![]() |
Dilema oko Lockinga na gitari
Evo opet mene sa mojim gitarskim problemchicima:)
Zanima me da li je moguce svirati gitaru koja ima Floyd- Rose sa otvorenim(odvijenim) lockom na konjicu,mislim,ima li smisla? Pitam jer hocu chesto da menjam shtim zbog recimo Yngwie-a,Pantere,Megadeth-a,Eric Johnsona i ostalih i da li ce onda gitara prechesto da mi se rashtimava kada je skinut lock?Ili je "zakljuchavanje" obavezno? A da li je recimo ok stezati lock sa jednim shtimom pa kada hocu drugi shtim onda ga odviti,da li to dovodi do sjebavanja zica shto ja verujem? |
Re: Dilema oko Lockinga na gitari
Pazi, glupo će zazvučati, ali pitanje ti je pogre?no. Ti već u startu ima? drugi problem a to je menjanje ?timova koje te?ko ide sa Floyd gitarom, i zahteva dodatna pode?avanja. Ja recimo na jednoj gitari nekad menjam na drop D i nazad i to zahteva da vrti? ?rafove sa zadnje strane u drvo i nazad, ako ?eli? da ti je ugao floyda i dalje isti. Ako ?eli? da menja? često ?timove, izre?i dva komada drveta, obradi ih da tačno pasuju i ZAGLAVI floyd, to je recimo ovaj iz Limp Bizkit radio na svojim gitarama. Tako ima? mogućnost da menja? ?timove i pogodnost zaključavanja koje će ti dati stabilan ?tim.
A to da li je otključan ili zaključan lock ti ni?ta ne menja u ?ivotu jer nije u tome problem. Čim spu?ti? jednu ?icu ostale će se zategnuti i tu ti je gotova priča oko ?timovanja gitare, tako je to sa floydom. |
Tachno,floyd mora biti fiksiran,gde mi je
mozak ili ono malo neurona shto mi je ostalo:( Uradicu ovo:nashtimovacu gitaru na Es i zakljuchati a kada bude bilo potrebe onim finim tunerom na floydu cu izvuci E.Valjda nece biti bitnijih pomeranja floyda? A bash mi se svira I'm Broken od Pantere sa drop D:( P.S.Da li neko hoce da menja gitaru bez floyda za gtr-u sa floydom:) Eh da imam sad i jednog LP-a! |
Evo ti prijedlog, alternativan hihi
Kupi neki dobar elektronski pitch shifter ili ne?to slično i samo na efektu spusti ?tim ili ?to već hoće?, ako je ton-dva u piranju.:) Jednom sam imao koncert u Ljubljani sa jednim bandom i zamjenski gitarista (na? je bio onemogućen u zadnjem trenu) nije imao volje ra?timavati gitaru, zbog ostalih bandova sa kojima svira/zarađuje u slobodno vrijeme. Pa je koristio istu metodu. No imao je neki prastari valjda zoom efekt otprije 15 godina valjda, i to je malo spu?talo ?tim a opet malo ne.:D:D U?as! Srećom da je bio black metal band, pa publika i nije toliko zahtjevna, a glazba je sama po sebi brutalna i kaotična. Pouka priče je da bi trebao iske?irati pare za malo bolju spravu ako već ide? na tu metodu.:D:rotfl: |
A bash mi se svira I'm Broken od Pantere sa drop D:(
P.S.Da li neko hoce da menja gitaru bez floyda za gtr-u sa floydom:) Eh da imam sad i jednog LP-a![/quote] Da li si pokushao sa ovom stvarchicom: http://www.musicyo.com/planet/evh_dtuna.asp "Finally... an easy way to drop from E down to D and back, without unclamping" -Eddie Van Halen |
Ima jo? jednostavnija varijanta, uzme se jo? jedna gitara :D
|
Quote:
|
iz Dusanovog i yodinog posta implicira da pored Paul Gilberta moram da uzmem jednog Epiphone LP-a, dobro gitarica radi poso...
|
Ili se prešaltaš na recimo Peavey Wolfgang - koji ima fabrički sređen drop u D! :)
Moj gitarista je ima i prezadovoljan je! |
UF! Nista ne diraj! :) FRose je jako zaebana sprava, ne mozes ni da zamislis koliko! :) Sve to, u principu, moze da se podesi, uz podesavanja svega od sega se sastoji Frose, osim top lock-a. :) Obrati se ljudima u MitrosMusic-u, oni bi trebalo da su u mogucnosti da ti to tjuniraju ili da ti ugrade fixirani tremolo sistem. Poz! :)
Zoki |
All times are GMT +1. The time now is 02:31 AM. |