|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
To mi se stvarno tesko desava, cim pomislim da nemam inspiraciju, pocnem da radim i shvati da je tu, samo je nisam osetio
![]() Inspiracija se moze dobiti na mnogo razlicitih nacina, u situacijama kada ne radite nista vezano za muziku (ili kada tako mislite). Meni se najcesce desi dok idem gradom ili radim nesto deseto, ne vezano za muziku, da mi se samo stvori ideja, naizgled niodcega... u pitanju je samo bio period inkubacije, kada se spolja ili svesno nije nista radilo, ali je podsvest stvorila nesto novo, na osnovu svih onih informacija od ranije: hiljade preslusanih albuma, slucajnih ideja, pokupljenih recenica i zvukova prolaznika i stalnih licnosti u zivotu, i pesama koje nisam zeleo cuti. Sve se to u covekovom umu i dusi slozi kao velika slagalica njegove licnosti... Ne ocajavajte kada nemate trenutno ideje, posto ste imali lep period u zivotu, on ce sigurno biti krunisan jednim delom koje ce na Vas nacin predstavljati sva lepa osecanja i emocije koje ste doziveli u periodu iza vas... pa makar to trajalo godinama, jer one za pravu kreaciju nisu bitne. Uzivajte u zivotu i ne mislite na stvaranje, ono ce doci samo... jer je deo svih nas pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
BUKVALNO ISTO!!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Iako mislim da sve ovo nema neke veze sa znakom, ja sam ovan, a nekad i ovca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Kejkz, jako lijepo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Mala sala za znak, ali stvarno, kako sam citao post tako sam se slozio 100% na jedan.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Psiho
|
![]()
Kreativnost je jedan od "dubljih" slojeva u nama. Ako je svijest "povrshina" ispod nje su emocije, ispod emocija podsvjest i tek ispod svega toga nalazi se kreativnost. Jednako kao shto ne mozhemo uvijek biti veseli, ljubomorni ili ljuti, tako ne mozhemo uvijek biti ni kreativni. Kao shto klinci nauche vladati emocijama slichno je i s kreativnim radom. S druge strane potiskivanje emocija potiskuje i kreativne procese. Emocije treba razumjeti. Emocije su alat a danas ljudi emocije dozhivljavaju kao odjechu i pokushavaju stalno biti lijepo odjeveni. Na zhalost to rade tako da ignoriraju one loshe emocije i pune vrechu podsvijesti svime shto im se ne svidja. Ta vrecha podsvjesti poprilichno smeta kada zhelimo biti kreativni jer racionalni um ne mozhe biti kreativan... kreativnost dolazi iz iracionalnog i nesavrshenog u nama. Mnogi ljudi se danas boje "zaviriti" ispod povrshine i ja vjerujem da je to jedan od primarnih razloga sve vechem broju plagijata i shablonskog izrazhavanja. Ne samo u glazbi vech i u svim drugim oblicima umjetnosti.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kreativnost u danasnjoj muzici | Everbeatz | Razno | 73 | 18-10-2009 01:39 PM |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Konkretno, ?ta se događa kada ... | alfom | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 13-08-2007 12:58 PM |