Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2006, 10:12 PM   #11
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: KRK RP6 ili ...

Ima li nesto sto nije made in China? Evo pre neki dan gledam one male M-Audio BX5a i oni China. A valjda ove firme sa malo vecim renomeom ipak vode racuna o kvalitetu izrade. Jeftinija radna snaga je jedno, a popustanje u kvalitetu je nesto drugo i vrlo je opasno po firmu koja to radi. Razumem da kineski proizvod bude losh, ali kada rade za nekog drugog, onda ocekujem i kontrolu kvaliteta te firme i bar problizan kvalitet "originalu"
Jedino sto sam video ovih dana je Mackie HR624 na kome pise made in USA, ali je zato par 820e. Jbg radio ga Amer koji ima platu 5000 dolara, pa se to nekako mora naplatiti. Kutije su odlicne u svakom pogledu, ali za moj budzet previse.

Ovo za KRK-ove me je malo zabrinulo. Znam da je China u pitanju, ali ako si ih video unutra i ako su krsh to je katastrofa.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 10:49 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja mislim da u tom cenovnom rangu se ne mogu naci bolje kutije od KRK-a...Aj nek kaze neko drugi sta misli..
Jan is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 11:58 PM   #13
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu
Ima li nesto sto nije made in China?
adam, klein+hummel, event..

Last edited by lesha; 30-12-2006 at 01:31 AM.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 01:27 AM   #14
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Pogledaj u donji desni ugao i bri?i Samson sa liste
Attached Images

RokStudio is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 01:32 AM   #15
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

dobro, barem su stavili, iako se slabo vidi

da nisam mozda pogresio sto se eventa tice? znam da su potencirali da je made in the usa..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 01:38 AM   #16
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ljudi, kakve veze ima da li je nesto sklopljeno u Kini ili negde drugde ako je odredjeni proizvodjac stavio svoj potpis na taj proizvod a time stavio i svoju reputaciju i eventualni opstanak firme u ruke tog proizvoda. Kinezi nisu retardirani, nisu nista gluplji od ostatka sveta, samo ih ima mnogo i jeftina je radna snaga i to se eksploatise. Svaki proizvod odredjene firme, kako u maticnoj zemlji tako i u Kini mora da prodje odredjene testove kvaliteta.
Druga prica je kada za neki proizvod nesme da se sazna proizvodni proces pa se pravi samo u maticnoj fabrici, ili se proizvod pravi (u Kini recimo) u malo losijim uslovima pa mozda nije bas bas jednak originalu (al' je zato i jeftiniji), sto je slucaj recimo sa procesorima gde su filteri za preciscavanje vazduha u proizvodnom pogonu u maticnoj fabrici mnogo osetljiviji i zadrzavaju mnogo manje cestice. Ovo naravno nema nikakve veze sa proizvodnjom zvucnika jer njima nisu potrebni nikakvi posebni uslovi.
Mislim da pogotovo za nizu i srednju klasu zvucnika nema nikakve veze gde su napravljeni.
Delovi isti, obuceni (recimo nemac)=obuceni kinez, nemac placen 3000e a kinez 50$ (mozda sam i preterao), ostalo je matematika.
PRC rulez
Old 30-12-2006, 01:51 AM   #17
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Ljudi, kakve veze ima da li je nesto sklopljeno u Kini ili negde drugde ako je odredjeni proizvodjac stavio svoj potpis na taj proizvod a time stavio i svoju reputaciju i eventualni opstanak firme u ruke tog proizvoda. Kinezi nisu retardirani, nisu nista gluplji od ostatka sveta, samo ih ima mnogo i jeftina je radna snaga i to se eksploatise. Svaki proizvod odredjene firme, kako u maticnoj zemlji tako i u Kini mora da prodje odredjene testove kvaliteta.
Druga prica je kada za neki proizvod nesme da se sazna proizvodni proces pa se pravi samo u maticnoj fabrici, ili se proizvod pravi (u Kini recimo) u malo losijim uslovima pa mozda nije bas bas jednak originalu (al' je zato i jeftiniji), sto je slucaj recimo sa procesorima gde su filteri za preciscavanje vazduha u proizvodnom pogonu u maticnoj fabrici mnogo osetljiviji i zadrzavaju mnogo manje cestice. Ovo naravno nema nikakve veze sa proizvodnjom zvucnika jer njima nisu potrebni nikakvi posebni uslovi.
Mislim da pogotovo za nizu i srednju klasu zvucnika nema nikakve veze gde su napravljeni.
Delovi isti, obuceni (recimo nemac)=obuceni kinez, nemac placen 3000e a kinez 50$ (mozda sam i preterao), ostalo je matematika.
PRC rulez
nije stvar samo u placi i izradi...igra tu ulogu i QC...

no, kad pricamo o KRK rp seriji....ako budes u prilici, otvori jednog i sam se uvjeri koliko je to jadno iznutra...

koliko para toliko muzike...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 01:51 AM   #18
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ma, video sam i Mackie HR 824 made in China.
Mislim da to stvarno nema mnogo veze sa kvalitetom.
Old 30-12-2006, 01:57 AM   #19
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu
Ma, video sam i Mackie HR 824 made in China.
Mislim da to stvarno nema mnogo veze sa kvalitetom.
vidio si ih, da....a jesi li ih cuo?
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 01:58 AM   #20
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
nije stvar samo u placi i izradi...igra tu ulogu i QC...

no, kad pricamo o KRK rp seriji....ako budes u prilici, otvori jednog i sam se uvjeri koliko je to jadno iznutra...

koliko para toliko muzike...
KRK RP6 je u Artistu 420e, sto i nije bas malo, a pogotovu ako je to tako kao sto kazes.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules