|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ti ne smes da izdas zvanicno nista sto nije stampano sa glass mastera. Dakle, rezanci su potpuno nelegalni i ne mozes ih staviti u promet, osim za "Promotional only".
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Konkretno taj album koji radim nece biti u prodaji, vec ce biti podeljen sponzorima. Sta s' tim?
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Pa to ti onda nije ni bitno. Nisam siguran da li to uopste mozes da vodis kroz knjige (ne znam cak ni to da li si registrovao delatnost za koju ti knjige i trebaju).
Ako si mislio da nesto muvas, zajebi to, prvi kome se ne dopadas, moze da ti posalje 70 inspekcija i da te cimaju nedelju dana bez potrebe. Ako to treba da bi se dalo sponzorima, to mozes da narezes "OFF record" (HAHAHA!!! "OFF" ![]() Nema to mnogo veze sa realnoscu, zato izdavaci i stavljaju katance na firme. Moguce da ima neko ko je upuceniji od mene, pa ce ti to reci detaljnije i tacnije. Ovo sto sam ti napisao, drzi samo 70% dok ne proveris na nekom mestu gde ces biti 100% siguran u podatak.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Moralo bi zvanicno, jer su sponzori firme koje bi to placale preko racuna. E sad..... Totalno sam nov u tom delu, ali stampalo bi se mozda i do 1000 CDa. Snimam jedan KUD i njihove pevacke grupe, tako da sad i autorska praa....hm?
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pa pazi... To je vec tiraz,, gde bi vec moglo i da ti se vise isplati da ides na glass master.
Opet me nemoj striktno drzati za rec, ali mislim da je izrada samog mastera negde oko 400 evra, a da je svaka kopija, na primer, 0.30 evra, mozda cak i jeftinije. Treba samo videti oko uvoza, tj, da li se placa carina i ako je saqmo "promotional only". Raspitaj se. Generalno, ako radis veci tiraz, otisak sa glass mastera je mnogo jeftiniji nego narezani CD.
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav i pametno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav i pazljivo.... bogi
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]() Ma duplikator mu mogu ja srediti. Pocev od masine sa jeftinima IDE rezacima (4-6 komada u kompu, znaci 4-6 kopija u 5-10 minuta) sve do skupih SCSI diskova i rezaca (ukljucujuci i DVD multipliciranje).
OFF, a da nazoves radnju agenzija "PERSPEKTIVA" ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|