Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2006, 02:00 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: misterija zvana madona

Pa sve pesme koje William Orbit radio za nju, on je radio SAMO MATRICE i onda je ONA pisala tekstove i melodije za pevanje...AKO NISTE ZNALI!!
Ona radi skoro sve linije za pevanje i sve tekstove - pogotova na zadnjih 3-4 albuma....
I zna zena tacno sta hoce, i kako to da dobije...
a vi je jos poredite sa Cecom i Brenom???????

eto koliko ljudi nemaju pojma..i samo nabadaju..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2006, 02:11 PM   #12
idekius
Mason

idekius's Avatar

Inace, Madona je clanica udruzenja "Mensa", drustva nadprosecno inteligentnih ljudi...

http://www.mensa.org/index0.php?page...c9c3cac90222ac
Old 12-10-2006, 02:34 PM   #13
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ne znam, to je samo moje mišljenje...pored sve te priče o mensi i o pisanju svopsvenih tekstova i o besnoj ekipi oko nje, za moj pojam tu njaveću ulogu igraju razno-razne stvari koje se ne tiču muzike direktno, kontroverze i slično, marketing i novac...

sjetio sam se jedne rečenice iz nekog članka koji sam odomad negdje napisao:

"Kad bi se Betoven ponovo rodio u obliku nekog klempavog patuljka sa svom svojom genijalnošću, ponovo bi umro od sirmoaštva pored svih tih "madona""

to sam pisao nešto o tome kako šoubiznis i marketing utiču na muziku kao umjetnost, na papriu mi je, pa ću negdje ako se nakanim to da prekucam pa da vam postavim, mislim da će vam biti zanimljivo to da pročitate...

Last edited by balthazaar; 12-10-2006 at 02:37 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2006, 05:03 PM   #14
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Ja STVARNO necu da sekiram nikoga, i molim vas da se ne ljutite, ali - ne verujem u pisanje tekstova i melodija za pevanje. Nisam verovao ni za druge Warnerove "manekene".

Molim vas da mi dopustite sumnju!

Zna se da Madona ne svira ni jedan instrument - samo je kao mala imala par meseci casove klavira. O casovima pevanja ne znam nista. Zna se za pesme koje nije pisala. Svejedno, ako je vest marketing i ekipa ljudi oko nje predstavlja kao kantautora, to ne mora da znaci da cu da u to verujem...

Ali to je SAMO MOJA sumnja! I pored toga, te pesme (ko god da ih je pisao) ponekad umeju da budu dobre, ima sta da se nauci o produkciji itd.

Cast svima koji misle drugacije, ali, da parafraziram jednu jazz izreku, "Branicu do poslednjeg daha vase pravo da u to verujete, ali za sebe cu zadrzati pravo da sumnjam."

Najzad, to je moje Ustavom zagarantovano pravo
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."

Last edited by Rocket Roll; 12-10-2006 at 05:07 PM.
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2006, 07:11 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

BRRRRRR.....

to se Madonna stresla kad je cula vase komentare !!!
Pa bas je briga sta vi (i ja) mislimo o njoj i njenoj muzici.....

Znam programera koji je radio sa njom na puno sessiona i to je iz prve ruke informacija...a ko hoce da veruje ili ne to nije bitno.
A svira i gitaru...nista spektakularno, ali bolja je od mene! Zna akorde i svira u ritmu!
To joj samo treba da bi napisala tekst....!!

A najbitnije je da je TOTALNO NEBITNO zvakati o tome....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2006, 07:21 PM   #16
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ma zena je bila u pravo vreme,na pravom mestu i pravim ljudima rasirila noge...naravno,za razliku od mnogo drugih glupaca znala je to da iskoristi...a to da je ona nekakav bogom dani talenat ocito da jeste za biznis,sex ali ne i za muziku...i stoji da ona predstavlja ikonu citavog jednog razdoblja,ali vise kao showman nego kao nekakva pevacica...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2006, 08:38 PM   #17
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

drago mi je da nisam sam što se tiče mišljenja o madoni...

a Dabear, zašto bi bilo nebitno pričati o tome?

ne zezaj čovječe ti si barem profesionalac, ne misliš vlajda stvarno da je madoni bilo dovoljno što je svirala gitaru "uz ritam" da postane to što jeste... sam valjda znas kakvi monstrumi od talenata sviraju po londonskoj ponzemnoj željeznici za milostinju, pa ti bi ljudi pojeli žmureći madonu što se talenta tiče...ona je čisti američki proizvod koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu

