Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-01-2007, 10:41 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: ?to kada kreativnost zapne?

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Kreativnost je jedan od "dubljih" slojeva u nama. Ako je svijest "povrshina" ispod nje su emocije, ispod emocija podsvjest i tek ispod svega toga nalazi se kreativnost. Jednako kao shto ne mozhemo uvijek biti veseli, ljubomorni ili ljuti, tako ne mozhemo uvijek biti ni kreativni. Kao shto klinci nauche vladati emocijama slichno je i s kreativnim radom. S druge strane potiskivanje emocija potiskuje i kreativne procese. Emocije treba razumjeti. Emocije su alat a danas ljudi emocije dozhivljavaju kao odjechu i pokushavaju stalno biti lijepo odjeveni. Na zhalost to rade tako da ignoriraju one loshe emocije i pune vrechu podsvijesti svime shto im se ne svidja. Ta vrecha podsvjesti poprilichno smeta kada zhelimo biti kreativni jer racionalni um ne mozhe biti kreativan... kreativnost dolazi iz iracionalnog i nesavrshenog u nama. Mnogi ljudi se danas boje "zaviriti" ispod povrshine i ja vjerujem da je to jedan od primarnih razloga sve vechem broju plagijata i shablonskog izrazhavanja. Ne samo u glazbi vech i u svim drugim oblicima umjetnosti.
Točno, sla?em se! Super rečeno.

Kod mene osobno, inspiracija je često znala "izaći" iz dubljih slojeva neke vrste tuge koju svjesno ne nosim, nego tu i tamo znam zaroniti u nju.

No, s rodenjem mojeg sincica, k vragu, toliko sam sretna, da nema vise te tuge, a sa time niti stvaranja. Zato sam zabrinuta, sto ako sam izgubila "ono nesto".... ta praznina koju sam uuuuuuvijek osjecala u sebi, sada je ispunjena!
Koji ja blesav problem imam.
ANITA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules