|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Posle nekoliko desetina utrosenih sati , trazio sam originalne snimke .... kakvi takvi .... ali bar znam sa kojim alatima da im pridjem ..... I ja sam skoro " nastradao " od jednog vrlo poznatog post producenta .... i slazem se da im ne treba ostavljati rms od -16 jer onda ni oni nemaju sliku sta treba od toga da se uradi .... ali treba ostaviti 2 - 3 db prostora , da covek vidi kako treba da to izvuce a da opet nema mesta da se previse " zalece " ![]() Ja sam zastupnik ideje da ne treba da isti covek masteruje stvar , jer kad to radi covek koji je " svez " radi na drugom monitoringu i u drugoj sobi , tu se pojave stvari koje ti nisi iz gore pomenutih razloga cuo ...... A ako smanjuje nivo ( sto se cesto desava ) to je velika steta , jer u tih par smanjenih ( a isecenih ) decibela je moglo biti dosta dinamike .... to mi je od svega najzalije .... Predlog je da nadjete osobu koja dobro radi koja vas poznaje ( vas karakter ) i koji ce nekoliko puta i da upropasti master , ali kad se skapitrate da bude i zadnja " provera " onoga sto ste uradili .... Da ne pominjem tipa sa Gearslutza ..... koji je kad je cuo moj predlog za takmicenje Peter Gabriela rekao : " However, it feels like you mastered this with a software program, not traditional analog equipment. Any mastering person can tell the difference, because of the traditional attempt at just making something louder... Overall this is a killer mix ..... " He he he .... kad bi se tako lako provaljivale ostale stvari ( tipa PC vs Mac ... ili Nuendo vs PT ) ... tako da ipak ima dosta toga i u masteringu Nadam se da sam pomogao .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Bass::: kako stvoriti vise basa u miksu | dr.Ru | Tutorijali | 1 | 15-05-2004 02:25 PM |