Quote:
Originally Posted by zmaj
Ma zena je bila u pravo vreme,na pravom mestu i pravim ljudima rasirila noge...naravno,za razliku od mnogo drugih glupaca znala je to da iskoristi...a to da je ona nekakav bogom dani talenat ocito da jeste za biznis,sex ali ne i za muziku...i stoji da ona predstavlja ikonu citavog jednog razdoblja,ali vise kao showman nego kao nekakva pevacica...
najrealnije rešenje ove "misterije"
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2006, 12:08 AM   #18
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Zena je bila u pravo vreme na pravom mestu sa pravom idejom koju je znala kako da izgura do kraja, kako rece i Zmaj...
Zar je bitno da li zna da svira neki instrument?!?!
Odkud sad to?
Meni se dopada to sto ona radi i kako radi, i uopste me ne zanima ko stoji "iza nje" jer je jasno da veliki deo posla ipak radi sama (sta god mislili skeptici).
I sam njen opstanak u vrhu svetske muzicke scene svih ovih godina valjda nesto govori, i ja joj skidam kapu.
Ipak, nikako ne mogu da se slozim sa Oggy-jem kad vrednuje njeno pevanje jer prosto mislim da nije dobra pevacica, sto u mojoj glavi ne umanjuje njenu vrednost!
Ali moji kriterijumi su jako specificni, tako da se usudjujem da kazem i da je poredjenje sa "obrazovanim solo pevacicama" neadekvatno jer i one u 90% slucajeva nemaju pojma!
Uzgred moj favorit je album Music koga i dalje vrtim, ima zilion dobrih ideja i fora, a radio ga je Mirwais a ne Orbit...
Old 13-10-2006, 01:22 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Pa sve pesme koje William Orbit radio za nju, on je radio SAMO MATRICE i onda je ONA pisala tekstove i melodije za pevanje...AKO NISTE ZNALI!!
Ona radi skoro sve linije za pevanje i sve tekstove - pogotova na zadnjih 3-4 albuma....
I zna zena tacno sta hoce, i kako to da dobije...
a vi je jos poredite sa Cecom i Brenom???????

eto koliko ljudi nemaju pojma..i samo nabadaju..
Kao sto rekoh...

@ Avax

Ne moras da se slazes sa mnom, vec je dovoljno da poslusas muziku iz filma "Evita".
Takodje si izjavio kako "Solo pevacice ionako nemaju pojma sa pevanjem" . Verovatno zato sto su se za to skolovale, kao i sto kardiolozi nemaju veze sa medicinom i kuvari veze sa kuvanjem.
To mozes da mozda prodas nekome ko je jadan neuk, ali meni, koji je to sve, pa malo vise prosao, tesko...
Ovo ne govorim da bih se prepucavao, vec zbog ljudi koji su ili mladji ili nemaju dovoljno iskustva, te bi mogli da uzmu za ozbiljno ovo sto ti tvrdis.

Idemo korak dalje. Reci mi jednu nasu pevaljku ("pevacicu") koja bi mogla da bude barem do kolena Madoni? Pri tome se vrednuje i sam izraz koji na srpskoj sceni tesko da postoji jos od Nade Knezevic i te stare pevacke ekipe koja je u svoje vreme bila napredna, a sada samo ima svoje naslednice (nista se tu bitno nije pomerilo).
Koja bi to mogla da bude? Leontina? Eno, imamo "Leontinin" Frozen (Cini mi se da se zove "Daleko"...Nema reci od toga da je negde MAdona potpisana, ali ipak), pa uporedi sa originalom... Ako se uopste u jednom danu o tome moze pricati.
ALeksandra Radovic? Evo, ostavljam tebi da mi imenujes nekoga.
MOzda i postoji, ali ja ne znam...
Mozda ce i MAdona resiti da prestane da se bavi muzikom zbog toga?
Ona je mnogo vise od pevaljke koja peva pesmu od 1000 evra. Ona je aktivan i krucijalni ucesnik stvaranja svoje muzike i tu pravi bitnu razliku medju njom i ostatkom estrade (svetske, o domacoj da ne pocinjemo).

Naravno, uvek postoji mogucnost da ceo svet gresi.

http://www.sunflower-fest.com/

Last edited by Oggy; 13-10-2006 at 01:29 AM.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2006, 06:19 AM   #20
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Gledal sam davno dokumentarac o njoj,iz svega se dalo zaključiti da je ?eni bilo bitno samo da se pojavi u showbizu i da je u tom smislu bila bolesno ambiciozna,bilo joj je nebitno kojom vrstom showbiza će se baviti, prvenstveno nije imala namjeru biti pjevačica,počela je ko plesačica, a takvi likovi po meni ne mogu biti pravi i iskonski muzičari,skladatelji i sl.,tak da kvalitetu madonne ko umjetnika ne cijenim previ?e,jer je u taj svijet u?la iz pogre?nih razloga te stjecajem ?ivotnih okolnosti zavr?ila na vrhu.Madonna je samo zabavljač i u tom smislu veliki radnik i tu je po meni tajna njenog uspjeha.Prvi albumi bili su mi dominantniji i konkretniji.Nikad nisam bil faciniran njome.
zoolander is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules