuplji ,naravno onaj koji po kvalitetu premasuje pluginove ... cim prestane prozvodja cena pada u roku od dve godine na 30 % svoje prvobitne vrednosti .... noviji analogni sintevi ,iako dosta skupi nisu na visini zadatka , i kao sto je bilo sredinom devedesetih opet raste cena vintage sprava na trzistu ... sta to znaci ... i dalje su Jupiteri , Juna , Xpanderi , Propheti ,Moogovi itd ostali neprikosnoveni nosioci titula najboljih elektronskih instrumenata ....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A cijene su zbilja sve vece. Tesko Accessu, Waldorfu i slicnima pokraj sve boljeg softvera. Inace, zelio bih da opstanu sve te firme. Tako se povecavaju sanse da vidimo nesto novo analogno polifono na trzistu jednog dana. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
samo je nazalost za proizvodjaca najvaznije pitanje sto je sa sirokim masama (koji najvise kupuju) prica o potpunoj emulaciji ih je potpuno zavela. medjutim ljudi su danas ipak zrnce svjesniji da to ne ide bas tako kako bi marketing i proizvodjaci softwarea htjeli.. sve vise ih razumije tu razliku. vrijeme ce pokazati sto ce biti.. sto se tice novih sitneza buducnost je sigurno u kompjurteru ali... dok se za glazbu ne napravi specijalizirani OS (kao sto je svojevremeno pokusao BeOS, i sto je bio ATARI za midi) koji nema veze sa windowsim ili OSX-om VSTi izgleda nece izgubiti prizvuk VSTi-a, i prestati se gubiti u miksu ko da su od papira. svidja mi se princip dediciranog DSP-a, kao sto je creamware, clavia, kyma itd. samo to pak ima svoje lose strane (brzi razvoj cpu-a, mala podrska ostlaih software proiz) medjutim slazem se da je waldorf u osnovi repakirao postojecu tehnologiju. filteri su sigurno iz ATB odnosno Q+. i ti mi bas nisu bili neki. prrilicno bezkarakterni, i samo lowpass nazalost. filteri iz wave-a, pa i iz microwave-a ih pojedu za dorucak. da ne spominjem stare cem i ssm filtere iz ppg serije.. agresivne, tople, debele.. Q+ nema veze s tim soundom. makar nemogu reci da njegov digitlani dio (odnosno Q) nije skroz neinterewsantan kao takav. ima neki svoj metalno meakni karakter, i kad koristi alternativni tuning jako mi se to svidja.. stvoren za ambi, neki minimal ili black dog production sound.. ali logika mi je, ako mozes nabaviti microwave za 350 - 400 eura i uzmes Q-rack ili XT za jos 600, sto ce ti Stromberg.. jer ne sumnjam da ce kostati prilicno (sa analg filter opcijiom) Last edited by clusterchord; 13-01-2007 at 04:55 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Waldorf Largo VST | fischek | Audio Software | 7 | 17-09-2009 02:40 PM |
Waldorf XT club | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-02-2008 09:27 PM |
Waldorf Micro Q | Elf | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 13-12-2006 10:11 PM |