|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo opet mene sa mojim gitarskim problemchicima
![]() Zanima me da li je moguce svirati gitaru koja ima Floyd- Rose sa otvorenim(odvijenim) lockom na konjicu,mislim,ima li smisla? Pitam jer hocu chesto da menjam shtim zbog recimo Yngwie-a,Pantere,Megadeth-a,Eric Johnsona i ostalih i da li ce onda gitara prechesto da mi se rashtimava kada je skinut lock?Ili je "zakljuchavanje" obavezno? A da li je recimo ok stezati lock sa jednim shtimom pa kada hocu drugi shtim onda ga odviti,da li to dovodi do sjebavanja zica shto ja verujem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pazi, glupo će zazvučati, ali pitanje ti je pogre?no. Ti već u startu ima? drugi problem a to je menjanje ?timova koje te?ko ide sa Floyd gitarom, i zahteva dodatna pode?avanja. Ja recimo na jednoj gitari nekad menjam na drop D i nazad i to zahteva da vrti? ?rafove sa zadnje strane u drvo i nazad, ako ?eli? da ti je ugao floyda i dalje isti. Ako ?eli? da menja? često ?timove, izre?i dva komada drveta, obradi ih da tačno pasuju i ZAGLAVI floyd, to je recimo ovaj iz Limp Bizkit radio na svojim gitarama. Tako ima? mogućnost da menja? ?timove i pogodnost zaključavanja koje će ti dati stabilan ?tim.
A to da li je otključan ili zaključan lock ti ni?ta ne menja u ?ivotu jer nije u tome problem. Čim spu?ti? jednu ?icu ostale će se zategnuti i tu ti je gotova priča oko ?timovanja gitare, tako je to sa floydom.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Tachno,floyd mora biti fiksiran,gde mi je
mozak ili ono malo neurona shto mi je ostalo ![]() Uradicu ovo:nashtimovacu gitaru na Es i zakljuchati a kada bude bilo potrebe onim finim tunerom na floydu cu izvuci E.Valjda nece biti bitnijih pomeranja floyda? A bash mi se svira I'm Broken od Pantere sa drop D ![]() P.S.Da li neko hoce da menja gitaru bez floyda za gtr-u sa floydom ![]() Eh da imam sad i jednog LP-a! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Evo ti prijedlog, alternativan hihi
Kupi neki dobar elektronski pitch shifter ili ne?to slično i samo na efektu spusti ?tim ili ?to već hoće?, ako je ton-dva u piranju. ![]() Jednom sam imao koncert u Ljubljani sa jednim bandom i zamjenski gitarista (na? je bio onemogućen u zadnjem trenu) nije imao volje ra?timavati gitaru, zbog ostalih bandova sa kojima svira/zarađuje u slobodno vrijeme. Pa je koristio istu metodu. No imao je neki prastari valjda zoom efekt otprije 15 godina valjda, i to je malo spu?talo ?tim a opet malo ne. ![]() ![]() Srećom da je bio black metal band, pa publika i nije toliko zahtjevna, a glazba je sama po sebi brutalna i kaotična. Pouka priče je da bi trebao iske?irati pare za malo bolju spravu ako već ide? na tu metodu. ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A bash mi se svira I'm Broken od Pantere sa drop D
![]() P.S.Da li neko hoce da menja gitaru bez floyda za gtr-u sa floydom ![]() Eh da imam sad i jednog LP-a![/quote] Da li si pokushao sa ovom stvarchicom: http://www.musicyo.com/planet/evh_dtuna.asp "Finally... an easy way to drop from E down to D and back, without unclamping" -Eddie Van Halen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ima jo? jednostavnija varijanta, uzme se jo? jedna gitara
![]()
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
iz Dusanovog i yodinog posta implicira da pored Paul Gilberta moram da uzmem jednog Epiphone LP-a, dobro gitarica radi poso...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ili se prešaltaš na recimo Peavey Wolfgang - koji ima fabrički sređen drop u D!
![]() Moj gitarista je ima i prezadovoljan je!
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
UF! Nista ne diraj!
![]() ![]() ![]() ![]() Zoki |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
virtuoz na akustocnoj gitari | coolic | Promocija radova | 18 | 05-06-2008 11:24 AM |
Ciganija na gitari | cevap | Gitarska Produkcija | 17 | 24-07-2007 04:03 PM |