|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Resih da uzmem studijske monitore (dosad sam radio na B&W DM602 koje su vise HI-FI). Odluka je "skoro" pala na KRK RP6, ali sam se nesto zainteresovao i za Alesis M1 Active 620 koji je cenovno tu negde, e sad problem je sto ih ne mogu naci na istom mestu i uporediti, jedni su u NS Artistu, a drugi u BG Artistu.
![]() P.S. Nisam neka picajzla i znam da su to kutije iste klase i da je pitanje samo privikavanja na njih, jedino mozda moze da prevagne faktor zamora u radu pri dugotrajnom slusanju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa i zamor u radu zavisi od toga kakav zvuk tebi prija.
Veoma je nezahvalno preporucivati zvucnike uopste jer je to stvar ukusa. Ja sam recimo uzeo ALTO M4A, a slusao sam ih naizmenicno sa bas RP 6, i vise su mi se svideli (po zvuku, mada su mi lepsi RP 6). Nista mi RP 6 nisu losije zvucali, nego neki detalji, neki licni utisak je presudio. Mozda zato sto RP 6 ima jedan woofer od 6" a ALTO ima dva od po 4", pa je tu verovatno razlika u dinamici... inace M-Audio BM5A, dok sam trazio zvucnike, mi se extra svideo u Mitros-u, dok mi se u Artist-u i nije nesto svideo zvuk (prostorija je mnogo bitna) Ja sam ti sad svasta rekao a u principu nista...priznajem. Pitaj u Artistu da li mogu da donesu RP 6 u NS ili obrnuto, moguce je da ce ti izaci u susret jer oni stalno idu tamo-vamo, pa ces moci lepo da ih cujes u istoj prostoriji. Drugo resenje je da sacekas da ti neko ovde kaze sta da uzmes pa da imas koga da krivis ako ti se ne svidi kako zvuce he he he ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A sto se preporuke monitora tice, samo napred ![]() ![]() U Artistu su mi rekli da bi im bio problem da prebace kutije iz Beograda (Alesis) do NS, jedino pod uslovom da kaparisem za Alesisa. Last edited by shigumicu; 29-12-2006 at 02:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ici ces kod svih njih i kad budes imao monitore josh dosta vremena trust me ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
KRK je solidna solucija za tu kintu. Mada, ja sad nisam siguran da li sam bash rp6 ikad cuo. Znam da mi se "V" serija svidjela, mada oni su skuplji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Serija V je osetno bolja, ali i osetno skuplja tako da je to za mene vec nedostizno (mozda jednog dana) ![]() Nevezano za zvuk, kod KRK-a mi se posebno svidja robusnost izrade, recimo RP6 ima preko 11kg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sta je sa ovim drugim monitorom M1 Active 620. Je li njega neko slusao. Kazu da je nesto bolji od MKII. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |